Naklápění v Open Rails

pěkné, ale co se týče úhlu naklápění příjde mi to až moc
a ten nákladní provoz je taky moc velkej

... co se týče úhlu naklápění příjde mi to ...
Noo, keď si spomínam, kedysi dávno mi Ppoollll spomenul, že raz sa mu podarilo dosiahnuť naklopenie aj v MSTS. Ako, to neviem a dnes sa to bohužiaľ už nedozvieme. Niekde v archíve ICQ by som tú debatu vyhrabal, ale aj tak by tomu príliš nepomohla.

Naklápění se přece dá nastavit. Ale mě to připadá v normě, jak to má Alcapone. Jak v Pendolínu to snad není. Já používám hodnotu 2.

Ano, naklápění kabiny mám to prostřední mám dojem obě hodnoty 2/4, to první je celkem dle mě málo, 3 nastavení je pro Pinďu tak akorát. Naklápění v oblouku mam na 2, 3 se mě zdálo moc. Dyť jsou tam jen 3 náklady. Manipulák a 2* Nex. Horší je, že je 362 v OR mrtvá, musím jet skoro furt na plno. A to jsem dál než do Rousínova nedojel, páč OR a 2 vlaky na stejné koleji prostě stále nejde, holt období kdy šlo dát za trafik servis, aby mě neskočila zelená po projetí trafiku, jsou zatim pryč.

Prosím vás kde se nastavuje naklápění kabiny? Já mám v záložce Experimentální jen na výběr Převýšení kolejnic v oblouku a větší hodnota jak 1 není zrovna moc realistická a k tomu jsou pak koleje příliš utopený v náspu.

Ano, naklápění kabiny mám to prostřední mám dojem obě hodnoty 2/4, to první je celkem dle mě málo, 3 nastavení je pro Pinďu tak akorát. Naklápění v oblouku mam na 2, 3 se mě zdálo moc. Dyť jsou tam jen 3 náklady. Manipulák a 2* Nex. Horší je, že je 362 v OR mrtvá, musím jet skoro furt na plno. A to jsem dál než do Rousínova nedojel, páč OR a 2 vlaky na stejné koleji prostě stále nejde, holt období kdy šlo dát za trafik servis, aby mě neskočila zelená po projetí trafiku, jsou zatim pryč.
Tak problém vyřešen s rychlostí. Pánové, te problém si vypočítat adhezi, než to dáte ven. Přepočítáno a funguje správně.

druha věc je jak kdo má nastaveny adhezni podmínky v OR jestli jen compatabile for MSTS a nebo o něco reálnější nastavení a taky i to upravení pro jaro zimu déšť a sněžení

Já se blbě vyjádřil, nejde o prokluz, ale valivý odpor. Mám na to od Josky prográmek. Tedy je nutné, aby to souhlasilo se skutečností v engu a wagu což není problém dohledat. I se stačí podívat na skříň, kde to má napsané, pokud je to k přečtení.

Už jsem tu někde psal, že některé vozy mají až moc velkej jízdní odpor (mnohdy i desetinásobnej) a pak to prostě nejede

Dobry vecer,

muzu se zeptat kde se v OR nastavuje to naklapeni? Dival jsem se nastaveni v te tabulce jak se vybira aktivita a nikde jsem to nenasel. Dekuji za odpoved :)

Zdravím. Chtěl bych se zeptat. Jak se zapíná naklápění soupravy v OR. Mám stabilní verzi a klávesami Alt + R se nic nestane a ani nevím kde v nastavení mám dát hodnotu 2. Jediné co se mě podařilo a funguje je kývání. Děkuji

Ahoj,
naklápění soupravy se zapíná v kartě "Experimentální" a konkrétně u položky "Převýšení kolejnic v oblouku" a to nastavíš na úroveň 2.

Ale nastav si tam nějakou minimální délku, kdy se to má naklápět, jinak se ti budou naklápět i obloučky na výhybkách. :)

A hlavně POZOR! U některých tratí, třeba Dvukolejky, Ztracené Old tohle použít nemůžeš, zmiznou ti náspy pod kolejemi a pojedeš místy ve vzduchu. Takže tam úroveň převýšení 0.

Back
Nahoře