Model nejede - přístroje ukazují, zvuky jdou, rychlost roste... ale

RadekTR

Začátečník
... ale model stojí na místě... dokonce se mu točí kola, ale to je vše. Nejsem profi modelář, abych znal každou fintu a nikde ve fórech ani anglických jsem tuto závadu nenalezl. Model je z GMAXu, první generace modelu mi funguje bez problémů, pak jsem poupravil rozměry modelu a vznikla druhá. A ta druhá občas trpí touto chybou. Postupně jsem vyloučil chybu v engu (ten je stejný pro obě generace) a v cabu (rovněž stejný), takže vše ukazuje na nějakou chybku ve stavbě či exportu. Nevěděl by někdo co s tím? P.S. nekamenujte mě, jestli jsem to někde přehlídl, strávil jsem hledáním už hodně dlouho...

Model mi tuším nejazdil keď som pivot dosť mimo model. Alebo nie je nejaká chyba v názve a v linkovaní? Nemôžu problémy vznikať tou zmenou rozmerov v engu a v SD súbore?

No rozměry jsem měnil pouze v modelu v GMAXu, ale závada se mi dnes projevila i při opětovném exportu modelu první generace. Nebo umí MSTS porovnat .s a .sd a pozná, že je model užší o 35 cm? Pivot (bod 0,0,0) mám na stejném místě a tam se rozměry neměnily. Ale každopádně díky, ještě nějaké pokusy udělám. No navíc je to náhodné, ta druhá generace občas jede, občas ne, občas nejede po obratu a přechodu na druhé čelo soupravy... právě že se to chová divně a nahodile...

Nechci říkat HOP, dokud jsem nepřeskočil, ale opravdu se zdá, že tuto náhodně se vyskytující závadu (cca 50% šance) zavinil SD soubor, kde chyběl onen "bounding box". Díky za radu a za náznak směru k závadě.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře