Trať ZSR 150 v Open Rails

Howky

Průvodčí
Zdravím takže další mnou otestovaná trať zsr 150 , až na pár chybek které vytváří OR ji mohu doporučit.

Spuštění bez problému.
Občas se špatně zobrazují některé objekty
Ovládání návěstiděl ručně - dodělám

Autor tratě:
Popis od autra na jeho stránkách
ŽSR 150

Pod číslom trate 150 nájdete v cestovnom poriadku trať vedúcu zo Zvolena do Nových Zámkov.

Trať vedie údolím Hrona medzi Štiavnickými vrchmi a Vtáčnikom v stredoslovenskom kraji a pokračuje ďalej rovinatými oblasťami západoslovenského kraja,jej dĺžka je cca 120 km. Elektrifikovaná je striedavou sústavou 25kV/50Hz a väčšina traťových úsekov je jednokoľajná.Dvojkoľajné úseky sú medzi stanicami Zvolen Osobná stanica – Hronská Dúbrava a Žiar nad Hronom – Žarnovica.Maximálna traťová rýchlosť na dvojkoľajných úsekoch je 100 km/h a na jednokoľajných 60 – 80 km/h.Stretnete sa tu s lokomotívami radu 240, 242, 263, 210 a niekedy sem "zablúdi" aj dvojsystémová 350-ka (na R811 HOREHRONEC keď je strojmajster v Bratislave zúfalý).

Po elektrifikácii trate Šurany – Levice zachádzala do Levíc z Nových Zámkov aj štvordielna 560-ka.
Vo Zvolene a v niektorých odbočných staniciach môžete stretnúť dieselové lokomotívy takmer každého radu.

Trať je kompletne dokončená v celom úseku Zvolen – Nové Zámky.Kilometrovníky sú kvôli prehľadnosti osádzané podľa oblastného cestovného poriadku od Zvolena, keďže v skutočnosti sa kilometrické polohy začínajú z asi troch rozličných staníc.

Trať je kompletne ozvučená,vrátane hlásení v staniciach.Adresár trate obsahuje vo formáte PDF stránky z oblastného cestovného poriadku a grafikonové listy, radenie vlakov pre tvorcov aktivít a krátky popis o histórii trate.
Moje poďakovanie patrí všetkým modelárom a skinárom, od ktorých sú použité modely v trati a tým prispeli k reálnejšej podobe trate.

Odkaz ke stažení
http://railman.motorhorse.net/downloads.php?cat_id=1

Prosím o pomoc. Trať při instalaci vyžaduje disk a před stažením Binů 3 a 4 žádá uživatelské jméno a přístupové heslo. Děkuji za rady.

taky mám ten stejnej problém, biny 1 - 2 jdou stáhnou normálně ale 3 - 4 jen po registraci, přičemž registrace nejde dokončit.

Stáhnul jsem ji z té stránky v odkazu, je tam .exe instalátor + ty 4 Biny, z nichž 2 nejdou stáhnout kvůli registraci, která nejde dokončit

Teď jsem to schválně zkoušel stahovat a jde to úplně normálně postahovat. Každý soubor zvlášť a nebo maximálně dva. Jakmile se najednou stahují tři a víc potom to již samozřejmě chce registraci a atd.

Zdravím chlapci, provozujete dnes tuhle trať v OR? Mám tam v aktivitě dost potíže s nefunkčními návěstidly, prostě ikdyž je cesta volná na klacku je stůj. Zkusil jsem tam vrazit sigcf.dat z BP, ale nic platné. Díky

Zdravím chlapci, provozujete dnes tuhle trať v OR? Mám tam v aktivitě dost potíže s nefunkčními návěstidly, prostě ikdyž je cesta volná na klacku je stůj. Zkusil jsem tam vrazit sigcf.dat z BP, ale nic platné. Díky
Spozoroval som, že to robí v smere od Zvolena do Nových Zámkov. Konkrétne vchod do Žiaru nad Hronom a potom výhybňa Voznica a Tekovská Breznica. Inak mi všetko svieti ako má.

Kdyby používala trať ZSR 150 stejnou návěstní soustavu jako trať BP,tak by ti sigcfg.dat fungoval,ale musel by jsi ho mít v trati ve složce Openrails,
aby jsi nepřepsal původní.
Takže asi každá trať musí mít ve složce Openrails svůj sigcfg.dat upravený pro OR.
Alkapone mi to vysvětlil asi takto:
v původním sigcfg.dat v trati si vyhledáš všechny:
SpeedKPH ( 160 )
a vše změnit na :
SpeedKPH ( 160 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) )
uložit a dát do vytvořené složky Openrails,tam můžeš zkopírovat i původní Sigscr.dat,
ale to nevím jestli je důležité,protože je beze změn.

Ještě dodatek-ta rychlost 160,to byl jen vzor,
asi se musí opravit všechny rychlosti.
Když tak se podívej do trati BP v Openrails do Sigcfg.dat,
kolik krát je tam :
signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) )

Tak ani po úpravě Sigcfg a Zsr150.trk stále stůj na vjezdu do Žiaru nad Hronom od Zvolena.

Tie návestidlá som mal na stoj aj ja. Nejak som si na to zvykol, keďže jazdím zväčša po tej trati. V aktivite sa s tým dá pohrať napríkad tak, že napíšeš napríklad o nefunkčnosti a zároveň povoleniu jazdy proti stoj. Čiže podľa predpisu zastavíš a pokračuješ ďalej 50. Jedná sa o vchodové navestidlo v Žiari, čiže bude fajn ak výpravca povie, kam je nastavané. Ďalšie stoj sú na vyhybniach, ktoré už dneska neexistujú. Takže sa to dá ignorovať.

Někdy je místní situce taková, že pro OR je třeba tu návěstní soustavu přestavět a použít podpůrná skrytá návěstidla. To se musí ale posoudit konkrétně, případ od případu.

Tak tady se jedná o dvě výhybny a jednu stanici, přesně jak psal Považan výše.

Back
Nahoře