Ladění ENG/WAG pro Open Rails

Svezl jsem se s 362 a zjišťuji, že výkon se nedrží konstantní. Rozjíždím se, dosáhnu 100% tahu a výkon začíná klesat jako by bylo nadefinováno to, že s oteplením stroje klesá výkon. Není problém mít po 30 minutové jízdě výkon 2700kW z 3060kW. Pochopím u motorových loko, že začínají omezovat výkon, když se přehřívá. Pokročilou adhezi pro testování mám vyplou. Máte také takovou zkušenost?

Nebude to tím, že elektrická lokomotiva se tak má chovat? Co si pamatuji, tak se zvyšující rychlostí klesá trakční proud. P=U x I a z toho plyne, že i výkon se zvyšující rychlostí jde dolů. Ale i přesto vše, pro OR vyšly trakční charakteristiky, které se dají do engu vložit. Jednu vzorovou 362168 jsem dal pro OR na DVD BP (aktuální verze), zatím nikdo nereagoval, jestli je to lepší než klasické nastavení pro MSTS. Ale přesněji určitě odpoví někdo znalejší. A snad i dá dohromady nějaké vzorové enegy.

Řekl bych, že to nebude přesně takové jak píšete. Klesání proudu a tím i zvyšování napětí se zvyšujícími otáčkami TM je dané charakteriskou, což bych řekl, že výkon je konstantní v ideálních podmínkách. Eng jsem použil ten, který je v úvodu vlákna 362021. Ale hlavně ten výkon je na začátku jízdy jiný vyšší než třeba po 30 minutách, kde ten výkon klesá při stejné rychlosti. Což se třeba projeví ve stoupání a případnému nevyjetí.

Paashi kdysi dával k dispozici engy na 749/751 a pokud se nepletu, psal že zatím je tam problém s klesajícím výkonem po nějaké době jízdy. Je to už docela dlouho, myslel jsem, že je problém vyřešen. Tak asi ne.

Ahoj všem, můžete mi prosím říci, kde vezmu tyto hodnoty ke každé lokomotivě tak, aby OR měl co nejvíce realistické hodnoty? OR je velice náchylné na špatné parametry hlavně adheze a vlastního tření a to je jen dobře. :-)
Je definovaný nějaký obecný standart a nebo nějaká excelovská tabulka, kde si dosadím třeba hmotnost lokomotivy, počet náprav,...?

comment ( Adhesion and Friction )

Adheasion ( 0.06 0.8 1.15 0 )
DerailRailHeight ( 10cm )
DerailRailForce ( 2.5*85t )
DerailBufferForce ( 800kN )
NumWheels ( 4 )
Friction (
1057.8N/m/s -0.10 1.5mph 14.340N/m/s 1.874
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1

)

U adheasion nevim kde je tabulka, na Friction mám prográmek a skoro všude opravuji a beru to co je ve skutečnosti, najdu si mašinu a dle dokumentace dosadím hodnoty.

Přátelé, prosím o pomoc!
Součástí naší expozice se stal i pult napojený na simulátor. Problém je, že když otočím například brzdičem BP, je to jako bych 9x stiskl " ) ". Jenže v OR to znamená jen 9% zabrzdění. Dá se v OR toto někde nastavit? Parametr, který to ovlivňuje v MSTS mi na to nefunguje. Díky!

Řekl bych, že "dráhu" otáčení brzdiče BP (nejen) definuje tento číselný parametr:
Brake_Engine ( 0 1 0.125 0
Čím blíže k 1, tím strmější (méně mačkání) a naopak
(pro úplnost - první číslo značí počáteční honotu 0 procent, druhé 100%, třetí zmíněnou "strmost" a poslední výchozí hodnotu při načtení vozidla)

Tento parametr jsem právě zkoušel ale v OR neměl na chování brzdiče vliv. Jestli by ale takto opravdu měl fungovat i v OR, budu zkoušet dál. Děkuju :)

Dokázal by mi někdo vysvětlit co znamenají parametry u adheze? Vyladěné engy se začínají množit, ale u všech je jedna nectnost. Za deště nebo sněžení se mašiny chovají reálně, ale za sucha jsou jak přibité. Dá se plný výkon a prostě to nesklouzne, což je piko vláček.

ORTSAdhesion (

ORTSCurtius_Kniffler ( 7.5 44 0.161 0.7 )

ORTSSlipWarningThreshold ( 80 )

)

ORTSBearingType ( Roller )

ORTSDavis_A ( 852.0 )

ORTSDavis_B ( 11.84 )

ORTSDavis_C ( 1.3177 )

Na suchej koľaji je to v poriadku.....V reále mi skôr odstrelí nadprúd ako by som chytil sklz. Skôr je chyba tam, že to znesie nereálne veľa ampérov....

Páry s tím problém nemají. I když mají nastaven výkon dle reálu, pokud to regulátorem přeženu, jde velmi ochotně do skluzu.
A jedním z parametrů, které na to mají vliv je ORTSDriveWheelWeight (Celková adhezni hmotnost na hnacich nápravách). Umístění je v Engine části spolu s parametrem NumWheel (Počet hnaných náprav). Jenže u elektrik a dieselů to z nějakého důvodu nefunguje. Toho si všimli i jiní a zmiňují tento nedostatek na elvastower.com.
U engu řady 742 šlo skluzu docílit, až když se nereálně navýšil výkon lokomotivy. To však zase mělo negativní dopad na ostatní chování a přebytek síly nepůsobil věrohodně.

No pokouším se po čase zveřejnit nějakou misi s bertami a nové zvuky a zjišťuji, že celá práce od jara je nepoužitelná. Za zhoršeného počasí se to chová víceméně reálně, za sucha můžu dát osmý stupeň a jít na kafe, ono to zatím ty kopce vyjede. S novým laděním, které tu bylo zveřejněno, jsem v kopci uvízl. O brzdách nemluvě. Místo misí nakonec ladím engy. Chce to 751 i 749.

ORTSCurtius_Kniffler jsou hodnoty z ORTSDavis ABCD a stím že hodnota je D=0.7 a slouží k pokročilému nastavení adheze dle manuálu OR

ORTSCurtius_Kniffler ( 7.5 44 0.161 0.7 )

Tento zápis by měl zobrazit prokluz kol, pokud je vyšší než uvedená hodnota v procentech, ale pokud někdo ví přesnější definici tak se jí nebráním
ORTSSlipWarningThreshold ( 80 )

ORTSBearingType je nastavení typu ložisek
Můžes nastavit 3 typy - Roller, Friction, Low = Válečková , Tření, Nízká

ORTSBearingType ( Roller )

ORTSDavis A,B,C spočítáš v FCalc :)

ORTSDavis_A ( 852.0 )
ORTSDavis_B ( 11.84 )
ORTSDavis_C ( 1.3177 )

Hledám někoho, kdo mi udělá engy na moje brejlovce a další skiny do OR, ať mužů do raru dat oboje verze, protože já do msts to udělám ještě, ale primárně už tvořím pro RW

Dá se někde nastavit barva kouře? V nových eng souborech jsou tyto dva parametry

ExhaustColor ( 90523314 )
ExhaustTransientColor ( 98291A0A )

Ale ať už se tam nastaví jakákoliv barva, třeba zelená, na kouř to nemá vliv. Nebo se musí něco nastavit v OR. Nedávno jsem měl ve hře kouř černý jak bota, teď po přeinstalování Windows je tmavě šedý.

Back
Nahoře