Koukal jsem k Igorovi aOcenil by som tam aj nejaký čas, kým sa zberač vyštverá, alebo zíde dole...
ORTSPantographs (
Pantograph (
Delay ( 2s )
)
Pantograph (
Delay ( 2s )
)
)
je brnkačka. Hážu to tam. Co dál?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Koukal jsem k Igorovi aOcenil by som tam aj nejaký čas, kým sa zberač vyštverá, alebo zíde dole...
Ne, nebylo. Píšu, že to tam doplním, tak počkej na verzi 5.3, kde bude troška oprav TCh a tady tyto drobky + co se ještě nasbírá.Ono to tam už bolo?

Proč by se nerozjely, když má každá normu 700t?taky 240.019 a 242.213 s výše vyobrazenou Tcharkou se s tím vlakem rozjedou (za sucha) po zastavení ve 20 promilích.
Samozřejmě se spojují vždy jen stejné mašiny na kabel. Nelze ani 122 a 123 spolu, ač jsou skoro stejné.Předpokládám, že i v reálu se 230 a 240 nespojují na kabel a vždy jsou řízeny vlastním fírou, když už jsou spolu na vlaku?
Přesně tak. Je to jeden z provozních stavů při testování v reálném (byť herním) provozu, kterým lze obhájit správnost nastavení trakce. Šlo o radostné zvolání z prvního jízdního testu po celodenním přepisu TCh.Proč by se nerozjely, když má každá normu 700t?
Jen čistě ze zvědavosti, nelze to ani u lokomotiv po reko? Protože když jezdí třeba RM Lines v tandemu 140 + 121, tak pochybuju, že by na tom jeli 2 fíři.Samozřejmě se spojují vždy jen stejné mašiny na kabel. Nelze ani 122 a 123 spolu, ač jsou skoro stejné.
HS Trans/ČMŽO nějakým bobinám upravoval ŘS v Přerově právě pro účely toho mnohočlenu i s jinou lok řadou. Vybavuji si, že to byla nějaká červená nulka tehdy a myslím, že ji představili i na Czech Raildays, nicméně se to pak moc nechytlo. K tomu byly i ochrany, nabíječ, reko pultů atd.Jen čistě ze zvědavosti, nelze to ani u lokomotiv po reko? Protože když jezdí třeba RM Lines v tandemu 140 + 121, tak pochybuju, že by na tom jeli 2 fíři.
Pardon za OT.
Tak evidentně na 121 + 140 RM Lines dva fíři jsou, tedy alespoň na úsecích přes normu pro jednu. RM Lines má z elektrik jen 140.045, 074 a 121.007 a soudě dle absence zásuvek na čelech, ta sedmička mnohočlen nemá. A byť 045 a 074 byly k mnohočlenu upraveny v roce 2012 v ŽOS Zvolen pro ZOS Zvolen v kšeftu pro CTL (každá má zásuvky jen na jednom čele) a v 2015 se do Zvolena vrátily, tentokrát na EVy a lak pro RM Lines, tak prý to poslední dobou není moc spolehlivé a jezdí i na tom dva fíři. Jsou pak často vidět spolu jen na přední engine.Protože když jezdí třeba RM Lines v tandemu 140 + 121, tak pochybuju, že by na tom jeli 2 fíři.
Skúsil som prebehnúť tú 240. V engu som narazil na riadok: DieselEngineSpeedOfMaxTractiveEffort( 0mph ).K otestování pouštím eng 240ACT - vyladění trakce pro laminy řady 240 (S 499.0) v engu 240.019zssk, jehož skin visí na http://www.mojevlacky.cz/modely. Řadu S 499.1 možná někdy později dle zájmu.
A taky eng 242ACT - oprava TCharky a trakce do 242.213 od Pikka (https://pikku.msts.cz/elektrickeORTS.html ).
Díky za reakci. S tou osobkou máš bohužel pravdu (proč bohužel, vysvětlím později). Použil jsem tvůj experiment 1580A a se dvěma vozy řady B se to chová jako v reálu. S proudy si škrtneš o 900A a z nuly na 100 km/h za reálných 60 vteřin. To sedí. Jedu to ale vyzkoušet na normu do krpálu a na max 1000A na budících bojím, bojím. Navíc s těmi 1500A v MaxCurrent to k těm 183kN v MaxForce dává na 6. odboče 1810A, což se mi nezdá. Bobe, prosím tě, jak si můžu vypočítat ten 6. stupeň? Díky.A pri rozjazde na vyššie rýchlosti sa prúdy na ampérmetroch pohybujú len okolo cca 300 - 500 A . Osobne som len trochu upravil hodnotu v engu pri MaxCurrent, namiesto pôvodných 1013 A som experimentoval s hodnotami okolo 1500 A. Nie som však ladič a neviem povedať, či je to správne. Uvedomujem si však, že ak by sme spočítali všetky prúdy na jednotlivých motoroch, celkový prúd by bol niekde oveľa vyššie.
V OR ale parametr MaxCurrent slouží v poměru s parametrem MaxForce k nastavení budíků rozjezdových proudů, které by pak měly ukazovat rozjezdové proudy v symbióze s tažnou silou na obvodu kol v závislosti na hmotnosti vlaku, sklonu, odporu apod. Proč je tam takový rozdíl u 2-vozového Os nechápu a pravda, sere mě to. MaxCurrent 1580A ho sice veze skvěle, ale nemá na normativy. Jestli převezmu z dokumentace přesně parametr MaxCurrent nebo MaxForce je jedno. Musím ale dodržet poměr mezi něma, což jeden z nich zpravidla zdegraduje. Měl jsem MaxCurrent dokonce na hodnotě 20900A ku 4070kN MaxForce. ORku je to jedno. On potřebuje jen ten poměr obou parametrů, aby točil s Ametry, jak chce ladič.že ak by sme spočítali všetky prúdy na jednotlivých motoroch, celkový prúd by bol niekde oveľa vyššie.