1. Naklonoval jsem si nastavení na lokomotivu 163 074, ve hře má však tato k prvnímu vozu mezeru několik metrů. Stejně tak shazuje návěstidla na stůj už před jejich minutím čelem stroje. Zkrátka, lokomotiva je nějaká delší. Prošel jsem všechny soubory, ale nenašel nic, co by to mohlo ovlivnit, asi jsem špatně hledal.
Odkláním odpověď sem, ať neplevelím ARR debatu.
Délku modelu ladíš v parametru Size - je to tam třetí rozměrový údaj... např. u Josefa v 162.019 je Size ( 3.01m 4.60m
16.856m ).
Přesněji pak: jestli nechceš mít "tuhou" šroubovku (parametr CouplingHasRigidConnection má v závorce číslici 1 ) a chceš živou soupravu, která se ti "natahuje" (k nakouknutí
zde) , délku vozidla si upravíš v parametru Size a CouplingHasRigidConnection dáš na ( 0 ). Jelikož jsi ale při spojování s jiným vozidlem (modelem, engem, wagem) závislý na vyladění
i onoho připojeného vozidla, nejlépe je ladit ke stejnému vozidlu, které ladíš. Ve tvém případě tedy 074 k 074. Postav si dva či tři peršany za sebe, teprve tak je naladíš přesně (jeden si pro kontrolu vždy směrově otáčím). Pak samozřejmě tak stejně ladíš i připojený vůz, jinak se mezery/prolnutí do sebe nezbavíš, pakliže je tento nastaven špatně, resp. není přenastaven pro OR.
Dále pak lze nastavit vůli šroubovky, ale v případě mašina - souprava si fírové hlídají spojení bez vůle a osobka je taky má vyjímečně. Efekt nastavení volné šroubovky (viz video výše) dávají spíše Mn či Pn vlaky a nastavuje se to v parametru Spring ( Stiffness ( 4e5N/m 2.64e7N/m) Break ( 850kN 850kN ) r0
( 0cm 1.5cm ) ) při hodnotě ( 0 ) v parametru CouplingHasRigidConnection.
Co se týče shazování šajby, tak ano. Chtělo by to nějaký delay, protože např. u laminátky je to častý případ, že v zaoblení čelního okna vidíš, jak šajba padá na stůj. O žehličkách, kocourech a dalších věžových kabinách nemluvě.