Editor aktivit do Open rails

Contrib.ActivityEditor.exe Ještě mi to přijde nedodělaný. Velké tratě se načítají příšerně dlouho a posun / zoom je skoro nemožný (BP). U menších tratí to vcelku jde (Liberec - Tanvald). Výběr tratě: File - Load metadata, jinak se načítá první trať v nabídce, nebo stávající aktivita. Není žádný manuál (asi), který by aspoň v hlavních krocích nastínil postup tvorby aktivit. Intuitivní postup podle AE aspoň u mě nikam nevedl, nejsem však aktivitář. Načtení stávajících aktivit je nemožné - je vyžadován formát *.act.json, tedy soubor v Javě. Nástroje (Edit segment, Station, Tag...) jsou dostupné, ale použití znamená metodu pokus / omyl... A taky riziko nepříjemného překvapení (nevím přesně, co dělám a co můžu ovlivnit).
Pokud je někdo schopen v OR tvořit / upravovat efektivně aktivity, rád bych si o tom přečetl též.

Ahoj, funguje tento editor nejako pouzitelne bez nainstalovaneho MSTS. Totiz ked mam trate iba v OR bez MSTS, tak pri nacitani do editoru mi vzdy vyhodi plno chhyb a tvari sa iba akoby nacitaval, ale velmi dlhu dobu sa nic nedeje ani po 30 minutach nic (napriklad trat Bratislava-Praha od Zbanka Šemoru).
Resp. ako robite aktivity do OR. Ide mi hlavne o tvorbu jednoduchych aktivit a hlavne AI trafficu.
Dakujem

V MSTS editoru. Jinak to zatím nejde. Tedy ten kdo používá editor, musí mít instalaci MSTS včetně binu, proto ty hlášky. Nejhorší je, že zase to samé, několikrát jsem tu psal, uživatel bez msts, všichni ostatní musí mít msts.

Panové chci se optat, je potřeba pro provoz Open Rails Editoru aktivit i MSTS ?
Nějak se mi nedaří ho nastavit.

Nastaveno to mám takto, když zkusím zapnout vytvoření aktivity, tak mě to vyhodí chybu
editor 1.jpg editor 2.jpg

No ja si myslím, že si špatne nadefinoval cestu. Editor som neskúšal, ale dedukujem, že Route Paths by mohla byť cesta do adresáru ROUTES, nie PATHS. Čiže skús dať "D:\Hry\MSTS\ROUTES".

No ono pokud to nastavím tak jak říkáš D:\Hry\MSTS\ROUTES" tak to sice jde, ale nezobrazí se trat :/
editor 3.jpg

Neviem o nikom kto by tento editor rozchodil. Na tvorbu aktivity sa stále používa editor v MSTS. Ak sa mýlim tak ma opravte :rolleyes:

Mylis, tento editor neberie vatcsie.projekty Bp alebo trat 321 preco netusim mozno velkostou mozno tym ze trat 321 pouziva xtrack a to.mu vadi tazko povedat zislo by sa to na or fore poriesit. Ale mensie trate (zsr 130, luhacovice a pod) idu normalne aj v editore open rails

Klokan o ničem neví! Ten umí akorát po soukromých zprávách urážet do idiotů, mogorů, zmrdů atd.

Nastaveno to mám takto
Vidím, že to máš v uživatelském virtuálu. Asi by to chtělo programy instalovat a spouštět v NT6 OSs podle starého známého pravidla UAC - dodržovat práva administrátora a instalovat do rozumného umístění. Pak to nebude mršit ty cesty.
(Nebo používej jednodušší OS WinXP a tam to funguje bez těchto komplikací.)

Ahoj. Prosím o radu. Jsem nováčkem v Open rails a chtěl bych si vytvořit vlastní aktivitu, ale vůbec nevím jak. Mam i MSTS, ale zde mi editor padá a nevím bohužel čím to je. Díky moc.

Back
Nahoře