Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: aktivita "Odpolední Šourák"

Jene napsal:
Dan J. napsal:
Příjemný den, dnes si můžete stáhnout mé další dílko pro trať Dvoukolejka... Dále je třeba aby si uživatel upravil Eng soubor u vozu 830 224-2 ze stránek http://www.trat240-msts.uvadi.cz/. Bližší info u aktivity, jinak NEDOTANKUJETE a úkol se ukončí s hláškou o došlé naftě.

Nedotankujem ani tak,lebo keď začnem tankovať tak chvíľu nato mi aktivita aj tak skončí s hláškou o došlej nafte ale tankovanie normálne funguje.Sekeru mám cca pol minuty.

Zdravím, tak se mi ta 830 224 při tankování chovala, když jasem neměl doplněný řádek v eng souboru. Je třeba doplnit dole celý řádek a pod "name" dokopírovat vše ostatní z jiného engu. Jinak se může stát (mě se to stalo pokaždé), že aktivita vytuhne. Dan
EngineVariables ( 80 )
Sound ( "../../common.snd/snd830/830-III_Pcab.sms" )
Name ("CD 830.224-2")
Description (
"Motorovy vuz 830 CD (III.serie)\n\n"+
"Motorovy vuz, ktery je u CD \n"+
"stale pouzivan v osobni doprave. "+
"Vetsina vozu I. a II. serie je jiz "+
"v evidenci jako historicka vozidla.\n\n"+
"Prenos vykonu: elektricky stejnosmerny\n\n"+
"Motor: CKD 12V170DR \n\n"+
"Vykon: 301kW pri 1360min-1 \n\n"+
........ ( až do konce eng )

Naposled editoval moderátor:

Dan J. napsal:
Zdravím, tak se mi ta 830 224 při tankování chovala, když jasem neměl doplněný řádek v eng souboru. Je třeba doplnit dole celý řádek a pod "name" dokopírovat vše ostatní z jiného engu. Jinak se může stát (mě se to stalo pokaždé), že aktivita vytuhne. Dan
EngineVariables ( 80 )
Sound ( "../../common.snd/snd830/830-III_Pcab.sms" )
Name ("CD 830.224-2")
Description (
"Motorovy vuz 830 CD (III.serie)\n\n"+
"Motorovy vuz, ktery je u CD \n"+
"stale pouzivan v osobni doprave. "+
"Vetsina vozu I. a II. serie je jiz "+
"v evidenci jako historicka vozidla.\n\n"+
"Prenos vykonu: elektricky stejnosmerny\n\n"+
"Motor: CKD 12V170DR \n\n"+
"Vykon: 301kW pri 1360min-1 \n\n"+
........ ( až do konce eng )

Pokud je v souboru.eng použito nesprávných zápisů, tak to může zlobit.
Spíše výjimečně se stává, že to na některém PC projde bez problémů.
Častěji se stane, že to zlobí, případně se nenačtou některé hodnoty, vozidlo pak nejde vybrat apod.
Je třeba si dát pozor na mezeru u závorek, uvozovky u cest a dvojitá lomítka.
Správně tam má být takto, to nezlobí u nikoho:
Sound ( "..//..//common.snd//snd830//830-III_Pcab.sms" )
Name ( "CD 830.224-2" )
Description ( tato sekce může být klidně prázdná nebo postačí jen " " )

Formát ENG

Rád bych Boba doplnil:
při sjednocování cest ke zvukům a kabinám používám syntaxi s uvozovkami a jednoduchým lomítky bez jakýchkoliv problémů už od doby, kdy jsem najel na systém TBP (léto 2005). Dokonce jsem se setkal se zápisem, v němž byla lomítka obrácená a vše fungovalo korektně (myslím, že to byl nějaký zahraniční model). Lze vytvořit teorii, že oním "stabilizačním "faktorem může být právě použití uvozovek. U syntaxe, která uvozovky nepoužívá, se vyskytují opravdu lomítka dvojitá. Jiný způsob už může být problematický a je třeba ho individuálně vyzkoušet na různých modelech různých autorů...

Zdravím, s těmi lomítky nevím, nemám tolik zkušrností, tudiž si nedovoluji nijak oponovat. Ale je zajímavé, že konkrétně u té 830 224, když jsem ji stáhnul a nechal jsem pův. eng, tak ve volné jízdě bylo vše v pohodě, ale jakmile jsem ji zařadil do aktivity jako traffic hráče, následoval nekompromisní pád. MSTS totiž neskousnul právě to, že pod řádkem "Name" už nebylo nic a pomohlo právě to, že jsem otevřel jiný eng 830 a doplnil celý chybějící text. Pak už vše fungovalo normálně. Dan

Dane, to je zajímavá zkušenost. Pokud jsem dobře porozuměl, jde vždy jen o soupravu, ovládanou hráčem. Zdá se tedy, že v případě aktivity musí mít používaný stroj jakési popisy a údaje, které se mohou zobrazit před startem hry (tuším výběr DETAILY). Když je nemá, MSTS v tomto případě protestuje. Chybějící obrázek hnacího vozidla (soubor Loco) už jej tak nevzrušuje. :roll:
Tímto požádáme autory dotčených modelů, aby text do ENGů laskavě doplnili a vydali oficiální opravu. Jde o jejich produkt, je hlavně v jejich zájmu, aby byl bezproblémový. Je to jednodušší, než zkoumat, kdy, jak a proč se model v aktivitě spouští nebo ji zhavaruje.

No já už jsem eng na model/skin té 830 224 a 830 108 III. serie poslal jeho autorovi někdy začátkem roku + -, ale jak jsem se díval tak to zůstalo bezezměn. Asi se něco autorovi nezdálo. Nevím. Jinek jsem si u všech 830 III. s. přesměroval na novou kabinu http://trainsim.wz.cz/ od p. Poláka, s nočníma texturama a pravým pohledem a teď je to ten pravý požitek z jízdy. :D Dan

nová aktivita "Parní nostalgie"
Hezký den, mám pro vás další výtvor z mé produkce. Jedná se opět o aktivitu pro trať Dvoukolejka. V depu Dvorec nastoupíte na Papouška 477 040, vyzvednete osobní vlak, ktery odvezete do stanice Aramov. Po cestě na vás čekají další úkoly. Upozorňuji, že pro správný chod aktivity je nutné stáhnout ze stránek http://pikku.msts.cz/ poslední ubdate parních lokomotiv, jinak se neodpojíte od soupravy. Přeji všem příjemnou zábavu. Dan

Ahoj.
Tvoje starší aktivita Odpolední šourák nejde ze stránek DKV stáhnout.Mohl by jsi mi ji poslat na email nebo to opravit?Díky

klimi napsal:
Ahoj.
Tvoje starší aktivita Odpolední šourák nejde ze stránek DKV stáhnout.Mohl by jsi mi ji poslat na email nebo to opravit?Díky
Zkus to prosím ještě jednou, upravoval jsem obsah stránek, může to být i tím. A dej vědět (do SZ) jak jsi dopadl. A poslední aktivita Parní nostalgie" Ti šla stáhnout bez problémů?

klimi napsal:
Ahoj.
Ahoj Klimi, je to zajímavé, mě taky nejdou stáhnout s Jirkových stránek vsechny moje aktivity, kromě akt. "Poslední den páry", pokud použiji Mozilu. Přes Internet Explorer vše funguje ok. Zajímalo by mě čím to může být :?: S pozdravem Dan. :D

Stránky jsou dělané v IE. Před několika minutami jsem tam nahrál tu poslední aktivitu s doplňujícím komentářem znovu.

JiříkTK napsal:
Stránky jsou dělané v IE. Před několika minutami jsem tam nahrál tu poslední aktivitu s doplňujícím komentářem znovu.
V Opera9.02czUSB vše bez problémů stažitelné.
( IE je prohlížeč, ne editor, takže tím to určitě dělané není :D .)

Ahoj Jirik. Pri natiahnutí aktivity "Vlak uhlí" som zistil chybu v tvojom trainsete. Pikkov FallsCSD2.WAG máš adresovaný v CSD_wagVap. Myslím že správne má byť CSDvagWap. Samozrejme je to jednoduchá záležitosť, ale osobne mi dosť vadí, ak pri inštalácii aktivity sa musím vŕtať v conbulderi. Čože nám to problém nerobí, len čo s tými, čo nevedia o čo ide...

Prajem pekný deň, passsion.

passion napsal:
Ahoj Jirik. Pri natiahnutí aktivity "Vlak uhlí" som zistil chybu v tvojom trainsete. Pikkov FallsCSD2.WAG máš adresovaný v CSD_wagVap. Myslím že správne má byť CSDvagWap. Samozrejme je to jednoduchá záležitosť, ale osobne mi dosť vadí, ak pri inštalácii aktivity sa musím vŕtať v conbulderi. Čože nám to problém nerobí, len čo s tými, čo nevedia o čo ide...

Prajem pekný deň, passsion.

Ahoj, to jsme sice ve špatném vlákně (aktivity Dana J.), ale už jsem na to byl upozorněn. Podle mne je to tím, že jsme stahovali u Pika v dost velkém časovém odstupu od sebe a on se mezitím přizpůsobil značení dle TBP. Podívám se, jak to má Pikku v současnosti a přizpůsobím tomu adresáře svého trainsetu, aby s tím nováčci neměli potíže..

JiříkTK napsal:
...... Podle mne je to tím, že jsme stahovali u Pika v dost velkém časovém odstupu od sebe a on se mezitím přizpůsobil značení dle TBP. Podívám se, jak to má Pikku v současnosti a přizpůsobím tomu adresáře svého trainsetu, aby s tím nováčci neměli potíže..
Tak jsem se mýlil, chyba je u mne. Ach jo, zase jsem si přidal zbytečnou práci.

Zdravim,

neviem, či to patrí do tejto sekcie, ale mám problém pri hraní ináč skvelých Danových aktivitách. Ide o prechod z dieslových do elektrických loko. V aktivite Slavnostní den som ostal trčať kvôli tomu v Českom Těšíne a teraz v aktivite Ranní šichta OKD sa neviem dostať z Vítkovíc. Proste pri prechode sa asi na pol sekundy objaví kabína el. loko a nasleduje pád do windows. Dokonca sa mi podarilo uložiť hru s kabínou el. loko, ale po načítaní nasleduje zase pád. Hru spúšťam cez Trainstore, používam BIN 10222, ale skúšal som aj staršie verzie, dokonca som aj preinštaloval MSTS a nič nepomohlo.
Serie ma to, lebo prechody medzi dieslovými loko alebo z pary do diesla sú bez problémov. Dokonca v iných aktivitách je bezproblémový prechod medzi elektrickými loko. Som v koncoch ...

orlov napsal:
Zdravim,

neviem, či to patrí do tejto sekcie, ale mám problém pri hraní ináč skvelých Danových aktivitách. Ide o prechod z dieslových do elektrických loko. V aktivite Slavnostní den som ostal trčať kvôli tomu v Českom Těšíne a teraz v aktivite Ranní šichta OKD sa neviem dostať z Vítkovíc. Proste pri prechode sa asi na pol sekundy objaví kabína el. loko a nasleduje pád do windows. Dokonca sa mi podarilo uložiť hru s kabínou el. loko, ale po načítaní nasleduje zase pád. Hru spúšťam cez Trainstore, používam BIN 10222, ale skúšal som aj staršie verzie, dokonca som aj preinštaloval MSTS a nič nepomohlo.
Serie ma to, lebo prechody medzi dieslovými loko alebo z pary do diesla sú bez problémov. Dokonca v iných aktivitách je bezproblémový prechod medzi elektrickými loko. Som v koncoch ...
Ahoj orlov.
Tak to opravvdu netuším, čím to může být, Možná PC versus MSTS, ale nechci nějak chtračit, sám jsem někdy překvapen, že se MSTS jednou chová tak a po druhé ve stejné situaci jinak. Jinak v těch Vítkovicích mě to po "x" projetích padlo jednou taky, ale po load v pohodě. Spíš jsem to přikládal tomu nákladu co jede proti mě. Snad se najde někdo, kdo ti tu podá lepší vysvětlení.
S pozdravem Dan :D

Tak jsem si s velkým nadšením stáhnul aktivitu "historický rychlík", k tomu i tunu trainsetu navíc, jenže jsem se nedostal z Bohumína... V pohodě jsem se vymotal z depa, přijel na ostravský zhlaví, po hlášce posunovače se otočil zpátky, že najedu na soupravu u prvního nástupiště a konec - že prý jsem projel návěstidlo stůj. Přitom TAB jsem mačkal jako o život. Nevíte někdo, jak se přes něj dostat? Je to hned první návěstidlo co potkám asi po deseti metrech od obratu na zhlaví. Díky

Ondra napsal:
Tak jsem si s velkým nadšením stáhnul aktivitu "historický rychlík", k tomu i tunu trainsetu navíc, jenže jsem se nedostal z Bohumína... V pohodě jsem se vymotal z depa, přijel na ostravský zhlaví, po hlášce posunovače se otočil zpátky, že najedu na soupravu u prvního nástupiště a konec - že prý jsem projel návěstidlo stůj. Přitom TAB jsem mačkal jako o život. Nevíte někdo, jak se přes něj dostat? Je to hned první návěstidlo co potkám asi po deseti metrech od obratu na zhlaví. Díky
No já nevím, ale Zbyněk v jeho aktivitách měl jeden požadavek podle předpisů: Před návěstidlem návěstícím "Stůj" se musí zastavit. A až potom stiskem TAB jsi dostal souhlas k jízdě proti návěsti "Stůj". Pokud nezastavíš máš prostě smůlu, tak jako ve skutečnosti a můžeš mačkat TAB jako o život....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře