Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Odjezd směr Przywory:
PR155_011.jpg
Vlak zastavil ve stanici Przywory Opolskie:
PR155_012.jpg
Vlak opouští Przywory Opolskie:
PR155_013.jpg
Stanice Góraźdźe:
PR155_014.jpg
PR155_015.jpg
Vlak ve stanici Gogolin:
PR155_016.jpg
PR155_017.jpg
Vlak projíždí zastávkou Jasiona směr stanice Zdieszowice:
PR155_018.jpg
Zdieszowice:
PR155_019.jpg
Odjezd ze stanice Zdieszowice: směr Kedzierzyn Kozle, v pozadí koksovna Arcelor Mittal:
PR155_020.jpg

Viadukty před stanicí Kedzierzyn Kozle:
PR155_021.jpg
Kedzierzyn Kozle:
PR155_022.jpg
PR155_023.jpg
PR155_024.jpg
PR155_025.jpg
PR155_026.jpg
PR155_027.jpg
Odjed ze stanice Kedzierzyn Kozle směr Kedzierzyn Kozle Zachodnie, vedle vlak OKDD (AWT) do Zdieszowic:
PR155_028.jpg
PR155_029.jpg
Míjeni s posunem od přístaviště u řeky Odra:
PR155_030.jpg

Směr Kedzierzyn Kozle Zachodnie:
PR155_031.jpg
Kedzierzyn Kozle Zachodnie
PR155_032.jpg
PR155_033.jpg
Odjezd na poorozpadlou trať směr Twardawa:
PR155_034.jpg
PR155_035.jpg
PR155_036.jpg
PR155_037.jpg
PR155_038.jpg
Twardawa:
PR155_039.jpg
PR155_040.jpg

Twardawa, odjezd směr Glogówek:
PR155_041.jpg
PR155_042.jpg
PR155_043.jpg
Vlak vjíždí do stanice Glogówek a míji jednu z odboček do již zaniklých větví tratě:
PR155_044.jpg
Glogówek:
PR155_045.jpg
PR155_046.jpg
Na trati směr Raclawice Ślaskie:
PR155_047.jpg
PR155_048.jpg
Raclawice Ślaskie:
PR155_049.jpg
Raclawice Ślaskie:, vlak do stanice Baborów, do Baborówa vedla ještě do konce 2 sv. války trať z Opavy.
PR155_050.jpg

Raclawice Ślaskie: a odjezd kolem zarostlého depa:
PR155_051.jpg
Na trati do stanice Prudnik:
PR155_052.jpg
PR155_053.jpg
PR155_054.jpg
PR155_055.jpg
Prudnik:
PR155_056.jpg
PR155_057.jpg
PR155_058.jpg
Na trati směr Nowy Świetów:
PR155_059.jpg
PR155_060.jpg

PR155_061.jpg
PR155_062.jpg
PR155_063.jpg
Pžed stanicí Nowy Świetów, zrušená odbočka Prudnik - Glucholazy:
PR155_064.jpg
Nowy Świetów:
PR155_065.jpg
PR155_066.jpg
Na trati do stanice Nysa projíždí vlak zastávkou Przelek:
PR155_067.jpg
Vlak vjíždí do Nysy:
PR155_068.jpg
PR155_069.jpg
PR155_070.jpg

Odjezd směr Glucholazy:
PR155_081.jpg
PR155_082.jpg
PR155_083.jpg
PR155_084.jpg
Glucholazy, setkáni s historickým vlakem Ostrava - Hanušovice (1díl aktivity):
PR155_085.jpg
Odjezd směr Glucholazy Město:
PR155_086.jpg
PR155_087.jpg
Glucholazy Město:
PR155_088.jpg
PR155_089.jpg
Trať směr Glucholazy Zdroj:
PR155_090.jpg

Ahoj.
Tak mně to nedá, při tvorbě aktivity pro PKP Prudnik musím napsat ještě jenu podstatnou nevýhodu a to jsou chyby v návěstidlech, například ve stanici Prudnik směr Nysa jsou dvě návěstidla za sebou a traffic z odboček vůběc neodjede a za druhé, myslím, že i na železnici v Polsku se nemusí jezdit jen vpravo a absence návěstidel v protisměrech v nádražích je taky docela unreal, takže to je další z bodů, zásadních chyb v trati a ještě jedno, blbne označení snížení rychlostí, tu a tam zůstane viset nízká rychlost přes návěstidlo do odbočky, i když už je na trati třeba 90 Km/h..

A když se tak koukám na ty screeny, tak je tam ještě další podivná věc. A to budovy s nočními texturami ve dne.

Dane, například z Vysočan do Lysé také nebyly vlevo žádná návěstidla ani u vjezdu. A také se jezdilo po nesprávné při výlukách. Vydal se rozkaz V a tam bylo psáno, jak se dostanu do následující stanice, že například do stanice pojedu na ruční přivolávací návěst nebo pro mě platí návěstidlo vpravo. Možností je několik. A takových tratí bylo hodně, tak proč by to nemohlo být i někde v Polsku.

A já můžu dodat, že konkrétně na trati Kedzierzyn-Koźle - Nysa se skutečně vyskytují návěstidla pouze na správné straně. Jak funguje provoz při jízdě po nesprávné koleji nevím, ale podle mě se to bude řešit podobně jak to popisuje Zbyněk Šemora. Ono česká a polská železnice se co se dopravních předpisů týče zase moc neliší.

A když se tak koukám na ty screeny, tak je tam ještě další podivná věc. A to budovy s nočními texturami ve dne.
Ahoj Jirko.
Jednoduché, oni to rozednívání mají postaveno úplně jinak, obloha se rozednívá velice pomalu až do světla, textury stromů a domečků jdou taky odlišně a tak do 10. hodiny, ale to už nevím přesně svítí sem tam i pouliční lampa. Mně se to náhodou moc líbí, jde to takovou přirozenější cestou, ale bohužel za tu cenu, že někde jsou na barácích noční textury. Podobně je to i u Maďarů v trati Alfold.
Dane, například z Vysočan do Lysé také nebyly vlevo žádná návěstidla ani u vjezdu. A také se jezdilo po nesprávné při výlukách. Vydal se rozkaz V a tam bylo psáno, jak se dostanu do následující stanice, že například do stanice pojedu na ruční přivolávací návěst nebo pro mě platí návěstidlo vpravo. Možností je několik. A takových tratí bylo hodně, tak proč by to nemohlo být i někde v Polsku.
A já můžu dodat, že konkrétně na trati Kedzierzyn-Koźle - Nysa se skutečně vyskytují návěstidla pouze na správné straně. Jak funguje provoz při jízdě po nesprávné koleji nevím, ale podle mě se to bude řešit podobně jak to popisuje Zbyněk Šemora. Ono česká a polská železnice se co se dopravních předpisů týče zase moc neliší.
Ahoj Zbyňku a Marku.
Jasně, to bych pochopil u menších stanic, ale ve stamici jako je Kedzirzyn? Tam jezdí vlaky všemi směry, v Nyse chybí vlevo i na hlavních kolejích a například směr N. Swietow dle Google Earth jsou. Nicméně na ty dva díly aktivity do balíku to něřeším, jen mne udivyly například zdvojená návěstidla v Prudniku, kde neodjede traffic z odbočky (v AE 1. náv. červená a hned za ním nalepené druhé zelená). Jinak křižování, ale to bude asi i záležitost X-Tracks je taky zajímavé, ale vemi podobné s tratí Alfold. Zde i na dvojkolejkách platí úplně jiná pravidla než na našich tratích. No jak jsem psal, já už mám na trati Prudnik prakticky hotovo a zbatek nechť řeší testeři z Polska. Ale určite bych trať nezavrhoval, platí co jsem psal výš, pěkně zpracováno.

...obloha se rozednívá velice pomalu až do světla, ..... jde to takovou přirozenější cestou, ale bohužel za tu cenu, že někde jsou na barácích noční textury.
Když se Ti to líbí, pak je to OK. Ale přirozenější cesta to rozhodně není. Jen tak pro zajímavost si vem si hodinky a stopni si, jaký čas uplyne od prvního objevení se světla na východě do objevení se slunečního kotouče a za jak dlouho po objevení se slunce začnou předměty vrhat stíny. Budeš se divit, jak to jde rychle. I standardní MSTS má rozednívání velice pomalé. A rozednívání do 10 hodin je utopie i za velmi špatného vánočního počasí, kdy jsou dny nejkratší.

V MSTS se stala jedna chyba při výrobě nočních textur. Objekty bez nich si MSTS ztmavuje či zesvětluje postupně, ale ty, co mají noční textury v určitý okamžik přepne. A je tam skok. Lepší řešení by bylo, kdyby měly denní a noční textury jen okna a světelné zdroje. Okna by však musela být samostatné modely. Pak by se ve městech a nádražích rozsvítila pouze okna a světelné zdroje. A pak by stačilo, kdyby modelář vymodeloval kromě objektu s denními texturami ještě jedno typické okno či dveře, pokud jsou skleněné. Ve dne s alfou a v noci svítící. Svého času jsem navrhoval jednomu modeláři, zda by mi neudělal sadu svítících oken, žial, neuspěl jsem.

Nedobrá situace je i u 2D kabin. Logický sled je denní, light a noční a v kabině bychom si měli ne rozsvěcovat, ale v temnou část noci zhasínat. Tohoto se však lehce dosáhne prohozením night a light textur.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře