Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj.
No, já mám Visty v šuplíku. Po tom co jsem slyšel o problémech s MSTS, tak jsem zůstal u XP Profesional. Sedmičky, tak už jsem uvažoval, poněvač XP-čka mi nevyužijí plně RAM-ku, ale taky to jak jsem četl dělá bordel v MSTS, tak nevím. Zatím tedy používám XP a až mne k tomu donutí situace, tak budu uvažovat nad sedmičkama. Visty v žádném případě nechci, po konzultaci s přáteli, kteří měli s tímto OS více problémů, jak úžitku.:D
Dan

Tak, tak. Visty jsou na tom proti XP stejně blbě jako kdysi byly Windows ME proti W98. Prostě slepá ulička, spíše šlápnutí vedle. Problém je o to horší, že se nepovedené Windows ME naštěstí tak masově neprosazovaly takže napáchaly relativně málo škody, což se o Vistách bohužel říci nedá. W7 proti XP je stejný skok jako XP proti W98. Rozhodně jsou na tom poměrně dobře a já s nimi nemám zatím téměř žádný problém.

Zbyňku, tak ta rada ohledně zobrazování kolejí přišla zrovna vhod :D Po dvou hodinách hledání na foru už sem chtěl psát jestli s tím někdo neporadí. Děkuji moc a možná by stálo za to dát do do návodu k BP a pak to ještě přesunout někam kde to nezapadne mezi příspěvkama :)

Dan J. napsal:
....., zvuky taky srazit mám profi zvukovku Xonar D2X Audio, s programem Cakewolk, na mastering atd. takže pokud vše napálím naplno, tak to MSTS normálně nezkousne. ....
Ahoj Dane, když už jsme u toho nastavování železa, jak správně pro MSTS nastavit zvukovou kartu ?
Klasický Soundblaster Live byl bez problémů. Pak už byl jen Audigi a ten má strašný jev, že zvuky vlaků při rozjezdu z 0 do 40 km/h jsou konstantní a odpovídají rychlosti 40. Dají se tam nastavovat nějaké frekvence, ale opravdu nevím, co právě chce MSTS.
Pak jsem si kdysi koupil Sounblaster XFI do PSIe. Tady je zajímavé, že v jednom PC to šlapalo v MSTS dobře, ale u domácího kina mi nešel do zadních reproduktorů Surrondový zvuk Pak jsem zkusil integrovanou zvukovku s Realtekem a ten šlape jak v MSTS, tak na domácím kině mi hrají všechny repráky se prostorovým efektem. XFI putovala do druhého PC. Ale zapnul jsem MSTS a ty příšerné pazvuky se nedaly poslouchat. Nechápu. Ruchy ještě šly, ale lokomotivy chraptěly jak při chřipce. Tak Xfi opět letěla ven a jistí to také integrovaný Realtek. :D
Kdyby někdo věděl, v čem je zakopaný pes, budu rád.
Navíc mne štve, že veškerý traffic mám jako když potkávám tryskáč. To mi dřív nedělalo. Jacek to kdysi vysvětloval proč je tomu tak, ale určitě tomu tak dřív nebylo. Možná je to nasměrování zvuků vozů na novou nahrávku, nevím.

Pánové zdravím.
Takže aktivita Návštěbva muzea Jaroměř 1. díl - Praha - Jaroměř je venku. Děkuji všem, kdo mi pomohli a poradili s řazením vlaků i jinak, obvzláště Tomovi Kankovi, Hynďovi za novou kabinu pro Antona a Mikáda (nevím zda už je venku) a nesmím zapomenout na Zbyňka, který mi umožnil na aktivitě pracovat dříve než vyšla poslední aktualizace trati. Tím, že mne zásoboval novými a novými aktualizacemi v prac. verzi, ale hlavně, že mi jako aktivitáři, který dělá hlavně dílka pro praní mašiinky vyšel vstříc a umístil do tratě zbrojení uhlím, bez nějž by se sice 1. díl obešel, ale chystaný 2. díl v žádném případě. 1. díl je ochutnávka toho, co bude hráče čekat v následujícím více jak 7 hodinovém pokračování. Návštěva muzea Jaroměř 2.díl v úseku Jroměř - Bratislava. Jen ještě doplním, aktivita je určena zkušeným harcovníkům MSTS a vyžaduje znalost jízdních vlastností mašinky 486.008. A pro případné dotazy je stavěna s automatickým topičem, takže se fíra může plně věnovat své práci. Doufám, že se aktivita bude líbit apřeji všem příjemnou zábavu a já se jdu potit k editoru, nad prací druhého dílu.:D
Dan.

Zdravím.

Jenom něco málo k první části nové aktivity. Zjistili jsme s Danem nějaké menší nedostatky v linkách na chybějící vozidla a v paklu "vozy mimo službu" a proto dnešního dne v 18:35 hod byla na stránky nahraná opravená verze aktivity Návštěva muzea Jaroměř.

Zdravím,v Danově vlákně a chci se zeptat,jestli už někdo jel "Návštěvu muzea Jaroměře"?Ptám se proto,že bych si to rád projel,ale na obou compech co mám doma,s tim mám problémy a dojedu pouze na ONJ a tam zůstanu stát u klacku....tak bych rád věděl,jak to jede vám ostatním.Já už vyzkoušel fšechno,co vím a furt nic... t.

Tonik napsal:
Zdravím,v Danově vlákně a chci se zeptat,jestli už někdo jel "Návštěvu muzea Jaroměře"?Ptám se proto,že bych si to rád projel,ale na obou compech co mám doma,s tim mám problémy a dojedu pouze na ONJ a tam zůstanu stát u klacku....tak bych rád věděl,jak to jede vám ostatním.Já už vyzkoušel fšechno,co vím a furt nic... t.

Ahoj.
Kde konkrétně zůstaneš viset?
1. Vyjedeš z depa Vršovice a vjedeš na ONJ k tem perónům s popelnicemi a na příkaz posunovače zastavíš, samozřejmě za reverzním bodem.
2. Po povolení k posunu couváš na salónní vůz v myčce, kterýžto připojíš.
3. Po povolení k posunu jedeš na odstavné nádraží za mostem a opět stavíš na hlášku posunovače.
4. Suneš salónní vůz ke zbytlu soupravy R, stojící pod střechou depa ONJ a po napojení čekáš na zkoušku brzdy a následné povolení k jízdě směr Praha Vršovíce a Hlavní.
Po kompletním svěšení soupravy stojíš jakoby za návěstidlem, z "boudy" sice vidíš stůj, ale zajímá tě až následucící návěst u mostu, poněvač MSTS bere, že jsi za návěstidlem.
S pozdravem Dan.

Tonik napsal:

Tak přesně s tímto problémem se potýkám také. Stojím před návěstidlem na němž svítí modrá ( posun zakázán ), vytrvale mačkám Tab a nic se neděje. Zkoušel jsem couvnout dozadu a pak zase popojet vpřed, ovšem bez výsledku. Po projetí se ukončí aktivita. Co je ovšem zajímavé, tak v editoru aktivit při spuštění simulace mě mašinka projede inkriminované místo bez problémů. Abych příbližil úsek, je to návěstidlo platné pro kolej, kde se aktivuje událost závislá na místě se zprávou: Do depa na 101. kolej vjezd povolen....

chleboun napsal:
Tonik napsal:

Tak přesně s tímto problémem se potýkám také. Stojím před návěstidlem na němž svítí modrá ( posun zakázán ), vytrvale mačkám Tab a nic se neděje. Zkoušel jsem couvnout dozadu a pak zase popojet vpřed, ovšem bez výsledku. Po projetí se ukončí aktivita. Co je ovšem zajímavé, tak v editoru aktivit při spuštění simulace mě mašinka projede inkriminované místo bez problémů. Abych příbližil úsek, je to návěstidlo platné pro kolej, kde se aktivuje událost závislá na místě se zprávou: Do depa na 101. kolej vjezd povolen....

Tak to je velmi divné, zmizel ti reverzní bod na TM? Jinak Zbyněk rušil aktivaci návěstidla na obsazenou kolej, tak jen doufám, že nebude problém někde tam. Ale já jsem aktivitu projel pod poslední aktualizaci (bez opravných tj 85.1 a 85.2) pokaždé, no zkusím to nahodit teď po instalaci opravných aktualizací a uvidím. Jen doufám, že nebude problém v aktualizaci, to by mně asi jeb...o.:D
Dan

Ahoj Dane,
je to jak píšeš, aktivitu hraju s oběma updaty od p. Šemory. Na reverzní bod sem nenarazil, ten by měl být asi dál. Na traťovém monitoru sem měl stůj, což bylo to modře svítící posunové návěstidlo a dál se mě na TM zobrazovala akorát přehozená výhybka na další kolej. Jak sem psal problém se vyskytuje na stejné koleji, co se zobrazí zpráva “ Do depa na 101. kolej vjezd povolen, tam si tě zastaví posunovač...“ .

chleboun napsal:
Ahoj Dane,
je to jak píšeš, aktivitu hraju s oběma updaty od p. Šemory. Na reverzní bod sem nenarazil, ten by měl být asi dál. Na traťovém monitoru sem měl stůj, což bylo to modře svítící posunové návěstidlo a dál se mě na TM zobrazovala akorát přehozená výhybka na další kolej. Jak sem psal problém se vyskytuje na stejné koleji, co se zobrazí zpráva “ Do depa na 101. kolej vjezd povolen, tam si tě zastaví posunovač...“ .

Ano, ale pokud se nepletu, tak ta hláška by se měla zobrazit po zastavení, na odstavném nádraží za mostem, tam je také reverzní bod. Po této hlášce by jsi měl začít sunout salonní vůz k soupravě vozů pod střechou depa. Jen doufám, že se m při práci v AE nepodařilo omylem posunout hlášku, to už se mi kdysi stalo. Takže prosím ostatní hráče mých aktivit, jak jste na tom ostatní?
Dan

Takže prosím ostatní hráče mých aktivit, jak jste na tom ostatní?
Dan
[/quote]

Pro mne je tato aktivita nehratelná. Spustím ji jedině po zrušení trafiků a nechám jen trasu hráče a loose consisty.

Ahoj.
Tak to nechápu. Nikde mi FPS nekleslo pod 9 - 12 a vozů je tam přibližně stejně jako v aktivitě R Gerlach? Takže v tomto fakt nevím. Nicméně jsem koukal, tak aktivitu zatím stáhlo 160 uživatelů MSTS, takže uvidíme jak se ozvou další fírové. Já to teď netestnu, poněvač mám nahozený rozpracovaný 2 díl. Takže jak dokončím, sám zkusím projet. Ale za sebe mohu říct, že jsem celou aktivitu jel tak 5x a jen jednou mi spadla, a to jsem kamerou lítal kolem jeřábu pro náklad uhlí a 1x na Hlavním a to jsem si šel dát cigárko a aktivitu měl víc jak 10 minut pauznutou. :-)
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj.
Tak to nechápu. Nikde mi FPS nekleslo pod 9 - 12 a vozů je tam přibližně stejně jako v aktivitě R Gerlach? Takže v tomto fakt nevím. Nicméně jsem koukal, tak aktivitu zatím stáhlo 160 uživatelů MSTS, takže uvidíme jak se ozvou další fírové. Já to teď netestnu, poněvač mám nahozený rozpracovaný 2 díl. Takže jak dokončím, sám zkusím projet. Ale za sebe mohu říct, že jsem celou aktivitu jel tak 5x a jen jednou mi spadla, a to jsem kamerou lítal kolem jeřábu pro náklad uhlí a 1x na Hlavním a to jsem si šel dát cigárko a aktivitu měl víc jak 10 minut pauznutou. :-)
Dan

Toš ja som zatiaľ na odchode z ONJ. Aby som vôbec zostavil súpravu, tak som musel 8x načítať zo save-u a znížiť detaily prakticky na mimimum. FPS okolo 12-9, vždy spadnem na tom, že MSTS niektoré vozidlo nemôže umiestniť do sveta (tá klasická UID hláška). Toho traffic-u je tam skrátka dosť... ale je mi jasné, Praha ráno... je nonsens, aby tam bolo málo vlakov, kord na ONJ... keď sa prekušem hlavním, dám vedieť...

Já bych ti to řekl, ale dneska po ránu sem byl sprostej už dost. Aktualizuj si trať, skontroluj si jestli to máš všecko správně nastavený a musí ti to jít. Tečka!

aktualizace provedena,ale zatím se nedaří,ostatní aktivity bez problémů,přiznávám,že může být chyba u mě,zatím hledám.

Dan J. napsal:
Tonik napsal:

Ahoj.
Kde konkrétně zůstaneš viset?
1. Vyjedeš z depa Vršovice a vjedeš na ONJ k tem perónům s popelnicemi a na příkaz posunovače zastavíš, samozřejmě za reverzním bodem.
2. Po povolení k posunu couváš na salónní vůz v myčce, kterýžto připojíš.
3. Po povolení k posunu jedeš na odstavné nádraží za mostem a opět stavíš na hlášku posunovače.
4. Suneš salónní vůz ke zbytlu soupravy R, stojící pod střechou depa ONJ a po napojení čekáš na zkoušku brzdy a následné povolení k jízdě směr Praha Vršovíce a Hlavní.
Po kompletním svěšení soupravy stojíš jakoby za návěstidlem, z "boudy" sice vidíš stůj, ale zajímá tě až následucící návěst u mostu, poněvač MSTS bere, že jsi za návěstidlem.
S pozdravem Dan.

Ahoj,odpovídám až teď,fčera sem brzo omdlel.V podstatě mám ten samej problém jako chleboun.Dojedu jen ke klacku s modrou a tam visím,konec...ani se nedostanu k tomu pokynu od posunovače,abych zastavil.Další problém mám hnedle na začátku,když vyjíždím od jeřábu,stojí mi v cestě souprava,která jede proti mě a tím mi blokuje trasu.Dojedu až k ní,tak na 50 metrů,musím couvnout,souprava odjede a já teprvá můžu dál.
No a při opravě aktivity v conbuilderu mám problém s loose consisty,při testu na ně je to OK,ale v podstatě jsou špatný,to se zobrazí ale jen tam co je ten čudlik,kde mi to ukazuje consisty použité v té dané trati.Pak je v opravě loose conů jakkoby naházím znova a pak to funguje.Toto se mi jěště nikdy nestalo. ...a to sem v train simulatoru dlouholetým harcovníkem.
A ještě jedna malá prosba,mysli na nás,co máme počítače z NENASA,jízda po takle obsazeným práglu není jízda,ale skákání po 15 metrech jak žába a příprava na epileptickej záchvat....

Ah jo, já to nechápu. Aktivitu jsem jel fakt několikrát. Ten traffic u depa mi vjel v pohodě, čas nasazení dřívější nežli výchozí čas hráče.:( Takže hold se MSTS chová zase pokaždé jinak. Co se týká PC "NENASA", traffic je tam míň než v R 1125 Gerlach, FPS mi nikde nejde pod 9, takže nevím. Bohužel už chce asi MSTS na tyto tratě většího rozsahu fakt silnější PC. Hold doba jde dál a jak jsem tu někde psal, Call Of Duty (poslední vydané), Mafii2, či jiné nové PC hry si na starších sestavách taky dost málo lidí zahraje. Navíc, například v Praze Hln. jsou pouze projíždějící vlaky v čase pobytu hráče. Až na 2 lokomotivy a 2 traffic vozy ve šturcech. To samé platí o Hradci Králové, kde je taky pěkný fofr a křižování atd. Nevím, kolik hráčů projelo Grlacha, ale zase takový rozdíl v těchto aktivitách není. Takže fakt nevím co s tím.:(
Dan

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře