Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím.
Tak to jsem rád, že nebyla chyba někde u mne. Já právě koukal do AE a viděl jsem, že tam žádná chyba není a už už jsem se začínal bát, že jsem poslal k vydání chybnou verzi, poněvač aktivita je nachystaná i pro budoucí aktualizaci tratě, se správným křížováním dle jř. v Podštejně a vyjde společně s ckystanou aktivitou s historickým vlakem na Krlštejn a Beroun v čele s Pilštykem (viz. screeny na předchozí stránce). Nooo a aby ten Pilštyk nebyl sám, tak jsem začal tvořit ještě jeden historický vlak, tentokrát s mašinkou ČSD T458.1030 a aktivita ponese název "Povdečerní Hektor". Začínat a končit se bude na stejném místě jako na obrázku níže (znalci tratě BP určitě poznají) a kudy se pojede? To si tentokrát nechám pro sebe ať všechno nevykecám hned...:P
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img199.imageshack.us/img199/8324/001qir.jpg

Dan

Zdravím.. v pohode som dojel do HK v aktivite R791, s pádmi zatiaľ problém nie je, avšak... odpojím sa od súpravy, dostanem povel k posunu na brejlovca a vždy, keď sa rozjedu, tak sa mi súprava pripojí k loko... nemenil som vozy v súprave... :( neviete prosím poradiť? Viem, že sa toto dialo u parných loko od Pikka, ale nestretol som sa s týmto na nových modeloch peršingov... dík za akúkoľvek radu

papej napsal:
Stojíš mimo území, kde je možno lokomotivu odpojit. Jsi buď za hranicí, nebo před hranicí.

Hm... prvýkrát som zastavil na úrovni postavičky posunovača a pri rozjazde mi spojilo súpravu... teraz som skúsil zastaviť tesne pri predposlednom prechode medzi nástupišťami, posledným voznom tesne pod strieškou nástupišťa a aj tak ma pripájalo... nevieš, kde asi tak zastaviť? Díky za ochotu

Na to Ti bohužel neodpovím, protože jsem aktivitu nejel. Danovi aktivity jsou fajn ale jsou zrádné na tyto chyby. Jeď přesně podle hlášek a uvidíš, že se do správného místa trefíš :D.

papej napsal:
Na to Ti bohužel neodpovím, protože jsem aktivitu nejel. Danovi aktivity jsou fajn ale jsou zrádné na tyto chyby. Jeď přesně podle hlášek a uvidíš, že se do správného místa trefíš :D.

:) :) Nie je problém v Danovej aktivite... zistil som, že niektoré modely x6y od Hekla mi nejdú odpojiť od súprav... skúsim reinštalovať BIN a ak to nepomôže, tak holt aktivitu pôjdem znovu s iným peršingom... modely "polských" peršingov (hoci toľko kritizované pre ich nedokonalosť) mi fungujú, toš rýchlík potiahne Jadwiga, tiež sa nič nestane predsa... ale fakt dík za ochotu, vyzerá, že problém je výlučne u mňa

Zkontroluj si vagony a lokomotivy, pokud jsi to již neudělal, v programu CB. Uvidíš alespoň, zda tam nemáš chybu. A máš přepočtené vagony a lokomotivy na českou normu 30/60 cm?

papej napsal:
Zkontroluj si vagony a lokomotivy, pokud jsi to již neudělal, v programu CB. Uvidíš alespoň, zda tam nemáš chybu. A máš přepočtené vagony a lokomotivy na českou normu 30/60 cm?

Jj, 30cm mám. Aj som reinštaloval model 163.257, špeciálne som si dal pozor, aby som inštaloval 30cm... neviem, v čom môže byť problém. Skúšal som niektoré Heklove peršingy, zatiaľ ani jeden som neodpojil od súpravy (rôzne druhy vozňov), modely peršingov od p.Starého bezproblémov, takisto polonizované peršingy, kedysi dostupné na stránkach Jardy Skury bezproblémov... ale viem, že Hekl má tie modely dobre odladené, tak neviem, kde je pes zakopaný... :(

Já jsem napsal, co mne napadlo. Sám nemám s modely s modely Hekla problémy. Další už bude na těch, kteří mají zkušenost větší, než já :D.

papej napsal:
Já jsem napsal, co mne napadlo. Sám nemám s modely s modely Hekla problémy. Další už bude na těch, kteří mají zkušenost větší, než já :D.

Potvrzuji, že ani já nemám problém s Heklovými mašinami. Použil jsem je v aktivitě a odpojení šlo dobře.

Midrafon napsal:
papej napsal:

Potvrzuji, že ani já nemám problém s Heklovými mašinami. Použil jsem je v aktivitě a odpojení šlo dobře.

Jj páni, s modelmi nie je určite problém, som presvedčený, že to bude niekde u mňa, ospravedlňujem sa za zahlcovanie fóra. Ak by bol problém s modelmi, už by sa dávno našli iní, ktorí by na to upozornili... najprv som myslel, že blbo stojím v HK, preto som to dal do tohto threadu na fóre, aby som si to ujasnil... ale keď som sa začal s tým viacej baviť, tak som si všimol, že problém bude asi u mňa...

Tak udělej následující. Aktivitu odinstaluj, restartuj PC a znovu si ji stáhni a nainstaluj. Mně to pomohlo.

Před odpojením, ulož a znovu nahraj hru. Nejspíše je už pamět PC tolik zahlcena, že může dojít k této situaci.
Pokud nepomůže, přestup na druhou kabinu a odpoj.

Totéž se mi dělo v mé aktivitě, akorát se soupravou 842+050. Pomohl rozjezd "přes brzdu", tzn. zatáhnout lokomotivní, jít s mašinou do výkonu a pomaličku popojíždět. Přes brzdu proto, že jinak mašina vystřelí jak splašená. Jak se popojelo aspoň o pražec, tak se mohlo jet normálně.

Zdravím, nechápu, peoč se někomu nezobrazuje hláška po odvěšení, pokud tak si otevřete editor a smažte časovou hlášku kčb hk2. Sice se vám nezobrazí další hlášky, ani o odjezdu, ale pokud odjedete dle sjř. tak aktivitu v pohodě dojedete do cíle. Jinak s rozpojením vozů, jsem žádný problém nezaznamenal.

Jinak bych se chtěl pozeptat na jednu situaci v reálném provozu. Jde o takovouto situaci:
Jedu s historickým vlakem, který není v GVD 2011 a tudiž jedu jako následný vlak, trať přede mnou je volná a teď mi jde o tento úsek.
Letohrad 19:26 - 19:40
Jablonné 19:50 - 19:51
Techonín 19:58 - 19:59
Lichkov 20:08 - 20:10
Dolní Lipka 20:16 - 20:17
Králíky 20:24, objezd soupravy a odjezd 20:34 zpět do Letohradu.
Od štítů do Králík přijíždí Os 20516 a stojí tam celou dobu mého pobytu, ale dojíždí 2 min. před mým příjezdem. no a jde mi o toto. Stanice Králíky je opatření lichoběžnikovou tabulkou, takže ve stanici asi výpravčí ani posunovač nebude? Takže si objezd soupravy asi obslouží fíra a vlakvedeoucí. Mně by zajímalo, jak by tato situace proběhla ve skutečnosti, která stanice má obsluhu a kde bych popřípadě volal vysílačkou, že mám objeto a jsem pohotový k odjezdu, dále, pokud je stanice Králíky bez obsluhy, kdo by mi předal klíče od výměn, abych mohl v Králíkách objet soupravu a vydat se zpět?
Dan

Ahoj, takže ve stanicích Letohrad a Lichkov je výpravčí i posunovač. Ve stanici Dolní Lipka je pouze výpravčí, kde strojvedoucí vyfasuje klíče od výměn na trati Dolní Lipka - Štíty. Když přijede fíra se svým vlakem do cílové stanice na trati DL - Štíty, tak se ohlásí regionálnímu dispečerovi v Lichkově. Ten mu v případě, že je trať volná povolí posun. Pak se opět ohlásí, že objel soupravu.

Ahoj.
Díky moc za informace, takže v mém případě, vyfasuju klíče a jedu do Králík, tam zažádám o povolení k objetí soupravy, dostanu jej, pak objedu soupravu a zažádám o povolení k vjezdu na trať směr Lipka. Chápu to dobře? Ať nemusím přepisovat hlášky v aktivitě.:D No a co s tím Os 20516? Ten přijíždí do Králík 2 minuty před mým příjezdem a v sobotu zde končí, tím, že je stanice opatřená lich. tabulkami, měl bych stavět před ní než vjedu, nebo bych po cestě do Králík dostal hlášku vysílačkou, že je Os 20516 ve stanici a já můžu vjet do nádraží?
Dan

No měl by si dostat informaci od dispečera, že vlak 20516 je ve stanici. Ale kdyžtak se koukni na tohle video a můžeš to udělat zajmavější :D http://www.youtube.com/watch?v=lITu0BkgaLg

Plecháč napsal:
Ahoj, takže ve stanicích Letohrad a Lichkov je výpravčí i posunovač. Ve stanici Dolní Lipka je pouze výpravčí, kde strojvedoucí vyfasuje klíče od výměn na trati Dolní Lipka - Štíty. Když přijede fíra se svým vlakem do cílové stanice na trati DL - Štíty, tak se ohlásí regionálnímu dispečerovi v Lichkově. Ten mu v případě, že je trať volná povolí posun. Pak se opět ohlásí, že objel soupravu.
Ohlásí se dirigujícímu dispečerovi. Regionální nemá s provozem na D3 nic společného.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře