Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím.
Tak si dovolím dát zde ještě plagát k jízdě historického vlaku do Budějovic s jř. v celkové délce trasy (na plagátě jen Sp, Sv cestující lid nezajímá ;) ), kdyby se někdy Zbyněk rozhodl tahat trať až do Budějovic, tak už to mám nachystané časově, jak z Lužné do Berouna, tak do Budějovic.:P:D:P:D:P:D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img24.imageshack.us/img24/7310/plagt3.jpg
Dan

Zdravím.
Tak si dovolím dát zde ještě plagát k jízdě historického vlaku do Budějovic s jř. v celkové délce trasy (na plagátě jen Sp, Sv cestující lid nezajímá ;) ), kdyby se někdy Zbyněk rozhodl tahat trať až do Budějovic, tak už to mám nachystané časově, jak z Lužné do Berouna, tak do Budějovic.:P:D:P:D:P:D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img689.imageshack.us/img689/9730/plagt.jpg
Dan

Ps: Chtěl bych poprosit o smazání příspěvku 1121, špatný screen a bohužel možnost editace už není. Díky předem.

Dane, 10.12. 2011 né, to dodělat aktualizaci nedokážu a Budějovice už vůbec. Video mám jen z Tábora. Ale když už jsi udělal aktivitu, tak Ti zvlňuji krajinu od Střezimíře do Bystřice. Zatím jsem ve Voticích a rýsuje se to pěkně. To musela být také krásná jednokolejka.
Dnes po ránu jsem chtěl pokračovat, ale nejde to. Byl jsem u zubaře a vytrhli mi zub. Rána přichází k sobě a hrozná bolest. Prášek žádný nemám, tak jsem vyzkoušel alternativní medicínu, zahrál jsem si na violoncello a bolest okamžitě přestala, ale jen během hraní, pak se to vrací. Takže dnes musím víc cvičit, alespoň na vánoční koncert budu připraven :D Také Ti na bolest zubů pomáhají bicí ?
No nic, musím jít fidlat, zase to začíná bolet :D

Ahoj Zbyňku.
No, 10. 12. to jede, jako první sobotu po mikuláši.:D Takže s vydáním aktualizace to nesouvisí. Jinak bicí na bolení zubů, tak to jsem nezkoušel, ale zabírá to jako antistres, když mi např. nejdou vykřižovat vlaky na jednokolejce, a už bych ten PC rozkop, tak si jdu na dvě hoďky zahrát a hned je líp. No a když se mi nechce na zkušebnu, tak pomůže nějaká hra z 2. sv. války.:D:D:D.
Tak držím palce, ať bolest zubu co nejrychleji povolí. Dan

Já znám trať 220 už alespoň 60 let a mám ji hrozně moc rád. Proto jsem Ti velice vděčný Zbynďo za trať alespoň do Tábora :). Na bolest zubů pomáhá hřebíček ;). Je možné svařit 3 hřebíčky a odvarem si vyplachovat. Do té doby pomáhá 1 hřebíček cumlaný ;).

Už je to dobrý. Dopoledne jsem si něco odfidlal a bolest se stáhla na snesitelnou úroveň. Ale s tím fidláním to nebylo tak jednoduché. Aby toho nebylo málo, tak se mi rozpadl smyčec. Nejprve se vytrhl ze žabky červík, kterým se smyčec utahuje a když jsem za pomocí párátek červíka do žabky upevnil a chtěl jsem smyčec napnout, tak zase povolil už vychozený závit v tom mosazném červíku, který se současně také vytrhl z párátek :D Stoupání závitu atypické, oprava mými prostředky nemožná. Nakonec pomohla plastová stahovací páska, jejíž konec jsem zapustil do dřeva žabky, do toho zašrouboval červíka, ustřihl pásku a konec co přečuhoval jsem narval do poškozeného závitu a asi po hodině experimentování smyčec drží. U této práce jsem také zapomněl, že mě bolí zuby :D
Odpoledne jsem pokročil s krajinou z Votic do Olbramovic a opět je to úplně jiné kafe. Danovi zítra dodělám kousek lokálky na Sedlčany, aby mohl protáhnout traffic. Jinak hrubé kopce už mám komplet až do Bystřice. Z Votic už jsou dvoukolejné náspy a zářezy už se dělají parádně vyhlazené. Na jednokolejce to bude vždy kostrbaté, do hladka je to technicky nemožné.
Tuto trať jsem vůbec neplánoval, ani jí z reálu neznám, ale nelituji toho že zde stavím. Takové tratě mám rád a navíc je v trase hlavního tahu do Prahy

Zbyněk Šemora napsal:
........Danovi zítra dodělám kousek lokálky na Sedlčany, aby mohl protáhnout traffic. Jinak hrubé kopce už mám komplet až do Bystřice. Z Votic už jsou dvoukolejné náspy a zářezy už se dělají parádně vyhlazené. Na jednokolejce to bude vždy kostrbaté, do hladka je to technicky nemožné.
Tuto trať jsem vůbec neplánoval, ani jí z reálu neznám, ale nelituji toho že zde stavím. Takové tratě mám rád a navíc je v trase hlavního tahu do Prahy
Ahoj Zbyňku, už se nemohu dočkat, bohužel se k jízdě dostanu až po neděli, dneska odjíždím do OV na zkoušku s kapelou, takže přes víkend na MSTS nebude čas.:( Jinak, četl jsem něco o úvaze Břeclav - Přerov, či Brno - Olomouc, no za mou osobu bych byl pro tu druhou variantu, pokud se k tomu někdy dostaneš :D, poněvač Břeclav - Přerov má Martin na 321čce.
Dan

Dan J. napsal:
....Jinak, četl jsem něco o úvaze Břeclav - Přerov, či Brno - Olomouc, no za mou osobu bych byl pro tu druhou variantu, pokud se k tomu někdy dostaneš :D, poněvač Břeclav - Přerov má Martin na 321čce.
Dan

Tak jsem to taky myslel, když jsem psal, že brno-olomouc by bylo lepší, ale myslel jsem přes prostějov, nikoliv přerov(ale taky by to nevadilo:-))

Lukáš

Dan J. napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
........Danovi zítra dodělám kousek lokálky na Sedlčany, ....
Ahoj Zbyňku, už se nemohu dočkat, ....Jinak, četl jsem něco o úvaze Břeclav - Přerov, či Brno - Olomouc, ...
Ahoj Dane. Úkol splněn. Takže mám čas přes víkend, to zvládnu i nějakou vegetaci a pak Ti to zase pošlu. Jestli máš nějaký traffic na Sedlčany, tak budeš muset osadit znovu. Jde to tam do kopce asi 22 promile a zatáčka R160, takový prudký traťový oblouk jsem nikde na žádné trati ještě nedělal. Dva kilometry lokálky Ti doufám budou stačit. Alespoň mě ano, protože takové tratě kdy je to samá změna sklonu a samý oblouk, to je dost vyčerpávající. Zlaté koridory, kde je 5km roviny :D

Jinak prosímtě neposlouchej zdejší úvahy, kde budu stavět. Přání zdejších jsou přímo pro mě smrtící. Asi mne chce někdo uštvat. Ale já se zařekl, že se honit nenechám. Naštěstí je tak málo modelářů, že aktuálně pracuji v klidu. Na berounech se už třičtvrtě roku nic nového nevymodelovalo, tak se mohu naplno věnovat této trati směr Tábor. Jen je škoda, že Vred Pit přeskakuje a modeluje Střezimíř, kterou letos
určitě kolejově stavět nebudu a dávno hotové Heřmaničky s Voticemi i Ještětice mám bez zástavby. Kromě nějakých ramp, co editor dal, aby tam bylo alespoň něco. (Ale jak jsem se dozvěděl, Vred Pit je v tom nevinně, do toho jej tlačil Deterio, abych položil koleje na tomto nádraží. Kdepak, zařekl jsem se, že až po aktualizaci :-P )

lukas matura napsal:
Vše nejlepší k narozeninám. Hodně štěstí, hlavně zdraví a trpělivosti nejen s msts editorem.
Díky moc.

Tak a teď k aktivitám. Bohužel už se mi do chystaného vánočního balíku aktivit nedostane jedna aktivita, nestíhám časově a balík aktivit už mám nachystaný k odeslání na vydání, jen co Zbyněk dokončí a vydá ubdate BP. No a navíc ani netuším na kdy se chystá vydání hlavního účinkujícího v onom nevejdoucím se dílku do balíku.:D Tak jen pro představu o co půjde a snad po Silvestru přibudne i ona aktivita:

Né vždy je na dráze nádherná viditelnost a ještě když se k tomu přidá sněhová kalamita, poruchy signalizace, lokomotiv..., tak by se fíra mohl "oloupat". Tak tomu bude i v aktivitě Záloha Letohrad 1990, kde se bude sr..t jedna věc za druhou. Jako hned na začátku, když vy coby fíra, který má hotovost povezete Os 19254, kde kiksla Žehlička (viz screen) a jako záloha v depu zůstalo pouze Chrochtadlo, poněvač jiné mašinky co tam byly jsou na odklízení sněhové kalamity. A problémy za šichtu budou narůstat...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img444.imageshack.us/img444/6868/chrochtlet.jpg
Dan

Já už mám aktualizační soubory připravené. Včera jsem dělal test na poslední veřejné aktualizaci, kterou jsem měl nainstalovánu doma na jednom vedlejším počítači a udělal test. A chyba.
Řve mi to, že chybí nějaké zabradl2.ace. Opravil jsem to kdysi v trati, ale ne v aktualizaci. Asi jsem udělal duplicitu a existující zabradli2.ace zkopíroval na zabradl2.ace, nahlásil Matesovi a dál to neřešil. A už si nevzpomínám, jestli mi Mates poslal opravu nebo také na to zapomněl a nejhorší je, že nemám tušení, který model má tuto chybu v s souboru. V nejhorším případě zkopíruji do aktualizace to zabradl2.ace
Ale dnes čas nemám. Doma mám zanedbaný úklid, nějak se mi vše nahromadilo. Vydržať. :D

Textura má správný název: zabradli2.ace.Zkontroluj most_Benesov.s,nebo most_Benesov01.s,tam jsme to řešili a nevím zda dořešily.Problém je v převodníku,který neveme více jak osm písmen a ruční úpravu někdy opomenu :( ,více mail

Pánové zdravím. No, já si to pojmenoval podle toho co mi to řvalo v hlášce a byl klid, na HOD mám místa dost, tak mně 2 duplicitní textury nezabijou. :P A jednalo se o most v Benešově na vjezdovým od Prahy.:D
Dan

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img337.imageshack.us/img337/601/upotvkavnbalkzmen.jpg
Přeji všem šťastné prožití Svátku vánočních.
Dnes jsem odeslal Blackwolfovi k vydání balík aktivit pro nový ubdate tratě BP a jednu pro trať 310 takže můžete hlídat tento web:
http://www.blackwolf-msts.ic.cz/
a očekávat vánoční nadílku z mé dílny. Zde je ještě souhrn co vás pod stromečkem čeká.
Aktivity dle skutečnosti:
R 791 – GVD 2010/11 – již vydaná aktivita z dřívějška, byla upravená a přepracováno křižování v Potštejně.
R 990 – GVD 2010/11 – Pardubice - Jaroměř a kousek za, kam to postavení tratě dovolilo.
Vn 53682 – GVD 2010/11 – Vyrovnávací nákladní vlak z elektrárny Opatovice nad Labem . Třebušice, opět jen kam je postaveno, takže kousek za stanici Dřísy.

Aktivity vlaků jejichž jř. je smyšlený, zařazeny do GVD 2010/11:
Vlakem na Karlštejn – jízda historického vlaku v čele s lokomotivou Pilštyk po pražských spojkách a následně po trati 521 do Berouna.
Zvláštní vlak Praha Budějovice – jízda historického vlaku s ČSD 555.0, nejprve jako Sv. na trati 521 a pak jako Zv. na trati 519 a 704 Praha – Benešov. Opět jen kousek za stanici Jesetice, dále není postaveno.

Aktivita smyšlená:
Vojenský Transport 1988 – Tato aktivita je smyšlená, ale zařazená do GVD 1988/89, řazení osobních vlaků a rychlíků je dle skutečnosti, za informace a pomoc v této aktivitě děkuji Karlovi Gilichovi, který mi pomáhal s řazením vlaků. V balíku je první díl aktivity pro trať BP a v sekci s tratí Olomouc Opava naleznete díl druhý.

Přeji příjemnou zábavu u MSTS. Dan J.

Málem bych zapomněl ještě na tuto aktivitu :D :
Aktivity vlaků jejichž jř. je smyšlený, zařazeny do GVD 2010/11:
Podvečerní Hektor – jízda historického vlaku na tratích 501 Česká Třebová – Ústí nad Orlicí, 512 Ústí nad Orlicí – Králíky, 513 Letohrad – Týniště nad Orlicí, 505 Týniště nad Orlicí – Choceň a zpět po trati 501 do České Třebové

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře