Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím,

a omlouvám se, že jsem vyvolal takovou diskuzi. Uznávám, že je to má chyba, že jsem si nezjistil, že je aktualizace trati. Při instalaci aktivity mě to psalo, že aktivita byla tvořena na verzi tratě 12 a já mám 60, tudíž jsem byl přesvědčený, že mám aktuální verzi tratě. Takže abych to zkrátil: chyba se stala mezi židlí a klávesnicí u mého PC a po instalaci aktualizace je vše v pohodě a už se "těším" jak mi fanoušci Baníku a Sparty "zdevastují" krásné Pikkovi tramvaje.

Amazon napsal:
Ahoj Dane, dík za ten velmi podrobný výpis, trainset už jsem doplnil. Jenže mmám další problém, při načítání aktivity mi to vyhodí chybu

CSDvagVtdr 760mm(uid:200550)plumisteni pocatecniho bodu trasy "dan_2k_no_hrac" selhalo. Po entru to vyhodí ještě 4x, akorát uid v závorce je 200551, 220552, 220553, 220554. Poté následuje pád do Woken. Nevíš čim by to mohlo být? Pokud by věděl i někdo další a dokázal by poradit byl bych mu vděčný :wink:

Tohle se děje obvykle, když máš v trainsetu pouze *.wag a *.sd soubory vozu, ale pravděpodobně ti chybí soubory s texturami a modelem, tedy *.ace a *.s zkontroluj si to. Pokud je máš, bude ve wag souboru špatně odkaz na soubor s modelem :-)

Dan J. napsal:
Zdravím, při jízdě jedu takto +/- :
Regulátor (kl. S, W) 30%
Pára (kl. A, D) 30%
Stará trať Opava - Olomouc není s nijak velkým převýšením, takže se to dá krásně ujet. Jinak když jsme u té nazvěme ji třeba 310 old, tak pro jízdy z 50. - 70. let by byla super, jen kdyby autor vyrušil ty Karosy a jiná moderní vozidla a statické vozy ve stanicích. Například křížení s úzkou tramvají pžed OPZ je bomba. Jinak včera jsem se doslechl, že prý byl zastaven osobní provoz mezi Bruntálem a Malou Morávkou, je to pravda? To by mne docela nasr..., je to moc pěkná lokálka.
Dan

No a když už jsme u toho daly by se tam "dostavět" nějaké ty vodní jeřáby, to kvůli tý vodě:-) já si je tam dostavěl :-) Jináč tvůj způsob jízdy tedy při 30% plnění je v poho. Jezdí se okolo 30-40% když pojedeš trvale na víc tak ti budou muset střídat topiče na každé druhé zastávce, pokud tě dřív nezabije lopatou :-)jezdit na míň nemá smysl, mašina už " netáhne " jen ti žere páru.Pochopitelně, že při rozjezdu se jede na plné "vyložení" a s narůstajíci rychlostí se ubírá. To je jen v kostce. Samo, každý stroj i stejné řady "chce" velmi individuelní přístup, ale to by bylo na velice dlouhé povídání. Jinak při tvorbě aktivit, pokud do toho tedy smím trošinku málo mluvit bych poprosil o trošinku delší jízdní doby
právě kvůli té páře. Jestli to je teda možné. Ale jinak super.

Pavel Škrdla napsal:
No a když už jsme u toho daly by se tam "dostavět" nějaké ty vodní jeřáby, to kvůli tý vodě:-) já si je tam dostavěl :-) Jináč tvůj způsob jízdy tedy při 30% plnění je v poho. Jezdí se okolo 30-40% když pojedeš trvale na víc tak ti budou muset střídat topiče na každé druhé zastávce, pokud tě dřív nezabije lopatou :-)jezdit na míň nemá smysl, mašina už " netáhne " jen ti žere páru.Pochopitelně, že při rozjezdu se jede na plné "vyložení" a s narůstajíci rychlostí se ubírá. To je jen v kostce. Samo, každý stroj i stejné řady "chce" velmi individuelní přístup, ale to by bylo na velice dlouhé povídání. Jinak při tvorbě aktivit, pokud do toho tedy smím trošinku málo mluvit bych poprosil o trošinku delší jízdní doby
právě kvůli té páře. Jestli to je teda možné. Ale jinak super.
Ahoj Pvle.
Díkes za vysvětlení, mě se ta délka jízdy jevila v pohodě, všude jsem dojížděl v klídu, samozřejmě někých 60s. nemé na aktivitu vliv, nejsme v Japonsku abychom jezdili na vteřiny přesně.:D Kdyby to šlo a bylo to na mě, tak by nehrálo roli ani +/- 20 minut. Za dob ČSD a vlastně i teď jsem nezažil, aby všechny vlaky jezdily totálně načas. Jenže jsme v MSTS a zde vzniká problém. Což o to, ve stanicích mohu protáhnout statický traffic (odstavené vozy) na delší vyčkávací bod, ale když toto udělám ve více stanicích a časy se budou prolínat, neskutečně tím zatížím PC a aktivita bude padat. Druhý problém vyvstává s traffic, který se pohybuje. Tj. křižování a potkávání vlaků. Takový vlak, který potkám na trati, nemá trasu v celé délce tratě, což by byla další neskutečná zátěž pro PC a nemluvím o křižování. Prostě a jednoduše v MSTS musíš mít hráče na určitém místě, v určitý čas +/- právě např. tu jednu min., jinak se aktivita nemusí chovat korektně a nebo se může stát, že do tebe zezadu našije traffic, který tě má ve stanici předjet, ale ty ses coural příliš pomalu. Traffic řízený PC totiž nemá žádný "pud sebezáchova" a smete vše co mu stojí v cestě.:D
S pozdravem Dan.

První upozornění co se týká šichty OKD. Hned na začátku hry tam vyletí hláška co tam nemá dělat. Ignorovat prosím.

alcapone napsal:
První upozornění co se týká šichty OKD. Hned na začátku hry tam vyletí hláška co tam nemá dělat. Ignorovat prosím.
Ahoj Josko, která hláška ti tam vletěla? Mě při všech testech sedělo vše a jel jsem to 5x? Někdy když blbě přehodíš nebo zrušíš LC který máš napojit, tak hláška vyskočí hned na začátku aktivity.
Dan

Jo už nemám tušení o co v ní šlo, ale bylo to po prvním spuštění aktivity. Hned na začátku. Místo černé tabulky se objevila hláška. Te u mě stejně jedno. Jak jsem rychle začal, tak jsem rychle skončil. To moje železo to nezvládá. Škoda. Do AE jsem nešel. Stejně bych se v té změti tras a zpráv nevyznal.

alcapone napsal:
Jo už nemám tušení o co v ní šlo, ale bylo to po prvním spuštění aktivity. Hned na začátku. Místo černé tabulky se objevila hláška. Te u mě stejně jedno. Jak jsem rychle začal, tak jsem rychle skončil. To moje železo to nezvládá. Škoda. Do AE jsem nešel. Stejně bych se v té změti tras a zpráv nevyznal.
To je nějaké divné. Co jsi s tou aktivitou dělal? Mě nic hned po začátku nevyskočí. Snad pokud by se někdo vyjádřil, že se mu stalo totéž. Jinak doufám, že ti došel mejl s vozy?
Dan;)

Dan J. napsal:
alcapone napsal:
To je nějaké divné. Co jsi s tou aktivitou dělal? Mě nic hned po začátku nevyskočí. Snad pokud by se někdo vyjádřil, že se mu stalo totéž. Jinak doufám, že ti došel mejl s vozy?
Dan;)
Nedělal nic. Jenom doplnil vozy a spustil a ejhle hláška na světě. Ale te jedno. Možná to způsobil simulátor díky tomu, že od začátku prostě nestíhal. Jinak e-mail došel. Joska

Přeji hezký den.
Pokud jsem si někdy říkal, že je tvorba aktivit v MSTS o kompromisu a o neustálem boji s tvrdohlavostí MSTS, tak hradecká tramvajová trať je toho zlatým důkazem. Nicméně se mi podařilo simulátor "přesvědčit" k tomu, abych nasimuloval jízdu s pluhem v zimním období po celé síti DPMH za plného provozu. Aktivita má 1 hod. 40 min. a ten komu se fiktivní městečko Hradec nad Litavou líbí si ji určitě vychutná, už jen proto, že s pluhem při hrnutí nepojede hráč více jak 30 km/h a kdyby chtěl tuto rychlost překročit, tak bude hrnout i tramvajové soupravy blokující trasu hráče.:D
Zde dávám pár screenů z testů pro představu:
Smyčka Přehrada:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img23.imageshack.us/img23/606/001bve.jpg
Na trati před trianglem ke stadiónu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img22.imageshack.us/img22/7573/001bi.jpg
Stadión:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img18.imageshack.us/img18/6527/002pwn.jpg
Nábřeží:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img16.imageshack.us/img16/4770/002bbom.jpg
Vlečka, překladiště u nádraží ČSD:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img15.imageshack.us/img15/9194/003tav.jpg
Smyčka Sídliště Lány (tuto smyčku si projedete 2x)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img402.imageshack.us/img402/5939/004mbt.jpg
Opět triangl ke stadiónu, který použijete k obratu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img25.imageshack.us/img25/9102/005exl.jpg
Vlečka do fabriky na smyčce Dělnická:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img25.imageshack.us/img25/8176/010qus.jpg

Jinak Pikku, ta animace pluhu se ti fakt mooooc povedla.;)
S pozdravem Dan

Zdravim, v ranni sichte OKD sa mi vyskytol problem a sice ked odchadzam z Kuncic do Vitkovic tak na vjazdovom do Vitkovic mam permamentne stoj. Neda sa prejst ani na TAB....cakal som tam asi 10minut..skusil som aj trosku posklbavat so supravou ale nic..casy som mal podla CP. Neviete mi pomoct? Dakujem.

alanko007 napsal:
Zdravim, v ranni sichte OKD sa mi vyskytol problem a sice ked odchadzam z Kuncic do Vitkovic tak na vjazdovom do Vitkovic mam permamentne stoj. Neda sa prejst ani na TAB....cakal som tam asi 10minut..skusil som aj trosku posklbavat so supravou ale nic..casy som mal podla CP. Neviete mi pomoct? Dakujem.
To je velmi divné. Na vjezdovým do Vítkovic stůj je, ale diky tomu, že na tvé koleji stojí 6 kolo OKD na které máš přestoupit. Jinak tam nic není. Takže musíš zastavit a použít Tab a ten by měl bezpodmínečně fungovat, protože tam není žádný traffic a servis je až za odjezdovým z Vítkovic směr Polanecká spojka.
S pozdravem Dan.

faldicek napsal:
Tak mám taky problém, nemůžu se ve svinove odpojit od OKD 181...
Ulož si to v tom místě odpojení, azkoušej varianty. Mě to taky dělalo bordel, pomohlo loko brzda, výkon, odpojit a povolit brzdu.
Dan

OK ráno to zkusím, v práci mám notebook s vistou a tam je spojení těchto dvou strojů nemožné. Jo a malé doporučení pro hráče aktivity, až budete v Těšíně připojovat ty polský vozy, doporučuji rychlost kolem 1 km/h jinak se vám rozletí a aktivita končí, doporučuji předtím save...

Takže před chvílí mi totálně zesnul HOD, který je sice v záruce, ale všechny mé aktivity, zálohy trainsetu a MSTS je nenávratně pryč. :( :( Takže jdu doma prohledávat staré CD, DVD s vozy, které už asi nikde neseženu a jdu instalovat nově MSTS. Naštěstí jsem dnes ještě stihnul odesllat aktivitu k vydání. Ale z toho co mne čeká za peripetie u instalací se asi s prominutím oseru.
Dan

Naposled editoval moderátor:
Ajaj, tak to je nemilé, bohužel s tím už mám taky zkušenost... Myslím, že zde přítomní určitě nabídnou své jedinečné skvosty v trainsetu aby jsi mohl tvořit další dokonalé aktivity... Jo a ještě jednou děkuji za radu, ta finta s lokomotivní brzdou opravdu zabrala... Pokud to pomůže, můžu zabalit svůj trainset do několika souborů a hodit třeba na sendspace...

Díkes, problém jsem jakž takž vyřešil a teď budu dávat MSTS pomalu dohromady. Je toho požehnaně, ale povětšinu jsem nalezl na porůznu poházených CD a DVD doma v šuplíku. Situace mne doonutila udělat si alespoň ve věcech malinko pořádek. Já totiž razím heslo: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne chaoz" a pak to tsak dopadá. Je pravda, že jsem včera viděl věco o hodně černěji, než vypadají dnes ráno.;);)
S pozdravem Dan.

Přeji hezký den.
Takže problém s MSTS vyřešen a vše nainstalováno. Naštěstí jsem si vzpoměl, že jsem si tak pžed 3 měsíci udělal zálohu trainsetu na 2 DVD a zbytek jsem sosnul z netu. Takže mohu pokračovat vesele v další tvorbě a hnedle jsem rozpracoval 2 aktivity.
1. aktivita bude pro DVK. Po vydání vozů ČSD Uae mi to nedalo a mám rozdělané dílko Pn 88781 a 88782, kde se pojede s uhlím do Kam. Újezdu a následeně s dalším Pn do Dvorce:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img129.imageshack.us/img129/9818/010n.jpg

2. aktivita je pro Ztracenou Old a je poněkud smutnějšího rázu na místní lokálce končí služba lokomotivě 310 a službu přebere nová lokomotiva M262.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img11.imageshack.us/img11/6831/dnesnaposled.jpg

S pozdravem Dan. ;)

Tak mi dnes MSTS vyvedl nepěknou věc, ale ze všeho se dá vytěžit.:D Takže zde je zachycena železniční srážka Cisternového vlaku s uhelným vlakem na zhlaví žst. Aramov, na vině je strojvedoucí Sergeje, který nezastavil na stůj. Na svou obhajobu fíra, který jako zázrakem vyváznul bez zranění tvrdí, že měl na vjn. volno. Vše je ve vyšetřování.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img128.imageshack.us/img128/4043/elmnehodauaramova.jpg

S pozdravem Dan.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře