Notepad++

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna dem
  • Datum začátku Datum začátku

dem

Strojvedoucí
Potreboval by som poradiť....Som po reinštale Win a neviem donútiť notepad++ aby pri zavretí programu uložil zmeny do upravovaného dokumentu.....Notepad sa síce zavrie, ale súbor sa neaktualizuje a notepad si to drží len v pamäti......Pred reinštaláciou mi to fungovalo tak, že zo zvaretím notepadu sa hneď pýtal na uloženie...Teraz toto nastavenie neviem nájsť....Mohol by niekto poradiť , kde čo nastaviť?

Nie som si celkom istý ale skús pozrieť v nastaveniach "Predvoľby->Rôzne->Automatické zisťovanie stavu súboru->Povoliť"

Já jsem v nastavení notepad++ nic neměnil a při uzavírání se mě to normálně ptá, jestli uložit změny. Mám portable verzi danou mimo chráněné složky OS, jestli ti to pomůže.

Ja si tiež myslím, že je to verziou, pretože pred tým som to mal ako vravíš.....Nainštalil a fungoval, bez zásahu...Môžeš mi tú portable verziu upnúť a poslať?

p.s: teraz som si stiahol portable verziu a je to to isté.....Neopýta sa ma a neuloží to.....Keď to znovu otvorím , tak tá zmena tam je, ale musím kliknúť buď na save, alebo na zavretie záložky, inak to do dokumentu neuloží.

No tak Michal tá verzia čo používaš ty, funguje ako má. Ďakujem za pomoc......Dosť veľa používam tento notepad a bolo to už neúnosne neustále všetko zatvárať na dva krát.

Rádo se stalo. Taky v podstatě nepoužívám nic jiného, než tento notepad++. Líbí se mi, že zvýrazňuje syntaxi spousty programovacích jazyků, což mi pomáhá při skriptování. A samozřejmě i další jeho pokročilé funkce.

Ešte jednu radu. Ako nastavím manuálne asociáciu vo win7 ? V XP som vedel kde to je, ale tu v 7 to neviem nájsť......Ono totižto cez klasické rozhranie pridať program na otváranie súboru to nefunguje......Ide to nejak v 7-mičke nastaviť natvrdo priamo vo win?

Klikneš pravým na súbor ktorý chceš otvoriť, zvolíš možnosť "Otvoriť v programe" ďalej "Zvoliť východzí program" klikneš objavia sa ti tam dostupné programy. Ak nemáš v možnostiach tak klikne na "Prechádzať" a nájdi "notepad ++.exe" v koreni adresára. Potom tam máš možnosť "K otvoreniu tohto typu súborov používať vybraný program" to znamená že ti všetky dám príklad: otvorím si takto *eng a všetky engy budú potom automaticky otvorené v notepadu. Neviem či toto si chcel.

Delay nič proti, ale písal som, že štandardný postup nefunguje.

p.s: Taxi mal som pred tým ultimate 7 a tam to bolo bez jediného problému....Teraz som znúdze dal hore len home a som s toho vedľa jak jedľa......Nie je win ako win....

Pre bežného smrteľníka je lautr jedno či má Win 7 Home alebo Ultimate. Na chod SW to nemá žiaden vplyv. Vplyv to má na užívateľov v doméne a na jazykové nastavenie a prostredie. Nie na chod SW. Chod SW ovplyvňuje užívateľ sám. Predtým si mal ináč zapakované registry a iné systémové knižnice v závislosti od SW a poradia ako si to inštaloval.

PS: Ja používam bežný Notepad, ale keď na niečo nestačí tak použijem PSPad. Bez akýchkoľvek problémov a pádov. Na Win XP, Win 7/32 aj 64 Home aj Pro.

Back
Nahoře