Zmena textúry koľajiva v Open Rails

Delay

Signalista
Ahoj pred pár týždňami či dňami sa riešilo že pri zapnutom naklépani (Super Elevator) je na niektorých úsekoch zmena z koridoru na staru, napríklad v obluku pri výhybkach a podobne. Nikto nikde nevie kde je chyba ale resp. nikto to nerieši tak som sa spýtal na anglickom fore že čo stým. Vraj je to chyba v .ace súboroch. Že treba prepísať "ACLEANTRACK1.ace and ACLEANTRACK2.ace "

Takže neviem kto sa v tom vyzná a experimentuje to ?

celé znenie odpovede-

"This is normal when super-elevation is used. ORTS will substitute programatic track for curves when superelevation is selected."

Ako nahlad použijem foto kolegu.
Snap_2015.04.22_18h43m53s_001_.jpg

You may want to update your ACLEANTRACK1.ace and ACLEANTRACK2.ace files to better match your track.

Já bych řekl, že je to tím, že je podloží koleje zasunuto na snížené straně do modelu náspu. Změnou textur kolejí acleantrack se toto nezmění.

Nikto nikde nevie kde je chyba ale resp. nikto to nerieši tak som sa spýtal na anglickom fore že čo stým.. ....
Já bych netvrdil, že nikdo neví. Podle mě každý kdo zná MSTS ví kde je ten zakopanej pes. A že to neřeší, je logické, protože to můžou vyřešit pouze tvůrci OR.
OR si v případě naklápění oblouku bere základní texturu podloží. Podobně jako MSTS u dynamické koleje, jenže tam se to dá vyřešit alternativou přímo v trati přepsáním cesty ve world. OR si řeší naklápění přímo ve hře, čili tam se to obejít nedá. Takže pokud chci mít všechno stejné, musím mít např. koridorové kolejivo pojmenované Acleantrack1. Potom ale na úseku s dřevěnými pražci budu mít zase v naklopeném oblouku koridor, apod.

Akorát nechápu, proč bych měl přepisovat i Acleantrack2. A pozor, teď mám na tebe kontrolní otázečku: Proč? :rolleyes:

Zasunutím podloží do modelu náspu se změní jeho textura? ;)
To ne, ale kus modelu (v tomto případě pravá nižší část) prostě není vidět. Věc má dva aspekty, zasunutou kolej a pak změnu textury. Ale než bych se koukal na štěrkové lože viditelné z poloviny, tak raději nenaklápím. Nakonec nedefaultní modely kolejiva v mých tratích OR naklopit vůbec neumí. OR má zatím oproti MSTS více odlišností a nedostatků, čas ukáže.

Viem že moja otázka bude trochu OT, ale vie mi niekto presne napísať, ako sa volá ace súbor s textúrou násypu, ktorý je vidieť na obrázku vyššie? Totiž experimentujem s novými textúrami a možno z toho dačo bude, možno nie. Díky.

... ako sa volá ace súbor s textúrou násypu, ktorý je vidieť na obrázku vyššie?
V mých tratích terrain.ace popřípadě terrainxyz.ace
Ale název může být jakýkoli, dokonce v různých tratí různý, důležitý je ten "obrázek".

Ja som ale slepý, ďakujem za promptnú odpoveď. Máš samozrejme pravdu, ja som si furt myslel, že to bude track_ballast. :)

Dovolte mi odbornou vsuvku. Neříká se tomu naklopení koleje, ale (stavební) převýšení koleje, pak z toho vznikají slovní spojení jako převýšená kolej, jízda převýšeným obloukem atd.

Ja som ale slepý, ... :)
Nejsi slepý, ale fligna je v tom, že někteří modeláři mají nahoře na náspu buď ten tracbalast či něco podobného. A může tam být použita jedna textura nebo i dvě. Nejjednodušší je si v SView najít ten model a podívat se.

Dovolte mi odbornou vsuvku. Neříká se tomu naklopení koleje, ale (stavební) převýšení koleje,..
Díky Pawlíku za upozornění, já to bral tak, že "postavím" vodorovnou kolej a OR ji dodatečně naklopí. Tedy stavebně převýší. :p:p

Klasika! Někdo se na něco zeptá, někdo si pořádně nepřečte otázku, začne řešit úplně něco jiného a už to jede! :)
Původní dotaz zněl na změnu textury, což se samozřejmě pojmenováním textur podloží jistým způsobem řešit dá, a se zasunutím podloží do náspu to nemá vůbec nic společného!

Ale když už se to tady začalo zase řešit, dovolil bych si podotknout, že OR nedefaultní modely kolejiva, naklopit, resp. "převýšit" umí. Akorát je opět nahradí defaultním kolejivem. Takže pokud použiju model náspu, včetně koleje, zobrazí mi pouze defaultní kolej s podložím bez náspu. Problém je pouze u dynamické koleje, kterou neumí skrýt. :p:p

Klasika! Někdo se na něco zeptá, někdo si pořádně nepřečte otázku, začne řešit úplně něco jiného a už to jede!
HeHe, a proč bych vystupoval z řady? Jasnačka, mlčeti zlato, ale to by bylo Fórum prázdné.
... dovolil bych si podotknout, že OR nedefaultní modely kolejiva, naklopit, resp. "převýšit" umí. Akorát je opět nahradí defaultním kolejivem. Takže pokud použiju model náspu, včetně koleje, zobrazí mi pouze defaultní kolej s podložím bez náspu.
To je jako když umím rumunsky, ale nedomluvím se. K čemu je mi takový um? A přitom řešení je tak jednoduché.

HeHe, a proč bych vystupoval z řady? Jasnačka, mlčeti zlato, ale to by bylo Fórum prázdné.

To je jako když umím rumunsky, ale nedomluvím se. K čemu je mi takový um? A přitom řešení je tak jednoduché.
Fčil si Jirko naozaj trefil ten povestný hřebík po hlave. Človek, obzvlášť autor, nemá nárok na svoj samostatný a jasný názor, ale lúza ktorá nikdy nič neurobila môže p**ovať koľko sa len zachce ;) Hlavne že rozumie tomu, čo sama urobiť nevie. Podstatné je že má predstavu, ako to má v reále vyzerať ;)

Klasika! Někdo se na něco zeptá, někdo si pořádně nepřečte otázku, začne řešit úplně něco jiného a už to jede! :)
Původní dotaz zněl na změnu textury, což se samozřejmě pojmenováním textur podloží jistým způsobem řešit dá, a se zasunutím podloží do náspu to nemá vůbec nic společného!

Ale když už se to tady začalo zase řešit, dovolil bych si podotknout, že OR nedefaultní modely kolejiva, naklopit, resp. "převýšit" umí. Akorát je opět nahradí defaultním kolejivem. Takže pokud použiju model náspu, včetně koleje, zobrazí mi pouze defaultní kolej s podložím bez náspu. Problém je pouze u dynamické koleje, kterou neumí skrýt. :p:p
Tohle je dobrý argument, proč náspy pod koleje osazovat samostatně a ne jako součást koleje.

Mám to brať tak že default kolaj je ta stará hnedá a koridor sa urobil len pomoci textúry ktorá sa placla na starú kolaj a hotovo? A že OR nevie tu textúru prenášať do prevýšenia tak bere iba default?

Default kolej není ta stará hnědá, ale ta, kterou jsme si my stavitelé zvolili, jako default. A dá se kdykoli vyměnit za lepší texturu. S původním MSTS to nemá nic společného, jinak by jste se asi divlili. :)

Back
Nahoře