Editor tratí do Open Rails

V nové verzi se už normálně zobrazují návěstidla PUR. Teď jsem si toho všiml. Děkujeme. :) Ale také jsem doplnil do settings doporučené zápisy od m61, třeba tohle problém vyřešilo. PURnavestidlo.JPG

Zdravím, předem se omlouvám pokud už zde bylo na tuto otázku zodpovězeno.
Chytila mě múza a dostal jsem chuť něco postavit. Po odpoledni zkoumání co a jak funguje se mi podařilo postavit zhlaví fiktivní stanice. Zkusil jsem z internetu stáhnout nějaké objekty, po vložení do příslušných složek shapes a textures jsem načetl svoji trať, ale v nabídce se objekty neobjevily. Proto bych chtěl poprosit o nějakou radu, zda nevíte, co dělám špatně.
Předem moc děkuji a přeji hezký zbytek večera. :)

Kdybys četl pořádně vlákna kolem tratí, nebo FAQ a Dotazy začátečníků, jistě bys tam odpovědi našel. Nestačí jen stáhnout objekty a textury. Musíš je do hry taky zaregistrovat. K tomu slouží, v každé trati, soubor REF. Ten má ovšem taky svá pravidla provedení zápisu. Takže než tam něco začneš zapisovat, pořádně si nastuduj, jak přesně zápis provést.

Zbyňku, ty řádky do setting.txt jsi doplnil např. na konec souboru nebo závisí na přesném umístění v textu?

Opět zdravím a rovnou se omlouvám.
Objekty se mi již podařilo do mapy dostat, takže opět moc děkuji za tuto radu. Každopádně mám ještě jednu věc.
Včera jsem věnoval čas hledáním návodu, jak změnit texturu koleje. Povedlo se mi najít, že je třeba změnit směrování. V TSRE jsem tedy změnil směrování na TRACK_B a SHAPES-2, ovšem kolej se vybarvila černě, což jsem logicky usoudil jako chybějící texturu. Ovšem mi to nedává smysl, když v jiných stažených tratích se zobrazují normálně.
Budu moc rád, když mi alespoň nějak poradíte. Děkuji za Váš čas. :)

Tak jsem si to nainstaloval a spustil (0.698x32). A bohužel se mi to neskutečně seká, FPS tak 1. Po přesunu přes Naviwindow editor spadl, po příletu kamerou se spousta objektů nenačetla. Trochu jsem si pohrál s nastavením a podařilo se mi zvýšit FPS asi tak na 3-4, objekty už se načítají všechny. Dělám někde nějakou chybu, nebo mám smůlu?

tileLod = 1
objectLod = 2000
maxObjLag = 2
allowObjLag = 1000

shadowsEnabled = 0
shadowMapSize = 1024

Co se dá ještě nastavit na optimalizaci pro výkon?

Tak jsem si opět pohrál s nastavením a sice

tileLod = 0
objectLod = 1000

a po startu FPS vyskočilo na nějakých 8-10 (odhadem), což už je krásné. Načtený je jenom jeden čtverec, vypadá to zajímavě.
Po překročení do dalšího čtverce se tento samozřemě načetl a FPS kleslo někam ke 4-5, což sice nic moc, ale pořád lepší než to bylo.
Na to, na co ten editor používám (náhrada kolejí za jiné a srovnávání otočení) to zatím stačí.
Ještě jsem si pro jistotu vypnul ukládání do databáze (writeTDB = false), zjistil jsem, že při označování lze snadno pohnout kolejí aniž bych si toho všiml.

osre.jpg

V editoru se ukazují nesmyslná návěstidla. Zatržítka pro vložená návěstidla a zákaz výpravy návěstidlem zatržená nejsou. Ale pokud je aktivuji a deaktivuji, tak tabulky zmizí. Tedy do příštího spuštění editoru. :)
anomalie1.JPGanomalie2.JPG

Zdravím...
Opět jdu hledat pomoc. Začal jsem stavět svoji mapu, vše již v pořádku. Ovšem v první stanici, co jsem začal stavět jsem narazil na problém. Nevím proč, ale z nějakého důvodu se mi stává, že když docházím na zhlaví a slučují se mi zde koleje, tak jedna je oproti jiné o kousek víš. Absolutně nechápu, jak tomu tak může být, když s výškou koleje ani terénu jsem nemanipuloval. Někdy se stává, že když označím jakoukoliv kolej (třeba, že s ní potřebuju pracovat), tak se zároveň terén vizuálně sníží, ale změnu nevidím ( popř. můžu zkusit přes bandicam nahrát ). Omlouvám se, zda je toto již někde vysvětlené nebo zodpovězené. Chtěl bych tedy požádat, zda by mi někdo neporadil, co dělám zle. Děkuji za Váš čas a Vaše rady.

Tohle je hned. Kolikrát jsem omylem zavadil o kolej a proti mé vůli jí podobně posunul. proto koleje pokládám zásadně v MSTS editoru. (ale s tím "o kousek víš" bych tady ze známých důvodů neprovokoval. :) :) )

Přeji příjemný večer...
Zas a znovu jdu poprosit o radu Vás zkušené... Rovnou k věci. Začal jsem v TSRE stavět svůj projekt, vše jde jak má, ale jedna chyba se našla. Jakmile trať spustím v OR, tak se začne „bugovat" textura koleje. Při otáčení pohledem mizí různé části koleje, jen při určitém pohledu se zobrazuje kolej celá. Absolutně netuším, čím to může být, zkoušel jsem kolej zvedat, zkoušel jsem stavět z jiných globalů, ale nic. Zkoušel jsem se koukat na net, a zde na fórum, zda se tento problém již někde neřešil, a popř. zda se nenašlo jeho řešení, ale nic jsem nenašel. Přihazuji screen pro ukázku...
Ještě dodám, že v TSRE se koleje zobrazují jak mají.
Budu moc vděčný za jakoukoli radu.

Přílohy

• Open Rails 2020-06-28 08-51-37.jpg
    Open Rails 2020-06-28 08-51-37.jpg
    333 KB · Zobrazeno: 35
Back
Nahoře