Editor tratí do Open Rails

No, jenže to je právě ten Uniglobal. :rolleyes:
Dělej jak myslíš. Řešení jsem ti napsal o čtyři příspěvky výše. ;)

Tak díky za vysvětlení. Že je 150 na Uniglobalu, to jsem netušil. Měl jsem za to, že je stavěná na Xtracks.
Každopádně jsem teď přepnul na global z 310 a tváří se to bezproblémově.

Zdravím, dá se někde nastavit, z jakého data pořízení snímků bude editor brát foto mapy? Dneska jsem zprovoznil google api klíč a načítá mi to takové "vyblité" zimní snímky. A vypadalo by to samozřejmě líp, kdyby to bralo fotky někdy z léta, kdy je to všechno víc do zelena, jestli mi rozumíte ;)
vyblitefotomapy.jpg

Přicházím zde s dalším problémem. V TSRE5 jsem si vytvořil jednoduchý terén a kolej. Vše je v pořádku, dokud si toto nechci projet v samotné hře. Terén mi totiž začne mizet před očima a objevuje se až ve vzdálenosti cca 200m ode mě (kamery). Nesetkal se s tím už někdo?
Pro lepší pochopení jsem to natočil na video.

Tak tohle jsem ještě neviděl. Ale něco podobného jsem zažil s objekty. TSRE5 nemá rád, když se objekty přesunou editací například o 500m i více dál. Protože pivot zůstane na svém místě. A pak jedu s vlakem, v dáli vidím most, ale jak se přiblížím, tak mi zmizí před očima. A ve World pak vidím, že má souřadnice třeba 3 kilometry daleko. Tedy když chci nějaký model přesunout, tak dám kopírovat a původní objekt smažu. Pak už se tohle neděje. Jestli to s terénem není podobné.

Ahoj,
existuje v TSRE nějaká pomůcka na nastavení správné výšky sloupů TV? Nastavuji výšku každého ručně, ale je to strašná otrava, když musím každý jednotlivě nastavovat pomocí měřidla. Kdyby šla zobrazit nějaká linka ve výšce trolejového vedení (něco jako žluté linky tdb), tak by to dost usnadnilo práci.

Sloupy jsou nastaveny přesně na kompatibilitu s českými vozidly. Doporučuji zkontrolovat v nastavení trati, jestli to nemáš špatně. V zahraničí mají trolej trochu výš. Respektive špatně to máme my v CZ, ale co už s tím. Ale naopak je to tak lepší kvůli snížené výšce troleje pod mosty, kterou hra neumí. Tak to máme alespoň kompromisně. Pokud stavím trať, kde nebudou jezdit vozidla ČD, tak je nutné použít jejich modely sloupů.

Samozřejmě se jedná o CZ sloupy. Používám funkci autoplacement, kde se dá hýbat s polohou sloupů, ale přijde mi, že to nějak nezohledňuje nerovnosti terénu a někde mám pak sloupy níž nebo výš, a pak je musím ručně dolaďovat. Nevím, jestli je to ta správná metoda. Docela by se hodila možnost nastavit při autopokládce výšku podle kolejí a ne podle terénu. Doufám, že nepíšu nějaké kraviny, když tak mě opravte.

Díky za poznámku s terénem. Zkusil jsem si cvičně postavit kousek kolejí a zarovnat terén pomocí kl. F a osadil sloupy a stejně je potřeba upravit výšku (odzkoušeno s loko 350). Sloupy se osadily s patkami komplet pod povrchem. Není v tom ještě nějaký háček?

Při osazování objektů podél kolejí (a silnic) funkcí Auto Placement se jejich poloha řídí osou (pivotem) kolejnice/cesty a nikoliv terénem. Obrázky jsou z TSRE 0.6972 (verze 0.6981 se chová stejně). Naopak při umisťování objektů u kolejí/silnic (návěstidlo, sloup) je třeba zatrhnout Stick To Target, jinak se řídí skutečně výškou terénu.

Přílohy

• 11-03-2023_20-42-42.jpg
    11-03-2023_20-42-42.jpg
    121.3 KB · Zobrazeno: 2
  • 11-03-2023_20-37-32.jpg
    11-03-2023_20-37-32.jpg
    120.5 KB · Zobrazeno: 2
  • 11-03-2023_20-36-29.jpg
    11-03-2023_20-36-29.jpg
    117.5 KB · Zobrazeno: 2
Díky za poznámku s terénem. Zkusil jsem si cvičně postavit kousek kolejí a zarovnat terén pomocí kl. F a osadil sloupy a stejně je potřeba upravit výšku (odzkoušeno s loko 350). Sloupy se osadily s patkami komplet pod povrchem. Není v tom ještě nějaký háček?
Máš v políčkách Translate Offset všude nuly?

Tom Kanka: Nuly samozřejmě všude mám, vždyť je to základní nastavení a neměnil jsem ho.

bobeksoft: Díky za upřesnění. Vyzkoušel jsem si to a krásně to funguje. Mám ale malý problém. Sloupy krásně kopírují výšku kolejí, ale mají patky ponořené pod úrovní kolejí. Nevím, co to může způsobovat. Používám verzi TSRE 0.7.012. Dříve jsem měl verzi 0.699 a tam to bylo v pohodě. Možná tu starší verzi ještě vyzkouším.

Všechny sloupy TV mají pivot správně, tedy na výšku nesahat. Patky pod terénem nemají jenom koridorové sloupy a brány. Na betonech mám kontrolku, že těsně nad terénem je takový černý proužek. Když jej nevidím, tak mám stožár mírně utopený.

Tak tohle jsem ještě neviděl. Ale něco podobného jsem zažil s objekty. TSRE5 nemá rád, když se objekty přesunou editací například o 500m i více dál. Protože pivot zůstane na svém místě. A pak jedu s vlakem, v dáli vidím most, ale jak se přiblížím, tak mi zmizí před očima. A ve World pak vidím, že má souřadnice třeba 3 kilometry daleko. Tedy když chci nějaký model přesunout, tak dám kopírovat a původní objekt smažu. Pak už se tohle neděje. Jestli to s terénem není podobné.
Dobrý den, neposlal byste mi prosím vaše nastavení TSRE5 (to v souboru settings.txt)? A ještě by mě zajímalo, jakou verzi TSRE5 používáte?

Na verzi nezáleží, vždy jsem aktualizoval na novější a žádná viditelná změna.
# tohle je deaktivace zápisu.
Jinak tohle mám na slabším PC. Doma mám delší viditelnost
Ale také nevím, co mnohé zápisy znamenají. Opsal jsem podle vzoru tady na fóru.

consoleOutput = false

# folder główny train sim

gameRoot = D:/Program Files (x86)/Microsoft Games/Train Simulator
#gameRoot = D:/Train Simulator
# optional start tile
#startTileX = -5306
#startTileY = 14961

# route edit
#createNewIfNotExist = true
writeEnabled = true
writeTDB = true
#deleteTrWatermarks = true
#deleteViewDbSpheres = true

# geo data
geoPath = d:/hgst

# misc
#systemTheme = true
#colorConView = #FF0000
#colorShapeView = #00FF00
#toolsHidden = true
useQuadTree = false
usenNumPad = true
fogColor = #80C0FF
fogDensity = 0.55
tileLod = 2
objectLod = 4000
maxObjLag = 10
allowObjLag = 4000
#cameraFov = 45.0
warningBox = false
leaveTrackShapeAfterDelete = false
#renderTrItems = true
#useImperial = false
#ortsEngEnable = false
#oglDefaultLineWidth = 2
shadowsEnabled = 1
shadowMapSize = 1024
#textureQuality = 4
ignoreMissingGlobalShapes = true
snapableOnlyRot = false
imageMapsUrl = http://maps.googleapis.com/maps
#AASamples = 16
#mapImageResolution = 2048
#cameraStickToTerrain = true
#mouseSpeed = 0.1
#mainWindowLayout = W
#ceindowLayout = CU1
#useQuadTree = false
#fogColor = #D0D0FF
fogDensity = 0.5
#defaultElevationBox = 0
#defaultMoveStep = 0.25
markerLines = true
#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
useOnlyPositiveQuaternions = true
numRecentItems = 30

Na verzi nezáleží, vždy jsem aktualizoval na novější a žádná viditelná změna.
# tohle je deaktivace zápisu.
Jinak tohle mám na slabším PC. Doma mám delší viditelnost
Ale také nevím, co mnohé zápisy znamenají. Opsal jsem podle vzoru tady na fóru.

consoleOutput = false

# folder główny train sim

gameRoot = D:/Program Files (x86)/Microsoft Games/Train Simulator
#gameRoot = D:/Train Simulator
# optional start tile
#startTileX = -5306
#startTileY = 14961

# route edit
#createNewIfNotExist = true
writeEnabled = true
writeTDB = true
#deleteTrWatermarks = true
#deleteViewDbSpheres = true

# geo data
geoPath = d:/hgst

# misc
#systemTheme = true
#colorConView = #FF0000
#colorShapeView = #00FF00
#toolsHidden = true
useQuadTree = false
usenNumPad = true
fogColor = #80C0FF
fogDensity = 0.55
tileLod = 2
objectLod = 4000
maxObjLag = 10
allowObjLag = 4000
#cameraFov = 45.0
warningBox = false
leaveTrackShapeAfterDelete = false
#renderTrItems = true
#useImperial = false
#ortsEngEnable = false
#oglDefaultLineWidth = 2
shadowsEnabled = 1
shadowMapSize = 1024
#textureQuality = 4
ignoreMissingGlobalShapes = true
snapableOnlyRot = false
imageMapsUrl = http://maps.googleapis.com/maps
#AASamples = 16
#mapImageResolution = 2048
#cameraStickToTerrain = true
#mouseSpeed = 0.1
#mainWindowLayout = W
#ceindowLayout = CU1
#useQuadTree = false
#fogColor = #D0D0FF
fogDensity = 0.5
#defaultElevationBox = 0
#defaultMoveStep = 0.25
markerLines = true
#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
useOnlyPositiveQuaternions = true
numRecentItems = 30
Děkuji :)

Zdravím, nachází se někde v TSRE5 tato (nebo podobná) tabulka na úpravu maximální výšky čtverce, tak jako byla v MSTS RE?
vyskactverce.jpg

Back
Nahoře