Editor tratí do Open Rails

Padá mi to klasicky na čtverci s počtem objektů přes 1000ks.
Komunikace ve špatném vlákně. Proto pokračuji zde. Jestli jsi jak píšeš Stará škola, tak by jsi měl primárně používat MSTS editor. A na další práce TSRE5, který s tímto vláknem také nesouvisí. Ohledně zátěže v MSTS editoru. Já mám WIN10, a například v Drážďanech mám 1997 objektů na čtverec a navíc všude kolem fototextury terénu v rozlišení 4096x4096. V MSTS editoru se tam pohybuji naprosto svižně a nikdy mi to tam nespadlo. MSTS editor padá jen když v TSRE5 začneš osazovat rychlostníky a podobné databázové objekty přes víc kolejí než MSTS snese. Tedy max 4. Na tohle je nutné dávat pozor. A linkování, pokud je složitější (jsou tam angličany nebo následuje další výhybka proti hrotu, tak je nutný také MSTS editor. V TSRE5 je to sice mnohem rychlejší, ale linky pak musím opravovat v MSTS editoru. Tedy jen u složitějších zhlaví na linkování.

Komunikace ve špatném vlákně. Proto pokračuji zde. Jestli jsi jak píšeš Stará škola, tak by jsi měl primárně používat MSTS editor. A na další práce TSRE5, který s tímto vláknem také nesouvisí. Ohledně zátěže v MSTS editoru. Já mám WIN10, a například v Drážďanech mám 1997 objektů na čtverec a navíc všude kolem fototextury terénu v rozlišení 4096x4096. V MSTS editoru se tam pohybuji naprosto svižně a nikdy mi to tam nespadlo. MSTS editor padá jen když v TSRE5 začneš osazovat rychlostníky a podobné databázové objekty přes víc kolejí než MSTS snese. Tedy max 4. Na tohle je nutné dávat pozor. A linkování, pokud je složitější (jsou tam angličany nebo následuje další výhybka proti hrotu, tak je nutný také MSTS editor. V TSRE5 je to sice mnohem rychlejší, ale linky pak musím opravovat v MSTS editoru. Tedy jen u složitějších zhlaví na linkování.
To jsem si postěžoval jen trochu. V lecčem je tsre lepší. Přes 12 let jsem to nedělal a OR je pro mě Španělská obec. Kdyby mě netlačil synek, tak bych stejně se do toho dal, jen mi na w10 msts nechodí. Musim po navratu domu hodit do jednoho ntb xp a pak to budu delat stejne jak ty.
Ted jsem zkousel davat linky na klacky v tsre a vse blbe. Navic mi vymazal polovinu sidingů nebo nesmyslně naházel i mimo koleje.
To vim, ze v huste osidlenem ctverci muzes tak max. 4 objekty nebo úpravy. To jsem jeste tocil kameru metr nad teren a kolmo k zemi.
Tys za 12 let postavil celou síť čr a něco ven, kdežto já jsem nedodělal ani tu svou 090 pha dc.
Chci to spise naucit syna, dela modely do Robloxu, tak muze tvorit objekty a stavět zkouší to i pro 3d tisk. Je mladej, tak má zelenou

Taky jsem teď zjitil, že to nebude počtem objektů na čtverec, protože jsem vyzobal všechny statické, ale dělá to tsre5, ale jen u úprav nebo vkladů návěstidel.
Navíc mám verzi 0.699, v. 7 jsem ještě nerozchodil

Moje zkušenost je na databázové objekty v TSRE5 nešahat, ale takováhle rada je ti asi k prdu. :)

Stavět v XP je hloupost, protože TSRE5 tam opravdu hodně plave a ve velkých městech je tam pohyb, jako by se dávaly povely ze Země na Mars. MSTS je o parametru s pamětí a MSTS BIN. Pak to musí fungovat. Tedy grafika nVidia. Na některých AMD to nejde spustit ani přes tu utilitku.
Moje zkušenost je na databázové objekty v TSRE5 nešahat,
Oproti MSTS nelze posouvat databázové body návěstidel i rychlostníků. A oproti MSTS zase naopak jen v TSRE5 lze opravovat a posouvat posunuté databázové body na přejezdech. Osazování návěstidel je v TSRE5 rychlé a osadí se vždy vystředěné s kolejí. Ale problém je složitější linkování. Je dobré jej pak překontrolovat v MSTS editoru. Ale když omylem kliknu do prázdna, tak se návěstidlo osadí třeba 20 km daleko. A když mám v nabídce nějaký objekt, tak ten také později nacházím na nízké oběžné dráze Země. Na to naštěstí umí upozornit i test na chyby v trati.
Ale nejlepší je, když pokládám například náspy pod koleje, či nástupiště i v oblouku, tak se vždy automaticky zarovnají s kolejí včetně sklonu. Tohle je největší urychlovač prací. Ale musí se to zapnout zatržítkem.

Stavět v XP je hloupost, protože TSRE5 tam opravdu hodně plave a ve velkých městech je tam pohyb, jako by se dávaly povely ze Země na Mars. MSTS je o parametru s pamětí a MSTS BIN. Pak to musí fungovat. Tedy grafika nVidia. Na některých AMD to nejde spustit ani přes tu utilitku.

Oproti MSTS nelze posouvat databázové body návěstidel i rychlostníků. A oproti MSTS zase naopak jen v TSRE5 lze opravovat a posouvat posunuté databázové body na přejezdech. Osazování návěstidel je v TSRE5 rychlé a osadí se vždy vystředěné s kolejí. Ale problém je složitější linkování. Je dobré jej pak překontrolovat v MSTS editoru. Ale když omylem kliknu do prázdna, tak se návěstidlo osadí třeba 20 km daleko. A když mám v nabídce nějaký objekt, tak ten také později nacházím na nízké oběžné dráze Země. Na to naštěstí umí upozornit i test na chyby v trati.
Ale nejlepší je, když pokládám například náspy pod koleje, či nástupiště i v oblouku, tak se vždy automaticky zarovnají s kolejí včetně sklonu. Tohle je největší urychlovač prací. Ale musí se to zapnout zatržítkem.
Jj. To jsem četl. Njn, hold se musim naučit s novým programem. Ostatni triky jsou podobné. Copy koleji či návěstidel je bomba plusová. Linky jsou na prd. Ošetřím v TS E.

Zdravím, když jsem si stáhnul novou verzi TSRE5, přestaly se mi zobrazovat terrtex, ale pouze u tratě, kterou stavím, u ostatních je vše OK. Pokud si ji ale projedu v OR, tak je to normální a zem je normálně zelená. Nedokázal by mi někdo poradit, v čem je chyba?

Bez názvu.jpg

Tedy znovu. Tato černá plocha vznikne jenom tak, že si já vlezu do složky Terrtex a tam smažu soubory ace pro tento čtverec. Já jsem to tak měl také, protože jsem předtím měl nahrané jen obecné mapy jako šablony. Tedy pokud tam nechci fotomapy, tak otevřu editor MSTS, označím celý velký čtverec a stisknu klávesu + pod kterou je většinou základní textura Terrain.ace. Pokud jsi si ji smazal také, tak si jí nahrej z jakékoli jiné trati. Anebo si tam načti v TSRE5 mapy.

Není potřeba lézt do MSTS, TSRE5 to umí zrovna tak.
Mě se to stalo právě stalo také, když jsem měl mapy jako textury terénu. Pak jsem je asi při nějakém "úklidu" přesunul jinam. Ale terrain.ace jsem tam měl. Při otevření TSRE5 jsem měl to samé, ovšem pomocí ""Remove map Tile texture" jsem tam terrain.ace vrátil.

Tak musím prohlásit, že TSRE5 je větší zmetek nežli MSTS RE. Nato že funguje na stabilních W10 a W11 je sice hezké, ale jak umí poškodit trať ve čtvercích v místech, kde se ani netvoří a nedělají změny, je úctyhodný výkon i proti klasickému RE na WIN98 SE. Ten kdyže zhroutil uprostřed práce v editoru, jsem čekal infarkt, ale byly aspoň .bk soubory, ze kterých se to dalo opravit. :mad::mad::mad:
Tenhle zmetek mi včera doslova "SEŽRAL" polovinu kolejí v UL Sever a to poslední úpravy jsem měl z ledna 2009. Upravoval jsem cosi o 2 čtverce dále, ale tohle jsem nečekal. Strávím více času opravou míst, na která nebylo potřeba sahat. Zvažuju, zda to má vůbec nějakou cenu pokračovat v činnosti.
Takže tímto zdravím vývojáře TSRE5, je to horší, než jsem předpokládal. S linkováním návěstidel je problém hlavně ve větších stanicích, to už se ale všeobecně ví. Ale pořád tomu stejně vadí počet objektů na jednom čtverci, to už mi po této události nikdo nevymluví. A rozhodně to má i vliv na počet polygonů v objektu.
Při pádech ve WIN 98 jsem měl náběhy na infarkty a pak se mi chtělo brečet, ale teď mě to dosti nasírá a nutí ke vzteku. Prostě v samotném základu tohoto programu je již něco špatně a protože se chtěla udržet kompaktibilita, přeneslo se to do TSRE.
"Oživlá" točna to absolutně nekompenzuje.
Obdivuju v tomto Zbyňka Š., že to táhne na Berlín od Dunaje :rolleyes: a jiným se nedivím, že se na to vybodli :mad:. Za ty nervy jim to asi fakt nestojí. Koupím si placku od Zbyňka a bude po nervech. Zajezdím si pěkně, uklidním se ;) a zrelaxuju si volné chvíle a "vzteklounům" se budu tiše smát z kouta. :D:D:D;)

Stejný paskvil je i editor pro tvorbu aktivit. Bohužel se to s AE MSTS vůbec nedá srovnat. Pokud dělám složité aktivity s posuny, hláškami a vším, je tvorba aktivit ve dvou programech pro OR narozdíl od jednoho pro MSTS, jako škrábání přes hlavu. A Con Editor TSRE, kope chyby v číslování vozů a dovede taky pěkně zkomplikovat tvorbu. Kosmetický pěkné, ale opratti CB nebe a dudy. Jen tam vidím celý vláček.

Back
Nahoře