Je to jistě věc názoru. Ale v TSRE5 jde všechno kompletně ošéfovat. Mě se v tom programu staví moc dobře, například krajina se dělá daleko jednodušeji, než v MSTS, dají se nastavit paramerty rychlosti změny výšky, velikost plochy, srovnání terénu. atd. V MSTS jsem musel vytahovat každý vertex. Takhle jedu kurzorem po zemi a kopce se mi zvedají, jak potřebuju. Konkrétně na tu úpravu výstražníků přejezdů jsem zatím taky nepřišel, takže po osazení přejezdu výstražníky zasunu do země a osadím jakýmkoliv výstražníkem, kterým potřebuju, ze samostatných modelů, kterých (pěkných) máme fůru. A zatížení čtverce to téměř neovlivní, snese to dost víc, než MSTS. Je to zanedbatelné vzhledem k tomu, kolik těch přejezdů na čtverec je. Víc to celé připomíná editor TRS. MSTS, jako takové, už se pro mne taky stává "smetím", ikdyž stále ho beru s úctou, jako matiční program. Postavit trať jen v TSRE5 se dá velice jednoduše a je naprosto srovnatelné s tratí postavenou v MSTS. Ale jak jsem již uvedl. Je to všechno věc názoru, zvyku a zručnosti. Každý je zvyklý na něco jiného. Co je potřeba jako sůl, to je vývoj editoru aktivit, a to alespoň na úroveň MSTS.