Hlášení chyb a chování v Open Rails

Přepínač na sběrače funguje jen u funkce TWO_STATE, kde se pak textura zobrazí v pořádku. Mstsbin definuje MULTISTATE na 4 polohy sběračů a to si myslím, že OR zatím nepodporuje. Zkuste někdo ze zkušenějších toto rozchodit.

Tak hlásím další: pokud jedu aktivitu osobní s otočným bodem, třeba Hradec - Letohrad a zpět, tak poslední zaškrtnutou před otočným bodem mám Lukavice. Tedy mám tuto stanici hned 2*, ale OR při při prvním příjezdu sice správně začne odpočítávat první stání, ale jakmile se rozjedu už mě hlásí, že jsem na druhém zastavení nezastavil. Tedy při zpáteční cestě tato stanice je již jako projetá bez zastavení.
Dále stále špatně mě hlásí OR pomalou rychlost, bez tabulek a občas se nechce ani po průjezdu pomalé nastavit maximální rychlost tratě.
A poslední věc, je ta, pokud stojí stanice nebo zastávka na kopci a já povolím soupravovou a nechám zataženou lokomotivní se po povolení brzd soupravy vlak hne a tím se mě zruší odpočítávání času stání. Tím myslím pokud se hne jakýkoliv vagón.

Bohužial nikto v našej oblasti nič nekomunikuje ani podobne. Nemá zmysel to nejako riešiť zatial.

Rád by som prispel svojimi postrehmi k vylepšeniu OR. V tej hre často nejazdím, takže moje problémy môžu byť už vyriešené.
Stiahol som stabilnú verziu zo stánky OR.

1. Pri rozjazde ide mašina do šmyku nech robím čo chcem. Niekoľko krát mi pustí ten hrozný zvuk ako keď v MSTS chcem preradiť smer keď mám mašinu vo výkone, a ručička rýchlomera mi pri rozjazde kmitá v rozmedzí 0 - 20 km/h (skúšal som to s rušňom T466.0), a potom sa upokojí)

2. Pri parných / motorových rušňoch mi ide dym šikmo doprava (pri pohľade z kabíny) a ide pomerne nízko. Nezmení smer ani pri 80 km rýchlosti z albatrosom na DVK, a ten šikmý dym smere vpravo vyzerá pri takej rýchlosti neprirodzene.

3. Rád by som uvítal možnosť zjednodušiť spriahanie/odpriahanie súprav. Keď odpriahnem vozeň tak sa už potom nepohnem, a súpravu mám odbrzdenú. Je to nejak riešené cez spájanie kohútov a otváranie/zatváranie na prednej či zadnej strane. Ale pretože nie sú animované hadice tak mám problém ustriehnuť pri väčšom posune kde sú kohúty otvorené. Kto sa chce s tým prpľať, nech sa prpľe ale ja som bol rád keby to bolo jednoduché ako v MSTS.

4. V rôznych 2D kabínach je prvok kabíny úplne odlišne umiestnené ako majú byť.

Dúfam že tieto postrehy poslúžia na vylepšenie a skvalitnenie OR.

Rád by som prispel svojimi postrehmi k vylepšeniu OR. V tej hre často nejazdím, takže moje problémy môžu byť už vyriešené.
Stiahol som stabilnú verziu zo stánky OR.

1. Mi taky prokluzuje mašina ať se rozjíždím třeba na 20% nebo na 1%. Kmitání ručičky mi nevadí, je to trochu realistické (Hasler)
2. -//-
3. Aspoň je to reálné
4. Nejsi sám. S tímto souvisí toto:

u jakého cabu ti to funguje?

U cabu 363 ze stánek http://modely-msts.cz/kabiny.html - tam se zase špatně hýbe OBE. Rychlobrzda je ve švihu a naopak

3. Aspoň je to reálné

A v prevádzke si už videl rušňovodiča chodiť a babrať sa z kohútmi? Síce je pravda, že dnes pri obehu prívešáka 812tkou si to robí rušňovodič sám. Ale pri väčšom posune v zriaďovacej stanici sú posunovači. Ja to zjednodušenie navrhujem ako možnosť pre tých, ktorým sa s tým nechce babrať že si to v možnostiach vypne a má to jednoduché ako v MSTS.

Kmitanie ručičky v OR určite nepripomína kmitanie ručičky haslera, tá kmitá hore, postupne zo zvyšovaním rýchlosti. V OR mi behá hore-dole medzi 0-20 až kým nejdem 25 a vyššie.

A tuším že OBE má zlé polohy aj na štovrkách.

Ano, viděl. Předevčírem v Ostravě - Svinov přijel Pn vlak od Opavy a kdo si myslíš, že si šel odvěsit mašinu aby objel soupravu? Fíra. Mi ta ručička zas tak moc nekmitá, resp. kmitá mezi hodnotou 0 - 10 km/h OBE v OpenRails funguje v kabinách 263 ze stránek modely-msts.cz a 754 ze stránek trainsim.wz.cz.

No tie brzdové hadice a kohúty sú otrava, ani nie je jasné čo je vpredu a vzadu a keď začnem s otočenou mašinou robiť nejaké posuny a pod, tak konečná :mad:. Ak by to bolo nejako graficky znázornené tak by to bolo iste lepšie. Alebo dať nejakú voľbu do menu "Zjednodušené spriahanie" a všetko by išlo tak ako v MSTS.

Hoší bod 3 a nečtený F1 pomocník. Odvěsím jak jsem zviknut a pomocí CTRL a _ si resetuju brzdy.
Bod 1, v engu je řádek s adhesion, tak si ho smaž, nebo se tam musí dát jiná hodnota, popřípadě si vypnout adhezi v nastavení.

Hoši čím víc je to realističtější tak se vám to nelíbí. OR si musíme doladit sami - minimálně ty kabiny. Základ definován v OR mají, jen to teď přizpůsobit. A věřte mi jde to. Jen je to někdy mravenčí práce.

Rád ti pomožem Icik :) ak je nejaký návod alebo niečo podľa čoho sa držať tak nieje čo stratiť

Zaujímavé je, že zoberiem maďarskú mašinu do MSTS zapnem OR a všetko ide ako má bez akejkoľvek úpravy.....Takže problém nebude v OR, ale v tom v ako to robíme , že naše tak nefungujú....

Presne som ten spôsob myslel tak ako píše NEBULUS.
To že to tam je, je pekné, ale ako píše vyššie nebulus, nie je nikde napísané, kde je predok, kde zadok, a na vozidlách sú v základnej polohe.

Alcapone ďakujem. Ako som spomínal, v OR často nejazdím, takže ani sa tam nejak neorientujem. A vymazanie riadku ADHESION bude mať nejaký zlý vplyv na prevádzku v MSTS (ide mi o to či stačí ten riadok vymazať, alebo urobiť engin pre OR)

Icik: ako vyladím tie "splašené" prvky kabíny? Vhodné by bolo to urobiť v samostatom vlákne, na spôsob Faq.

Teď jsem si upravil kabinu od řady 122. V OR nefunguje animace ovladače BS2 od vlakové brzdy.

Oprava jednoduchá:

Lever (
Type ( TRAIN_BRAKE LEVER )
Position ( 458 361 190 105 )
Graphic ( "..//..//common.cab//cab122//122012_bs2.ace" )
Style ( NOT_SPRUNG )
MouseControl ( 1 )
NumFrames ( 20 4 5 )
NumPositions ( 20 0 )
NumValues ( 20 0 0.14 0.21 0.33 0.35 0.38 0.42 0.46 0.50 0.54 0.58 0.62 0.66 0.70 0.74 0.78 0.82 0.85 0.87 0.99 )

Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 0 )

ScaleRange ( 0 1 )
)

Ohledně splašeného rychloměru, to se měl taky , dokud sem s kámošem mašinu nepřeladil. Tedy dosadil jiné hodnoty do ENG.
Ohledně vzduchových hadic to až tak složité není :-) , jinak grafické zobrazení možná časem bude něco už jsem viděl na foru Open Rails :-)

MSTS umí zřejmě číst textury i od zadu. OR neumím vnutit nic jiného než jak jsem už psal od shora zleva do prava. U několika textur se bohužel proto musí pořadí snímků opravit ve Photoshopu.

Vynechávání a přerušování ve zvucích jde řešit taky celkem snadno pomocí smyček přímo ve wav souboru. Postupně je poslepovat a definovat tzv. cues pointy. Ale dělat to najednou pro všechno - to je pakárna.
Postupně a v klidu... :-)

Iciku, co se týče BS2, díky. Ale funguje to jen do 30% brždění - na bardotce. Ale i tak díky. Brzdím s předstihem

Plexi, psal jsem že to je pro řadu 122. Co máš za bardotku? Možná ji mám také a zkusím to opravit.

Na kabinu řady 751 pro BS2 použít tuto jednoduchou úpravu:

Lever (
Type ( TRAIN_BRAKE LEVER )
Position ( 452 241 186 102 )
Graphic ( ../../common.cab/cab751/751BS2.ACE )
Style ( SPRUNG )
MouseControl ( 1 )
NumFrames ( 9 3 3 )
NumPositions ( 9 0 )
NumValues ( 9 0 0.14 0.21 0.33 0.35 0.55 0.75 0.87 1.00 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 0 )

ScaleRange ( 0 1 )
)

Back
Nahoře