Hlášení chyb a chování v Open Rails

čaute mohol by som poprosiť o test pár mašín v OR či sa vam po prechode na opačne stanovište netočia kolesa opačne? V protismere jazdy. Ak máte niekto čas poprosil by som solo rušeň kludne stačí vozne su v poriadku. Len nemam čas to teraz riešiť tak ak by sa niekto ochotný našiel a výsledok bud napísal sem alebo mne do PM nech to viem riešiť na OR fore.
Stačí použité rušne. U mňa to stále apeluje u stroja 362.001 od Doda. Diki! :)

Odskúšané a... daný model mi funguje úplne bez problémov. Osobne som sa s tým čo popisuješ ešte nestretol. Haluz! ;)

:eek: :confused: :D :D Iná komédia... Prosím ťa, nasmeruj ma na dáku aktivitu, kde sa ti to prejavuje. Ja si ju teda zahrám a napíšem dojmy. :D

Nikdo mi nikdy nehlásil problém, že by měl nějaké anomálie, ale toto je docela zajímavé :D
A co jiná lokomotiva? Také to dělá, při přechodu na druhé stanoviště?

Pokud to nejede víc jak má, problém je ve špatném naladění. Tedy týká se to adheze.
To, že se kola pohybujou opačně je delší dobu, ja to zjistil u Pikkové 714203 a teď je dokonce problém i s Muvkama a jejich přivěšákama, kde místo kol se pohybuje celá osa. Zas se někdo v něčem hrabal a dopip. S prominutím, to není někdo ve vedení a nekontroluje to i když vlastě, problém je jen u CZ a SK, zbytku světa se to netýká. Páč jedou na krabicích. Vysvětlete někdo vedení, že jsme už v některých krajinách daleko dále.
Náhodou neděla dvacka jen pro MSTS, proto ti to více nejede. Tuhle mašinu jsem ještě neupravoval pro OR. Nic za pár dní vyleze ven další aktualizace mého balíku pro OR, tak ji tam najdete včetně aktuálně naladěných engů a wagů u ostatních modelů.

Táto konkrétne je tuším od Dvacky R 910, a dalšia vec viac ako 110 ti ten rušeň nedá :D
Dá. Dělají to špatně naladěné vozy, musíš je vyměnit za jiné. A že Ti mašina točí koly opačně, že Ti to vadí :D Já bych si, být Tebou, užil tu aktivitu :) :) :)

No, dostal som sa v tej aktivite za úsek ktorý máš vo videu, ale bez problémov. Nebolo by to ale prvý krát, keď OR u niekoho robí problémy a u niekoho nie...

a dalšia vec viac ako 110 ti ten rušeň nedá :D

Mne šiel v pohode 140... ;) Ešte tak 2 roky dozadu som tu kdesi na fóre upozorňoval, že v niektorých wagoch cd_B249 je chyba v riadku Friction, kde je namiesto bodky čiarka v hodnote 0,95N/m/s. :p

Rušen mam naladený, to skor vozne, dokonca som niektoré aj ladil a stale neviem čo prečo to viac isť nechce. Asi by som mal cele OR zmazať a nainštalovať na novo...

No tak vozne som naladil a je to lepšie, musím povedať že sa čudujem že nie su tie vozy naladené už keď výdu z "výroby". A že neexistuje jeden vzor, každý si to robí podla seba, pritom je tolko programou čo zaručuje reálnejšie chovanie, supravu som teda rozbehol na viac ako 140 a chyba bola vo vozoch nie v bodke tu som nenašiel :D

Pochop, že chování pro MSTS a OR je úplně rozdílné a zde většina lidí dělá pro MSTS a proto se snažím aspoň něco poladit. Ono nemáš ani vzorové engy pro MSTS.

Ja to chapem a rozumiem :) tiež som to začal davať do kopy ak je čas a chuť tak lustrujem wag a eng a aspoň základ upraviť.

Inak vie niekto, prečo u väčšiny mašín nefungujú tlmené svetlá? Problém tkvie v zlom nastavení? Či?

Ale funguje, jen někde te závislé na čase, poznáš při změně textur, musíš, ale světla vypnout a pak zapnout. A upřímě, ono to ve skutečnosti moc světla nedává, na to máš reflektor.

No neviem, keď ich zapnem aj o druhej v noci, všade tma. Potom zapnem reflektor a vidieť silné svetlo snáď na kilometer. Ak si dobre spomínam, na 380tke boli tlmené svetlá aj reflektor nastavené dobre, respektíve svietili ako mali. Inde to je žial dosť bieda a ako vravím, väčšinou tlmené svetlá nesvietia vôbec ani na meter, ale v MSTS svietia.

Back
Nahoře