Hlášení chyb a chování v Open Rails

To bol niekedy vymesel aby fungovalo na mašinach len jedno svetlo zapnuté, tym padom sa tlmené znefunkčneli a funguje len reflektor. Niečo malo sa marí z davnej minulosti

Na Dodovom Ese "OkayElektro" fungujú aj tlmené. Inak mi na asi žiadnej slovenskej 350/362/363 tlmené nefunguju. Teda, fungujú, ale neosvetľujú. Iba na 362.012...
Mňa štve pri obehu súpravy iná vec. Nedá sa nejako zmeniť to, že keď obehnem súpravu, tak sa mi "pretočí" aj ovládanie výhybiek resp. zberačov ? To ma celkom solídne štve a priam zabudam stláčať predtým shift, keď je človek zvyknutý ísť na zadný zberač, neuvedomí sa, a prefrčí sťahovačkou s oboma hore.... A výhybky rovnako, už som niekoľko krát prehodil výhybku za sebou v snahe prepnúť tú predomnou. Existuje nato nejaký recept ? Teda okrem toho, si zvyknúť.

Ahoj, včera sem po delší době zapnul OR, nainstaloval aktualizaci a zjistil, že loko X62/X63 nejdou do výkonu. I po přestavení vykonu na 100% se v diagnostice (F5) zobrazí kontroler 0%. Dělá to ještě někomu, nebo je problém jen u mě? Díky moc...

No zkoušel jsem 163074 s obyčejnou kabinou a bez problému, pak mám dojem 163039 s novou kabinou a tam už problém je.

Kabinou to není. Zapiš si do *.eng s lokomotivou novou funkci BrakeCutsPowerAtBrakeCylinderPressure ( 70 ) do sekce Engine.

Icik díky moc, odzkoušeno a funguje! Bohužel, další zápis navíc, který je třeba zapsat do .eng, aby loko fungovala pod OR.

Lukyn-CZ, děkuješ Icikovi za blbost. Je to jenom obcházení další chyby, kterou pisatelé OR vygenerovali. V msts ten parametr nemusí být vůbec a nic nebrání trakci. Pokud se však tento parametr aktivuje zápisem, tak způsobí vypnutí trakce při překročení zapsané hodnoty tlaku v brzdových válcích. Zde to odsouvá Icik na hodnotu tlaku normálně nedosažitelnou (70psi - téměř 5bar), max tlak normálních rozvaděčů je 3,8 v R (1,8 v P). Zápisem 70 se tedy určuje, aby vlastně nedošlo nikdy k aktivaci vypínače ABT ( AVB ). Simulátor neumí normální evropský systém vypnutí trakce pomocí tlakového spínače brzdového průběžného potrubí a používá americký/ruský systém.
Pokud má být tento parametr vůbec použit, tak by měl být nastaven na reálné hodnoty - zhruba 2,4-2,5bar - 35psi.

Nic zapisovat se nemusí do engu, jen při startu aktivity vlez na F9, kliknout na mašinu a vypnout mnohočlen.

Stejnak te blbost. Napište jim někdo, že nam nefungujou mašiny. Tedy proč někdo udělal úpravu aniž by zjistil jak je to ve světe. Tahle ignorace mě začíná štvát.

A ináč teraz som dohral alcaponeho Os 3054/5 a zabudol som v Mošnove zdvihnúť zberač na 650tke a ona sa aj tak rozbehla! To nieje moc s kostolným poriadkom, či? :eek:
Mám verziu OR X3611.

edit: mám v daných engoch BrakeCutsPowerAtBrakeCylinderPressure ( 35 )

Mňe sa vtedy rozbehla ale iba na akýsi polovičný výkon. Po zdvihnutí zberača dostal vlak "turbo". :D

Ďalší problém. Hrám aktivitu R 886 Bruchlov od KarlicekM a keď vychádzam z Prerova a stiahnem na 150 225-1 HK zberač, po zdvihnutí sa mašina nechce rozbehnúť. Respektíve ručička trolejového napätia ostane dole, počujem pípak a výkon nefunguje. Môžem stlačiť 100x P pre pantograf, a aj keď vidím ako sa fyzicky hýbe, mašina je naďalej zaseknutá bez napätia. Pri skorších stiahnutiach zberaču sa toto nestalo. Tieto problémy pred zavedením BrakeCutsPowerAtBrakeCylinderPressure ( 70 ) neexistovali... náhoda?

Osobne to nevidím na náhodu, ale na nejaký bug a tipujem, že za to môže táto oprava:

3611 Serana 2016-08-21 04:41:40

https://bugs.launchpad.net/or/+bug/1613333 Better implementation for DoesBrakeCutPower parameter (traction disabled instead of power cut disabled)

Mě spíš trápí to, že když najedu na loose consist s lokomotivou či vlakem, připojím hadice, otevřu kohouty a pak dělám zkoušku brzdy, tak po zabrždění okolo 2 bar se nastaví na vozech vzduchový rozvaděč na "záchranou brzdu". Pomůže jen opětná inicializace brzd. Ale koukal jsem na fóru a snad to budou už řešit.

Back
Nahoře