Hlášení chyb a chování v Open Rails

Už som asi prišiel na to, čo sa vlastne deje pri tom pantografe... akonáhle vlak prekročí povolenú rýchlosť o viac ako 15 km/h, tak sa odpojí napätie či čo a jediné čo pomôže je save a load. Problém je ale v tom, že OR často rýchlostné limity predlžuje o niekoľko stoviek metrov a tam nastáva kameň úrazu, keď je človek nedočkavý a fíruje si podľa reálnych traťových limitov a nie podľa traťového monitora...

Gr4Sp, v tom cd_150225_hk.eng je několik chyb, které si tam nepozorný autor zavlekl sám. Kdyby opisoval pořádně z předlohy, kterou použil, nebyly by třeba problémy ani se špatně nadefinovanými sběrači. Implementace šemoroviny na překročení rychlosti samozřejmě na realističnosti nepřidá a jak vidno, naopak přivádí pařany do problému. Kdyby autor do readme místo návodu na obsluhu pokaženého ovládání sběračů napsal správně, jak vybavit monitor zásahu překročení rychlosti ( v mojí původní předloze překročení rozjezdového proudu ), mohl jsi jednoduše vybavit a pokračovat v jízdě.
K vybavení ochran stačí jednoduše přeložit páku směru do 0 a pak zpět do P. V souboru .eng je to zápis:
OverspeedMonitor (
...
MonitoringDeviceResetOnDirectionNeutral ( 1 )
...
)
Čistě pro pořádek ještě uvádím správný zápis ovládání sběračů, který je u všech "heklovek" špatně a tudíž ani nesouhlasí animace v kabině. (Problém se u nepozorných opisovačů táhne léta.)
Má tam být tohle:
PantographToggle1 ( 0 1 0 )
PantographToggle2 ( 0 1 0 )
PantographsToggle_4 ( 0 1 0 )
a ne toto:
PantographToggle_4 ( 0 1 0 )

Tak už konečne niekto odladte jeden jediný poondiaty eng ku akejkoľvek mašine. To je jedno k akej a dajte to von na odskúšanie.....Ide ma roztrhnúť keď vidím koľko odborníkov tu je na eng a ladenie pod OR a kde nič tu nič.......Každý to má podľa seba a nič poriadne vlastne neexistuje....

Jedna mašina, jeden eng a kabína.....

p.s: zahrať si nejakú aktivitu, to už nehrozí vôbec.

Dem, to jsou eng původní v msts, které jsou spouštěné pod OR. Nejedná se o nové problémy (pokud hovoříme o té 225 a ostatních hk a jejich klonů).

Ja ti rozumiem. Ale vidíte do toho, rozumieto tomu. Nechce sa mi veriť že by ste nezvládli dať spoločne dokopy napríklad laminátku, plecháča aby to pod OR dobre jazdilo.....A nie tým spôsobom, že toto si prepíšte a toto si doplnte a dosadte, ale tu máte link na model a tu na cab a zvuky a tu ladenie pod OR. Hádam jediný dal von takto 749 Howky.....

Si predstavte, že by som dal von model a ku tomu aj iné varianty repaintov len s ace súbormi s tým, že si to celé dorobte. Jasne skúsený žiaden problém a ostatný dovi dopo....

Ještě oprava opravy.
Ten přepínač sběračů tam není 4 polohový jako u bzučivek, ale je pětipolohový, takže ten zápis má být:
PantographsToggle_5 ( 0 1 2 )

Gr4Sp: "...keď je človek nedočkavý a fíruje si podľa reálnych traťových limitov a nie podľa traťového monitora..."

A nemělo by to náhodou být ve shodě?

bob57_cz: No malo... teda neviem či sa chápeme, uvediem príklad.: Odchádzam v aktivite zo stanice Prerov a mám uvedený rýchlostný limit cez výhybky 40 km/h. Výhybky prejdem celým vlakom a následne by už mala byť traťová rýchlosť 60 km/h. Tá ale na traťovom monitore naskočí až za niekoľko desiatok až stoviek metrov. Následne rovnako zo 60 na 100, kedy som sa musel 60tkou plaziť až celý kilometer po ďalšie návestidlo... :confused:

Tá tvoja 749 jazdí aj na najnovšej verzii OR. Animácia BS2 je na zlej pozícii, ale to fukčnosť nekazí....

Zdravím, mám problém s tratí 323 v OR. Vím, že není stavěná pro OR a taky nevím, jestli to sem patří, ale je to o hlášení chyb a já teda hlásím chybu následující: Když jedu aktivitu na této trati, vjezdovy klacek do žst. O. Střed (resp. odjezdový ze Stodolní) mě nepustí, stále je na stůj, ikdyž tam není co by mě blokovalo. Stojím tam 5 minut, 10, 15, 20, půl hodiny a pořád nic, tak zavírám OR. Chyba je ve mně nebo v mojim komputeře či kajsi jinde? :)

Plexi tipujem, že to bude nejaký problém s nalinkovaním / scriptom daného návestidla, pretože niečo podobné bolo na trati 321 na vstupných návestidlách v Českom Brode a prejavovalo sa to len v OR. Po upozornení Martin chybu nejako opravil...

Gr4Sp: "niečo podobné bolo na trati 321 na vstupných návestidlách"

A to je zase co za šoto new terminus technicus?!
Já znám vjezdová, odjezdová, cestová, krycí, seřaďovací, spádovištní, absolutní, permisivní, lokomotivní, ale tohle vidím poprvé.

bob57_cz: to je terminológia človeka, ktorý sa do toho moc nevyzná. Nikde som nenapísal, že som všetko nabiflený a všetkému rozumiem... Vstupné = vjazdové. Pardon!

Vstupné = vjazdové. Pardon!
No fakt v tom máš hokej.
České vjezdové je po vašem vchodové, jestli si to pamatuji správně z dob, kdy jsem tam jezdil. :-))

Jo už vím kterou myslíš, já jsem právě nevěděl jestli někdo nepustil ještě nějakou ven :)

Ale ta by se už taky mohla aktualizovat znovu.

No chcelo by to aspoň polohu bs2 opraviť....To ostatné je celkom slušne spravené a jazdiť to v Or jazdí pekne.

Back
Nahoře