Hlášení chyb a chování v Open Rails

To viem, ale ja sa do takýchto vecí nehrabem.......A možno to aj skúsim. pokus omyl....čo sa už len môže stať . Nič.

To viem, ale ja sa do takýchto vecí nehrabem.......A možno to aj skúsim. pokus omyl....čo sa už len môže stať . Nič.

Používej cab pro 751.335, tam je daleko více snímků a polohy odpovídají. U toho starýho cabu by se musela předělat alfa a 9 snímků je prostě málo.

Potřeboval bych poradit, vjíždím do stanice kde mám pobyt, na vjezdu je výstraha na odjezdu stůj. (I když by nemělo, aktivita je dělaná v MSTS a jak na vjezdovém, tak na odjezdovém návěstidle má být celou dobu volno.) Matně si pomatuju, že asi před rokem a půl, kdy jsem hrál openrails poprvé, to fungovalo, tak, že na vjezdu byla výstraha a jakmile nastoupili kaštani, tak padlo volno. Ted mi tam volno nepadne hned, ale až po několika minutách (na F10 je hláška "cestující nastoupili a vystoupili, čekáme na návěst volne před vlakem") Dá se to nějak vyřešit?

Nemám, původně sem si myslel, že sem měl servis ve výchozí stanici, ale dělá to i v další stanici a navíc sem zjistil, že v té výchozí stanici servis nebyl. A waiting pointy do trasy hráče vůbec nedávám.

No pokud je přejedeš, je to problém, když máš návěstidlo až někde daleko. Proto holt dělál pro MSTS a pro OR je upravuju. Do tehle pasti se chytnou všichni. Tedy opakuji WP bere OR jako blokaci návěstidla za nim a je jedno zda je klasicky v sekundách nebo kodově.

Já sem akorát potřeboval, když sem tu aktivitu dělal, aby ten můj vlak v simulaci v editoru počkal, proto tam ty wp byly a pak sem to už nemazal, asi sem na to zapomněl.

Zdá se mi to, nebo jsou opravdu vlaky v open rails nějaké pomalejší? Dál testuju svoji aktivitu v OR a oproti MSTS docela nabírám zpoždění. Jinak až na ten problém s texturama kolejí v obloucí při naklopení je to opravdu parádní.

Akcelerace je výrazně pomalejší než v MSTS. Právě že v MSTS jsou vlaky hrozně živý. OR počítá jinak fyziku.

Ano, měl bys v OR jet dle skutečnosti. Jsi zapoměl, že MSTS kecá rychlostně. Jinak odjeto hromada aktivit a neměl sem nikdy problém s jízdním řádem, ba naopak někde jsem i ubýral různá zpomalení.

alcapone zaujmavé, ja v OR naberám oneskorenie pravideľne, aj keď v novších aktivitách to už nebýva také hrozné. Možno je to aj technikou jazdy, kedže sa snažím napodobňovať realitu, ale tá akcelerácia je aj tak podstatne slabšia než u MSTS.

Je dosť škoda, že pre tieto rozdiely vo fyzike vznikol takýto nešťastný dvojitý meter, najmä ak stále väčšina autorov tvorí aktivity primárne pre MSTS. Je pravda, že OR bolo veľmi dlho nevhodné na akékoľvek zložitejšie aktivity, avšak myslím si, že práve v tejto podobe je už dostatočne funkčné práve aj pre tie predtým neuskutočniteľné aktivity. Totiž nech hrám v OR aktivitu tvorenú pre MSTS od hocikoho, väčšina už funguje takmer úplne bez problémov, čo je veľmi pozitívne.

Ja jazdím iba aktivity na maďarskom Alfolde, či to bola verzia pre MSTS alebo pre OR, pokiaľ vlastnou vinou meškanie nechytím, tak nemeškám. Problém je, že akonáhle pod OR meškáte čo i len minimálne, podarí sa to dohnať len mimoriadne svižnou jazdou, niekedy vôbec, skutočne sú tie časy tak na chlp. V MSTS nebol problém meškania dobiehať, dokonca do staníc dofrčať s náskokom.

Tak je to aj v reále.....Pokiaľ nie je vyslovene voľná jazdná doba nejakého vlaku podľa zcp, tak sa meškanie dá dobehnúť len bezchybnou jazdou. Svižné rozjazdy a presná brzda na krátko....Všetky rýchlosti presne dobrzdiť . nepodbrzďovať inak to nedáš.....Rekord čo sa dalo na EC urobiť napríklad od Bratislavy do Štúrova bolo 7 minút.....(a to dosť záležalo od dobrej kalibrácii mirelu čo sa obručí týkalo)

Od update X3643 funguje zcela korektně načítání pozic textur v kabinách jakýmkoliv směrem i na přeskáčku tak jako v MSTS.
HURÁ!!! Nemusíme předělávat 10-ky možná 100-ky kabin!!!

Musím uznat, že to je docela "průlom" a velmi pozitivní zpráva. A to tvrdím jako "ortodoxní" odpůrce OR.

Back
Nahoře