Ako nainštalovať mapu

JUniOR478

Začátečník
Prajem pekný deň.
V MSTS som začiatočník a tak sa chcem opýtať ako nainštalujem mapu ZSR 130 a global k nej. Mapu som rozbalil do priecinku ROUTES a hra mi nešla zapnúť.
Za rady vopred ďakukem :)

Zdravím,
V prvom rade by som upozornil že v tejto hre nejde o mapy ale o trate.
Akú máš situáciu v msts? Máš nejaké trate v adresári routes ktoré idú pod Xtracks (uniglobalom)? Trate ako ztracená (old,1987) Dvoukolejka, JZD, Zlatohorka a pod.
Urob screen z adresára routes a uvidíme, keď budem vedieť tak poradím.

Přejmenuj stávající složku Routes třeba na Routesorig a totéž udělej se složkou Global, vytvoř nové složku Routes a do ní nakopíruj zsr130 a Tutorial Route z Routesorig, stažený Global k trati nakopíruj do adresáře Train Simulator.

Vďaka hra mi už ide aj trat mi v nej ukazuje ale ked ju chcem ist hrat, dam drive train, vyberiem si loko, dam start a napise Failed to load material palette, tak neviem ci som ten global dobre nakopiroval, global sa sklada este z 3 zloziek 1.TRACK_B 2.SOUND 3.GLOBAL (vsetko som rozbalil do D:/Microsoft Games/Train Simulator

Takže ked otvorim archiv "global" mam tam tie 3 zlozky co som spominal. zlozku global a sound som vedel kam mam umiestnit ale tu zlozku track_b neviem kam mam umiestnit.
Skusal som aj preinstalovat hru ale ta chyba (failed to load material palette) mi po spusteni mapy vyhadzuje stale :(
za rady vopred vdaka :)

Tady máš odpověď na tvou chybovou hlášku.
Tady bys to našel již dříve, kdybys hledal v první sekci FAQ.

Naposled editoval moderátor:
Vďaka ale teraz mi tam ukazuke iny error na ktory som tam odpoved nenasiel: Failed to load the camera configuration file

To už se tu také řešilo, já už si nepamatuji kde. Tipuju, že máš MSTS nainstalované na W7/8 v Program Files a tak budeš bojovat pořád nainstaluj to mimo tuto crash složku a musí to chodit normálně.

ano mam W7, teraz som to nainstaloval mimo program files
a stale ten isty error alebo ked v nastaveniach vsetko povolim tak hned po spusteni mapy mi hra spadne a nic mi nenapise :/

Takže stáhl jsem trať ŽSR_130 od duusa a nakopíroval do hry následujícím způsobem.

1. Přejmenoval jsem složky Routes a Global a vytvořil nové složky Routes a Global s obsahem originálního Globalu z CD.
2. Staženou a extrahovanou složku zsr_130 jsem nakopíroval do nově vytvořené složky Routes, k tomu jsem dokopíroval z originálních tratí složku Tutorial Route.
3. Stažený archiv global130 jsem rozbalil a vznikly mi tři složky, obsah složky Global jsem nakopíroval do nově vytvořené složky Global a nechal vše přepsat, složku TRACK_B jsem nakopíroval do Train Simulator a nechal přepsat vše, složku SOUND jsem nakopíroval do Train Simulator a nechal přepsat.
4. Ve složkách Routes/zsr_130/Activities, Services a Traffic jsem smazal všechny soubory jediné aktivity k trati.
5. Spustil hru, vybral loko a soupravu a jedu.

Žádnej "material palette a ani failed camera" ;-)

...tak som o krok dalej, už som myslel že mi mapa načíta a zrazu Failed to Intialize activity manager :( ak som správne pochopil zo zložiek Activities, Services a Ttraffic mám vymazať celý obsah ?

Jelikož jsem nevěděl, zda autor v té jediné aktivitě nepoužil vozidla, která nemám, raději jsem aktivitu smazal, abych se vyhnul dalším chybovým hláškám. Mazat to nemusíš, ale chraň tě ruka páně jak zde napíšeš dotaz na problém způsobený právě tou aktivitou. ;-)

skúsil som i nainštalovať aj mapu 191/192 a ked mapu mi zapne ale ked chcem pohnut vlakom tak: Failed to find SMS file, file: czechtracks18_ex.sms/czechtracks18_in.sms/chzechtracks20klepani_ex.sms a podobné

Skôr si myslím, (odstupom času) že na Trate sme navyknutý kvôli názvu adresára v ktorom sa nachádzajú (Routes) Ale inak si myslím, že slovo mapa (generovaná časť terénu) poslúži rovnako dobre ako trať. Keby som to analyzoval hlbšie (do extrému) , tak v konečnom dôsledku je mapa možno ešte výstižnejšia ako trať. Trať je ako aj v reále samotné koľaje plus potrebná infraštruktúra k tomu....Mapa je celkovo celí terén mimo trate všetko spolu.....Ja by som ich za názov mapa vôbec nepeskoval. Podľa mňa je rovnako výstižný a vhodný ako trať.

Toľko moja raňajšia filozofická úvaha. :)

Back
Nahoře