Tramvaje Plzeň

Pokračuje stavba Plzeňských tramvají? Jestli ne rád bych Plzeňské tramvaje dostavěl.
Stavba zatím nepokračuje.
Nepodařilo se (zatím) odstranit problém se "zaseklým" návěstidlem, které dlouhodobě a vytrvale blokuje provoz TRF vlaků z nám. Republiky směrem k nádraží.
Návěstidlo bylo cca 23x posunuto + 17x zrušeno a osazeno znovu - ale nic se nezměnilo.
Když bylo zrušeno úplně, problém se přenesl na první další návěstidlo ve směru jízdy.

Pokud máte zájem pokračovat ve stavbě, prosím respekujte níže uvedená doporučení:

1) Změnu názvu adresáře trati
2) změnu názvu tratě (v souboru trk)
3) změnu RouteID tratě (v souboru trk)
4) změny názvů souborů tratě

Předem díky a přeji hodně štístka (nejen) při stavbě ...

Návěstní soustava je autorská od kol. VrbaMa. Funguje dobře, ale někdy se stane, že čtvrté návěstidlo od nám. Republiky ve směru k nádraží si postaví hlavu a po projetí cca 8 až 20 traffiků se kousne a zastaví celý provoz. Příčinu neznám. Řeším to tak, že návěstidlo kousek posunu, nechám přepočítat všechny Act a pak to zase 2-3 měsíce funguje.

Narazil jsem na tohle se zpožděním.
Návěstní soustava nejsou můj výrobek. Návěstní systém vyráběl kdysi myslím Jirka Polák pro nějakou trať asi Ostravu odkud jsou převzaté a s drobnými úpravami opět od Jirky Poláka dosazeny do Plzně.
Z Ostravy jsem převzal autoblokový systém skrytých návěstidel, aby se dalo jezdit se soupravama za sebou. Trať byla stavěna podle dat kolem roku 2002. Za mě byly nejvíce problémy v zastávce Sady pětatřicátníků ve směru na jih se sjíždějí linky 1, 2, 4 a ve skutečnosti se tam s odřenýma ušima vešly soupravy dvě dvojice T3 (linka 4 + 2) a jedna T3 nebo Astra (linka 1). Za dob MSTS to byly jen dvě dvojice T3 a byla plná zastávka. Dalším problémem bylo odbočování tramvají doleva přes protisměr. Vrtochy MSTS se nedaly předvídat a pokaždé se to chovalo jinak.
Ostatní už musí zodpovědět @pepeQ-2

Narazil jsem na tohle se zpožděním.
Návěstní soustava nejsou můj výrobek. Návěstní systém vyráběl kdysi myslím Jirka Polák pro nějakou trať asi Ostravu odkud jsou převzaté a s drobnými úpravami opět od Jirky Poláka dosazeny do Plzně.
Z Ostravy jsem převzal autoblokový systém skrytých návěstidel, aby se dalo jezdit se soupravama za sebou. Trať byla stavěna podle dat kolem roku 2002. Za mě byly nejvíce problémy v zastávce Sady pětatřicátníků ve směru na jih se sjíždějí linky 1, 2, 4 a ve skutečnosti se tam s odřenýma ušima vešly soupravy dvě dvojice T3 (linka 4 + 2) a jedna T3 nebo Astra (linka 1). Za dob MSTS to byly jen dvě dvojice T3 a byla plná zastávka. Dalším problémem bylo odbočování tramvají doleva přes protisměr. Vrtochy MSTS se nedaly předvídat a pokaždé se to chovalo jinak.
Ostatní už musí zodpovědět @pepeQ-2
Díky za doplnění.
Já jsem téměř výhradně trať testoval na provozu z let 1971-1974 to znamená vše solo ( linka 2 = 34 vlaků + linka 3 = 11 vlaků)
Hustota návěstidel tedy odpovídá provozu sólo vlaku - plánovaná linka 1 měla mít 26 vlaků ( suma =71 solo vlaků). S dvojicemi nemám zde velké zkušenosti. Včera večer jsem staré Act testoval na verzi OR U2020 a návěstidlo trucovalo nadále.
Asi zkusím návěstní script od Mikuldy, ale nevím kdy se k tomu dostanu.

Back
Nahoře