S jakou verzí začít?

dostybiker

Začátečník
Koupil jsem si nový pc, který už konečně zvládne nároky těchto simulátorů. Můžete mi prosím poradit s kterou verzí simulátoru mám začít jezdit jako nováček? S MSTS či OR nebo RW? Nejdůležitější je pro mě abych si zajezdil s českými lokomotivami po české dráze, dále aby nebylo prvotní spouštění extrémně těžké (mám Win10) a taky abych u toho finančně nevykrvácel...
Děkuji předem za Vaše rady

Můj názor je, že ani jeden z těchto simulátorů není pro nováčka uživatelsky přívětivý. Pokud chceš jezdit s českými lokomotivami po českých tratích, tak se nevyhneš komplikacím, ať už v MSTS, OR nebo RW.

Jsem taky úplný začátečník. Chci nějaký simulátor pro syna (8let). Aby to jelo pod Win7 a mělo to nové české vlaky (pendolino, railjet, EC soupravy...) a české tratě, zejména Praha- ČT - Břeclav ( u té bydlíme). Uvažoval jsem o MSTS. Ale dosud jsem to pochopil tak, že jediná jeho verze je z roku 2001?? Jak je na tom MSTS s grafikou oproti ostatním? Který je nejrozšířenější mezi fandy kteří si potrpí na autentičnost?
Díky moc!

MSTS je sice verze roku 2001, ale s ní má současná tvorba společné jen jádro. V roce 2006 jeden nadšenec vydal nástavbu MSTS BIN a z MSTS se stal úplně jiný simulátor. Ale za cenu, že začala platit přísná pravidla nastavení, která se musí vždy dodržovat. V současné době vzniká OpenRails, který MSTS postupně nahradí úplně a ten funguje na všech nejnovějších OS a podporuje i širokoúhlé monitory. Navíc je vhodný pro začátečníky, protože se může nastavit vše, co výkon počítače dovolí.
Jinak kromě Railjetu všem požadavkům odpovídá můj projekt tratí z Bratislavy do Prahy a vlastně i všude kolem, viz mapa na mých stránkách. S laskavým zapůjčením autorů DVD obsahuje i základní kolekci lokomotiv a vozů. A díky mnoha nadšeným modelářům tratě obsahují velké množství autentických modelů nejen nádražích. Tratě stále stavím dál, příští aktualizace bude s Ostravou a Bohumínem.
Podobný mega projekt ale trochu jinak je projekt tratí 321 od jiného stavitele. Podrobnosti jsou zde na tomto fóru.

Vyzorovo je momentálne najlepší Rw (TS2016) Ten však nie je zadarmo a vyžaduje znalosti pc viac ako ostatné. České trate tam sú tiež ale inštalácia je oproti ostatným simom náročná..... Avšak je to to najlepšie na trhu.

Díky. Takže když někde seženu MSTS BIN (dá se to koupit oficiálně?), tak získám simulátor řekněme "na současné úrovni"? A jak popisujete vaši trať z Blavy do Prahy, to se týká MSTS nebo OR? A ten Open Rails se dá rovněž nějak oficiálně sehnat? Rád bych mu to dal pod stromeček, tak to nechci někde pokoutně stahovat jako crack.

Len doplním že je nutno ale pozorne čítať potrebné veci k tomu aby fungoval. Jednou s podmienok je aj XNAFramework. Niekedy sa na to zabudne a potom človek rieši prečo mu to nejde.

Back
Nahoře