Čo je nové v kabínach pre OR

Delay

Signalista
Ahoj ako tak pozeram žiadne univerzálne vlakno pre kabíny nemáme tak som si dovolil vytvoriť. Dneska som len tak experimentoval s OR a našiel som tam parameter "Roztiahnutie 2D kabíny".
Povodne tam je 0. A tam je chyba. 0 vám umožňuje lietať po kabíne, rozťahovať ju a podobne. Po navolení 100% sa kabína zobrazí ako u MSTS cela a nelieta.

Screen Shot 10-25-15 at 12.jpg

Akorát ti nesmí vadit, že ve Fullscreenu to vypadá jak kdybys na to koukal rybíma očima. Budíky jsou zdeformované a u některého cabu je to dost nehezký.
Ale aspoň to pořád nemusíš ladit nahoru dolu. :-)

A co se ti nezdá na ladění nahoru dolu, buď se koukám ven nebo na budíky. Nezdá se mě, že by to bylo deformované. Jen, že mám monitor 16:9 tak to mám široké.
PT.jpg
Takto to mám normálně.
Poludza.jpg

Nahoru a dolu to musím pořád honit pokud změním pohled třeba klávesou "2" na mašinu a pak zpět do kabiny, tak zas koukám jinak než jsem to měl nastavený. To je bug v OR jak vyšitej.
Nebo zná někdo ukládací funkci/klávesu na mnou navolený pohled?
Ten první obrázek je pěknej hnus, prostě zdeformovaná kabina.

Ano, ty pohledy v kabině, nevím jak nyní, ale v době nedávné opravdu nedotažené. Když jedu, tak mi nevadí, že si musím nastavit jestli chci víc vidět z okna nebo víc na všechny přístroje, ale vadí mi, když vlezu do kabiny, tak kolikrát mám pohled, jako bych se díval z dřepu. Ven vidím, když přeženu jen trolej nade mnou. Stává se to u kabin 363. Ale našel jsem nějakou kombinaci kláves pohledu v kabině a šipky, kdy opakovaným stiskem se konečně postupně dostanu k posazení na židli a vidím před sebe z okna normálně.
Ale jinak souhlas, s deformovanou kabinou není žádný požitek z jízdy. To raději si šipkami upravím výhled ven. Madlo a pohled na polohy brzdiče vidět nepotřebuji a horní měřáky vidím i když mám nejlepší výhled z okna. Třeba někdo vymyslí ovládání očima. Podívám se dolů a obrazovka se posune na brzdiče, podívám se nahoru a uvidím zase lépe z okna. A u 3D kabiny by to pak nemělo chybu. Ale určitě nějaká přilba - joystick už existuje. :)

... Třeba někdo vymyslí ovládání očima. Podívám se dolů a obrazovka se posune na brzdiče, podívám se nahoru a uvidím zase lépe z okna. A u 3D kabiny by to pak nemělo chybu....
Tohle už dávno funguje u leteckých simulátorů. A můžeš si to vyrobit i doma :) Poměrně obšírný návod zde

Webkamera, nejlépe HD a jeden program, takhle jsem jezdil v simulátorech, kde místo šipky jsem mírně pootočil hlavu a v simu jsem kouknul do leva a td. Snad si vzpomenu na název programu.
Není problém si snad nastavit rozlišení na 4:3, aby se to tolik nedeformovalo. Já zůstávám u původního nastavení.

Pokud by někdo vymyslel plynulé otáčení pohledu na stanovišti, tak by se dalo využít věcičky s názvem OculusRift. Funguje to na většině her a zážitek a reálný pocit ze hry musí být perfektní. Zatím nejlepší ohlasy to má u leteckých a automobilových simulátorů.

Přikládám jeden odkaz na video:

Tak se nám opět zvýší kompatibilita českých a slovenských kabin - v brzké době přijde patch, který dokáže číst textury pák a dalších hejblat v obráceném pořadí.
Např. kombinované páky se budou zobrazovat korektně.

Pro nedočkavce link na upravené soubory:
http://uloz.to/xcF8s443/runactivities-zip

Pokud by někdo vymyslel plynulé otáčení pohledu na stanovišti, tak by se dalo využít věcičky s názvem OculusRift. Funguje to na většině her a zážitek a reálný pocit ze hry musí být perfektní. Zatím nejlepší ohlasy to má u leteckých a automobilových simulátorů.

Zdravím,
no nevím, příjde mi, že bych na svět kolem sebe čučel jako kapr. :D

Chápu, že je dnes v oblibě vše optické vyrábět s co možná největším záběrovým úhlem (malým ohniskem), ale moc se mi to hold nezdá. Ono i ty "drony" a podobné letající potvory mají z výroby dodány kamery se širokoúhlými objektivy a když se pak natáčí něco detailnějšího, je to potom tragická "rybina". Ale možná se pletu a pro dražší kousky lze zakoupit i objektivy výměnné. Ideálně s "lidským" ohniskem 50 mm. :)

David

Teď přesně nevím co je myšleno termínem tragická rybina. Máte na mysli to zobrazení hry se zaoblenou horní a dolní hranou? Jestli je můj dotaz blbost, tak se omlouvám. Moc se v tom nevyznám. :D

Zdravím,
o "blbý" dotaz zcela určitě nejde. ;) Ano, to zaoblení mi nepříjde jako lidskému oku přirozené. Ke zmínce o leteckých záběrech pořízených např. kvadrokoptérami asi tolik ...

.

Myslím, že to zaoblení řeky asi nebude zaoblení zemského povrchu.:) Kamera s nízkoohniskovým objektivem je holt nízko. Někde je také videozáznam, kde se pomocí kvadrokoptéry natáčela Regionova jedoucí po viaduktu. Dokud byly záběry pořizovány ve větší výšce, bylo vše v pořádku. Průšvih nastal ve chvíli, kdy se kamera dostala blíže na úroveň horní části mostu z boku - došlo k optické deformaci mostních oblouků apod.

David

Tohle už dávno funguje u leteckých simulátorů. A můžeš si to vyrobit i doma :) Poměrně obšírný návod zde

Sorry za tříkvartální offtopic, ale když už jsem na to narazil... Nač používat takové "hrůzy" jako "optickou rekognici polohy objektu v prostoru", když už máme k dispozici jiné hračky - arduino už má dlouho velkou zásobárnu modulů, mimo jiné i tříosý gyroskop a akcelerometr. Pokud budu uvažovat miniaturní variantu na sluchátka, pak nákladová položka je cca 200,- za Arduino Nano, ~150,- modul gyroskopu a nějaké ty drobáky za krabičku a kabel s mini USB... A pak trošku programování...
P.S.: Arduino se umí chovat jako joystick, myš nebo klávesnice... (vyzkoušena verze s joystickem).

Back
Nahoře