Brždění reko 754 (754.021 Hekl, 754.068 Liadem a další)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Plexi
  • Datum začátku Datum začátku

Plexi

Signalista
Zdravím, mám problém s výše uvedenými mašinami. Jedná se o problémy s bržděním. Jde o to, že když s nimi jedu nějáký vlak, např. z Ostravy hlavního do Frýdlantu n. O., tak na Střed brzdím v pohodě, do Kunčic brzdím hůře, resp. mám větší tak ve válci o nějákých 0,7 baru a brzdí to furt stejně, do Vratimova jen tak tak, do Paskova rychlobrzda a do Lískovce nedobrzdím. Zkoušel jsem převzít brzdu ze 754.040, ale nepomohlo, a přitom ta brzdí porád stejně. Pro příklad uvedu ňáké hodnoty:

O.-Střed Válec: 4,7 barů Potrubí: 1 bar
O.-Kunčice Válec: 4 bary Potrubí: 0,8 baru
Vratimov Válec: 3,5 barů Potrubí: 1 bar
Paskov Válec: 2,5 barů Potrubí: 2,3 barů (po zásahu rychlobrzdy)
Lískovec: Nedám to ani na tu rychlovku, Válec:0,1 baru Potrubí: 2,3 barů

Jakou technologii brzdění používáš? Necháváš doplnit průběžné potrubí? Tohle se mi stává, když vyčerpám brzdu opakovaným brzděním, po kterém nenechám dofoukat potrubí v poloze odbrzděno/vysokotlaký švih. Nechávám tedy vždy, ale někdy dofoukat nestíhá, pokud se mi nepovede zastavovat jak potřebuji hned z prvního nabrzdění.
Brzda v msts není stupňovitě odbrzditelná a je vyčerpatelná. (Ne, že by Dakovka nikdy nebyla)

U peršanů se mi stává, že držím tlak ve válci, ale potrubí mi utímká, takže pak brzdí hůř. Technologii používám tedy takovou, že když uvolním brzdu, nechám dofoukat válec na 5 barů a tlak v potrubí na 0 barů, tedy dofoukat úplně

Nepíšeš, jestli se to týká jen mašiny, nebo celé soupravy, takže preventivně připomínám, že celá souprava odfukuje a plní mnohem déle a potrubí se musí nechat skutečně naplnit celé, což má určitou prodlevu po vyprázdnění brzdových válců. Často jsou jednotlivé vozy tak mizerně laděné, že vlak už je povolený, ale dalších 20 sekund za sebou rve tři neodbrzděné vozy (každý brzdící jinak, kolikrát i ze stejné dílny!). Být tam indikace horkoběžnosti, tak půlka čet v msts jde pořád bokem a hlásí vozy.:confused::D Já si celý osobkový trainset sjednotil do jediného ladění a je to už relativně fajn.

Za jízdy po odbrzdění vracej ovladač brzdiče OBE-1, příp. KRD-7 (řada 350 a Kyklop) do polohy "jízda" nikoliv "nastaveno", tlak se bude doplňovat průběžně a brzdič ho bude udržovat jako u skutečného vlaku na hodnotě 5 barů.

Back
Nahoře