Aktivity Dan J. #2

Hradec Králové Slezské předměstí:
Pn63090_021.jpg
Pn63090_022.jpg
Odjezd směr Třebechovice pod Orebem:
Pn63090_023.jpg
Pn63090_024.jpg
Pn63090_025.jpg
Pn 63090 projíždí Třebechovice a jede směr Týniště nad Orlicí:
Pn63090_026.jpg
Pn63090_027.jpg
Pn63090_028.jpg
Pn63090_029.jpg
Pn 63090 vjíždí do Týniště nad Orlicí:
Pn63090_030.jpg

Ahoj.
Prosím vás, neví někdo co mám opravit, abych měl u ČD 181 zvuky při výhledu z okna kl. 5, odstavec jsem si tam doplnil, ale když kouknu ven, je slyšet jen okolní vlaky.

V přípravě, 1. díl hotový na trati BP ELNA Opatovice - Č. Třebová, 2. bude na 321 z Třebové do Olomouce, 3. z Olomouce do Ostravy (možná Vrbice) na BP a 4. z Ostravy do Petrovic u Karviné na 321.
Pn 63090 (2).jpg

Ahoj, mam technickou otazku, Vlak Pn 63090, ktery jede z Třebové do Petrovic u Karvine. Mezi Ostravou hl.n. a Bohuminem je pomala 60 km/h., jak by byl předána zpráva fírovi vlaku?
a) ve stanici s posledním pobytem, tj. Brodek u Přerova (22:09 - 22:19) ve formě rozkazu na papíře a pokud jo, tak kým, je tam vůbec výpravčí?
b) vysílačkou? To bych dal písemnou zprávu před Ostravu a hotovo.
Dan

Dane, záleží na okolnostech... Třeba jak dlouho tam ta pomalá je. Zda déle, pak ji budeš mít v rozkazu z dispoziční stanice, jelikož jde o plánovaný stav. Nebo ja tam dána "narychlo", pak dostaneš rozkaz v Ostravě.
Pokud chceš zpravit strojvedoucího o pomalé jízdě vysílačkou, musíš mu nadiktovat Pvčko...

Ahoj, no dejme tomu, že je tam narychlo, je nesmysl dávat zprávu o pomalé do 1. dílu aktivity a heště na jiné trati. :-) Jak by vypadal rozkaz o pomale přes vysílačku? Jde o Pn 63090, on totiž staví v Brodku u Přerova a pak jede rovnou až do Petrovic u Karviné, tak by bylo asi lepší dát v aktivitě jako zprávu vysílačkou někde před Ostravou Svinov, že je za hlavním až do Bohumína 60. Pokud totiž pojedu naplno, tak v aktivitě na trati 321 přijedu do Bohumína moc brzy. :-)

Zrovna včera jsem se bavil s kamarádem, co je fíra u Carga o něčem podobném... V tvém případě dostaneš ten rozkaz v Ostravě, zpravování vysílačkou a psaní Pvčka je v tomto případě dost nepraktické, znamenalo by to zastavit vlak na štrece a pak teprve vypisovat rozkaz Pv, takže by si zbytečně stál na trati a zdržoval provoz. Pvčko se nesmí sepisovat, pokud vlak jede!

To by musela PJ vzniknout během jízdy vlaku. Jinak by rozkaz dostal v Olomouci nebo Třebové. (teď z hlavy nevím, do těch končin moc nejezdím)

Jasně, v Třebové to není problém, tam začíná 2. díl na 321, já jsem v předchozím odstoupil od soupravy Pn, posun mi přihodil 7 Falls po opravě a já v díle 2. najíždím opět na soupravu, dělám brzdu a teď ať nevyrobím blbost. V třebové je pobyt vlaku 19:31 - 20:12, 2. díl aktivity začátek 19:50, brzdu mám udělanou ve 20:10 a pak, kdo vypravuje v Třebové vlak, odjíždí se pouze na barvu po žádosti, že jsem po posunu pohotový a pokud bych dostal rozkaz o pomalé v Ostravě, kdo mi ho k mašině donese? Dá mi ho přímo posunovač? Hold nejsem fíra a v těhle věcech se fakt nevyznám. :-)

Na časy v SJŘ moc nekoukej, můžeš jet klidně s náskokem, myslim že teď je to limitovaný 3 hodiny náskok... Když máš hotovou brzdu a jsi připraven k odjezdu, pošleš sms do systému a po postavení odjezdu (pokud se nejedná o skupinové návěstidlo) můžeš jet. Rozkazy nosí výpravčí...
Fíra taky nejsem, tak snad neplácám hlouposti...

V MSTS se na časy v sjř. hold koukat musí, poněvač by jsi v aktivitě nikdy nedal dohromady křižující a předjíždějící traffic, aktivita by buď skončila tak, že by jsi některé vlaky nepotkal vůbec a v nejhorším by jsi aktivitu skončil pattem. Takže sjř. je jakési vodítko ke scénář v aktivitě.

Nesouhlasím, scénář si udělám tak jak chci a hlavně podle toho jak jedu a co se mi přihodí. Sjř. je jen pididodatek k úloze. Pokud pojedu od začátku podle sjř. a Radimovi jedoucímu předemnou cynkne anonym, bo bomba ve vlaku, asi mi bude hned sjř. k hounu. ;-)

Ano, i já se bavím o MSTS. Prostě pokud děláš aktivity se zápletkami sjř. vůbec nepotřebuješ, snad jen kvůli povolené rychlosti cestou, aby bylo reálu alespoň trochu učiněno za dost.
EDIT:
Každý máme ovšem jiné postupy tak hlavně ať nás tvorba bavi ;)

Ahoj Poisone, ale uznej, že nemůžeš mít ve všech aktivitách zápletku "alá bomba, mrtvola na kolejích atd, atd...". U nákladů, hlavně těch delších to prostě dělám podle sjř., sázet na to, že si aktivitu projedu na svém PC a upravím, tak to je malinko risk, každý PC se chová jinak a MSTS není na všech PC stejně rychlý (časy dojezdů). Dle sjř. mi to na mém PC vychází s docela rezervou i několika minut. Takže já si trasu projedu jednou dle sjř., pak dám stejně do stanic bloky na odjezdový, takže dřívenež chci já nikdo neprojede (servis zmizne tak minutu a půl před časem psaným v sjř.) a pak sázím traffic vlaků a vozů. Prostě každý tvoříme jinak a to je ve výsledku dobře. :-)

Jasně Dane, to byl jen příklad, ale dostaneš se třeba bokem a předjede tě několik zpožděných vlaků a hned je ti sjř k ničemu. Tvé ani jiné aktivity nejezdím (možná je to chyba), ale myslím si, že něco "mimořádného" než je nalinkovaná zelená vlna je v aktivitách potřeba. Ostatně tak je to i v reálu.
Že se každé PC chová jinak je také známo, ale to si musí aktivitář ošéfovat. Někdo to řeší kombinací událostí a následným vyhazovem, někdo v klidu událostmi, které všechny hráče dostanou na stejný čas. Je to prostě o rozdílném způsobu tvorby, který je také žádoucí.

Jasné, jestli tak si projeď třeba moji Vltavu, tam je taky nějaká ta zápletka. :-) Po opravě Ústí nad Orlicí už aktivita půjde k šípku. :-)

Back
Nahoře