Zvláštnosti při ovládání motorových vozů z řídícího

Kontra

Cestující
Od té doby, co náš velmistr Džordž rozchodil zvuky pro helper loko, najezdil jsem poměrně dost kilometrů se soupravou 843,043,943 a všiml jsem si jedné zajímavosti. Při ovládání soupravy z 943 jsou úplně odlišné jízdní vlastnosti. Udělal jsem malý test, s jehož výsledky vás nyní seznámím. Souprava 843009,043,943 na úseku Pardubice hl.n. -Kolín dosáhla 100km/h za 148s při ujetí 2682m (stylem rozjezd 30%, 20km/h-50%, 30km/h-70%, 40km/h 100%). V sestavě opačné, kdy jsem jel v řídícím voze při stejné dynamice rozjezdu tam 100km/h bylo za 67s při ujetí 721m (!!!). Podotýkám, že do souborů eng jsem nijak nevrtal, mám je ve verzi 2.1 od Jacka a Ppoolllla. Není to další z podivných anomálií MSTS?

Kontra napsal:
....Podotýkám, že do souborů eng jsem nijak nevrtal, mám je ve verzi 2.1 od Jacka a Ppoolllla. Není to další z podivných anomálií MSTS?
Přesně tak. MSTS nezná řídící vůz. Ten jsme vymysleli jako normální hnací vůz, aby mohl mít kabinu. Logicky by takový vůz měl mít nastavený výkon a tažné síly na 0. Jenže při nulovém výkonu při startu hry hned dojde nafta. Tak jsem dal hodnotu 1 kW. Pokud jsem soupravu táhl motorem, jela normálně. Když jsem ale "seděl" v řídícím voze, jelo to jak slimák. Při hodnotě 10 kW, kterou použil Vrbam už to jede normálně, ale při tažení motorem ten řidičák pomáhá, proto to jede zase jinak. Dokud se nedalo přeskakovat z mašiny do mašiny, tak to nevadilo, použil se buď řidící vůz čelní (eng) nebo zadní (wag)

No máš pravdu Petře, při jakékoliv úpravě ve výkonu a tažné síle toho řidičáku se pak chová úplně hystericky (buď to nejede nebo táhne jako bobina sólo), což mě u Msts ani nepřekvapuje... :lol: Nicméně, po několika pokusech se mi jeví celkem realisticky nastavení výkonu na 4Kw, tažné síly musí zůstat na 1KN. To mi tu stovku dal za 158s/2710metrů, což je srovnatelné s testem při kočírování soupravy z motoru. Rozhodně se nedá mluvit o nějakém vyladění, ale aspoň to tak bláznivě nezrychluje... :D

Back
Nahoře