Z hlavního menu se dál nedostanu

Chimal

Začátečník
Zdravím,
po dlouhé době bych si chtěl zahrát MSTS ale nejde mi spustit. Dostanu se do hlavního menu ale po zvolení jakékoliv aktivity se hra kousne. V čem může být problém? Ve Windowsech 7, grafické kartě, Direct X, špatná verze...?

díky za pomoc
Train Simulator.jpg

U default tratí netuším, ale pokud chceš spustit nějakou trať, viděl bych to na špatný Global

Po instalaci jsem vůbec do ničeho nevrtal. Není to poprvé, co jsem si instaloval MSTS a na starých Win XP mi to jelo.

Takže tam máš pouze věci z CD, nic jiného, žádný stažený vozidlo, jen holý MSTS z CD.

Máš to ve W7 nainstalováno v Program Files(x64) a neinstaloval si to jako správce. Odinstaluj to, pak klikni na CD na setup.exe pravým a nainstaluj jako správce mimo Program Files, např. X://Microsoft Games, pak stáhni updatemsts 1.4 a nainstaluj jako správce. Pak zkus spustit.

Také jsem měl tento problém. Pomohlo použití programu umožňujícího spouštění bez CD v mechanice. Trvalo mi to dost dlouho, než jsem na to přišel :).

Bohužel, ani po instalaci MSTS jako správce a instalaci toho updatu jako správce to dělá to samé :(

Zkus zkontrolovat vsechny slozky v MSTS, jestli jsou spravne nainstalovany a kompletni se vsemi soubory, ktere maji mit. Jestli uz mas CD se zakladem starsi, tak se nemuselo vse spravne nainstalovat.

Ano, CD se základem mám starší ale jak mám poznat, že něco chybí? Nemám to s čím porovnat. Možná s někým kdo má nainstalovaný základní MSTS pouze s updatemsts 1.4 a porovnat velikost adresářů.

To jedine.
Jinak zkus si nechat v MSTS jen jednu zakladni trat, ostatni smazat, pote si vytvor nejaky svuj consist a zkus to spustit takto. Muze byt chyba klidne v trainsetu a vyhazuje ti to zamrznuti.

A nez to udelas, kdyz jsi stahnul ten update 1.4, stahni k tomu jeste i Bin posledni stabilni verzi a nainstaluj jako spravce a zkus spustit MSTS.

Kdybych to instaloval poprvé tak bych souhlasil ale už to fakt instaluju tak po 5té za tu dobu co to mám, a to je nějakých 10 let. Ale poprvé to instaluju na mé aktuální sestavě.

Jenže dnes není včera a na vyšší verzi Windows se to musí instalovat jinak. Nainstaluj to tak, jak jsem ti psal.

Ahoj, možná je to blbost, ale zkontroloval bych u zástupce kompatibilitu, když jsem měl zaškrtlý Win7, tak jsem měl FPS skoro na nule, musí být kompatibilita Win XP.

Tak jsem to udělal. Setup jsem spustil jako správce, zvolil kompletní instalaci na E:\Train Simulator. Stáhl jsem updatemsts 1.4 a nainstaloval taky jako správce. Hra se spustí do základního menu ale když kliknu na jakoukoliv možnost, MSTS přestane reagovat.

Ahoj, zkusil jsem to tak udělat, dal jsem kompatibilitu s Windows XP (Service Pack 3). Mělo to tendenci pokračovat na další menu po kliknutí na Drive a Train, procesor vykazoval činnost asi tak 3 sekundy ale pak zas přestal pracovat a zas jsem zamrzl.

Back
Nahoře