Z hlavního menu se dál nedostanu

Zkus dát ještě kompatibilitu s Windows XP (Service Pack 2). Někde jsem četl, že Service Pack 3 dělá problémy.

Ani kompatibilita s Windows XP (Service Pack 2) nepomohla ale POZOR, v hlavním menu mi funguje F1, což je nápověda, zkusil jsem něco pomačkat na klávesnici a dostal jsem se do hry, zvuk běžel, všechny zvuky z kabiny byly funkční ale obraz prostě nevalí, na monitoru mi zůstala mapa tratě a dole to načítání tratě. Takže za mě je něco s grafikou?

Zdravím,
po dlouhé době bych si chtěl zahrát MSTS ale nejde mi spustit. Dostanu se do hlavního menu ale po zvolení jakékoliv aktivity se hra kousne. V čem může být problém? Ve Windowsech 7, grafické kartě, Direct X, špatná verze...?

díky za pomoc
Instalace v Sedmičkách musí fungovat na první pokus bez jakýchkoli dodatečných úprav.
Na Visty a Sedmičky jsem vydal postupy, jak instalovat MSTS, co zatrhnout a jako že se ani nesmí zatrhávat kompatibilita s XP, jinak FPS jde do háje. Atd atd. Hodně lidí nechápalo ani tak, tak jsem naživo provedl na kameru instalaci MSTS do Sedmiček a dal to na YouTube. Ale bylo to děláno prioritně pro majitele mých DVD s tratěmi BP. Takže kdo se bez BP obejde, musí trochu improvizovat a mít MSTS update, vyzkoušenou verzi BIN a update do Global. Jediný problém může nastat, pokud mám nějaký nový HW, který nepodporuje hru MSTS. Pak pomůže jedině OpenRails. Pokud se hra kousne. Může být problém ve špatném nastavení MSTS, kdy vše musí být podle obrázků v Desateru. Respektive nesmí být zapnuté stíny. Jindy se MSTS kousne, když je v adresáři nějaká nekompatibilní aktivita. Například přidaná někde z webu a je pro starší verzi trati. A někdy MSTS rovnou spadne, pokud při změně nastavení neprovedu reinstalaci MSTS BIN.

Hru instaluji stejně jak je uvedeno na videu. Ale po základním menu se dál prostě nedostanu. U komentářů k videu ale píše jeden uživatel, že mu to dělá taky a Zbyněk mu tam odpovídá, že to bude nejspíš grafickou kartou. Mám RADEON X800GT ale kvůli MSTS si kupovat novou grafickou kartu nebudu :)

Radeon X800GT ? To je ještě do AGP sběrnice ? Nová se už ani koupit nedá, nehledě k tomu, že s tak starou základní deskou neudělám žádné zázraky a takový počítač se hodí jen na kancelář nebo brouzdání po internetu. Ještě je otázka jestli dokáže zvládnout video v HD. Já totiž tuto grafiku kdysi před desetiletím měl také, pěknou krabici stále používám na kábly od počítače Pak si někdy v roce 2005 koupil nový počítač s grafikou X1900 za nehorázné peníze a nyní bych si o tuto grafiku neopřel ani hrabě. Už dávno jsem jí věnoval na pokusy. A ten počítač na procesoru PentiumD používám jen na výše jmenované. Ale na tomhle video v HD už jede. Někdy, když mám trpělivost s načtením, tam maximálně otevřu editor MSTS, když potřebuji po pádu MSTS opsat práce, které musím udělat znovu. Na hry to chce mít moderní počítač.
Na jmenované grafice se sestavou počítače adekvátní době MSTS také fungovalo, ale jen základní tratě a počátky BP. V současnosti by to jelo s FPS 5 až 10 maximálně.

No, nejsem ani zdaleka ITák takže jestli Vám dobře rozumím, problém bude v zastaralé grafické kartě.

Herňajs, te problém uvést jakou mam sestavu, třeba si ji dát do podpisu. Rovnou hned první odpověď by byla je problém tam a tam a ne to tu řešit 2 stránky. Zapomeňte na požadavky co jsou uvedeny na originálu MSTS. Na naše tratě prostě potřebuješ výkon a pokud jej nemáš máš smůlu.

Hrál jsem MSTS na počítači který jsem měl před 10ti lety a teď na jiné sestavě, která je už sice zastaralá ale pořád výkonnější než ta před 10 lety, MSTS nerozjedu? A to jsem hrával i tehdy udělané české tratě které jsem si koupil přímo od autorů.

Výkonnější neznamená, že je "výkonnější" než dnešní počítače, které mají nižší takt procesoru. Zastaralé technologie jsou zastaralé technologie a nové technologie jsou nové technologie.

MSTS ide dobre aj na integrovanej grafike v procesore Intel i-3 alebo Pentium G-840 a vyššom. Chyba bude niekde uplne inde.

Přesně tak, já to svádím na grafickou kartu protože hra jede, jen obraz prostě nefakčí. Možná mám staré ovladače...A nebo zkusím přeinstalovat Win 7.

Back
Nahoře