Hlášení chyb pro trať 321 v Open Rails

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Ahoj Martine, mam strom uprostřed kolejiště. Zbyněk psal, že se musí posunout jeden z hranolů. Je mě jasné, že úsek Čadca - Svinov projde rekonstrukcí, ale drobná úprava by neuškodila teď.
Open Rails 2015-12-19 09-43-24.jpg Open Rails 2015-12-19 09-44-06.jpg
Jedná se o kopec mezi Mostem a Návsí u mostu s omezenou rychlostí.

U OR veškeré hromadné bloky stromů se nasází jinak než v MSTS, proto vzniká tohle. Zkrátka hranice vymezeného obdélníku při osazování těchto skupin nesmí zasahovat kam nemá i když v poli není vidět žádný strom. OR oproti MSTS tam nějaký doplní.

Dneska jsem jel z Bohumína do Mostů u Jab. a hned při výjezdu z Lutyně jsem levitoval s přilehlými stromy a zbytek tzn.čtverec s texturama a okolním prostředím zůstaly o cca 200 m níž.Pak dále nezobrazování textury pravděpodobně asi stromu.Prosímvás ví někdo co by mohlo tyhle chybky způsobovat? Ale zas je fajn,že se po 321-čce mohu vůbec projet.

Stále každému tvrdím, že Trať 321 není dělaná pro Open Rails!!! Pokud OR používáte, pak se nedivte, že máte stromy v kolejišti, pražce zařezané ve štěrku, nebo chybné textury...

Martine, stačí jen posunout ta pole se stromy. OR to nasází hustěji než MSTS a tam kde jsou v MSTS mezery mezi stromy v OR to jen kvete dalšími stromy. Já měl několik takových míst a při hlášeních od uživatelů nebyl problém to opravit. Je to škoda ignorovat, protože máme úplně nové uživatele, kteří jedou jen v OR. Mě se například líbí, že OR i umí rychleji přepočítat návěstidla a tam kde v MSTS pro mnoho linků vjíždíš jen na výstrahu, v OR máš zelenou, pokud oddíl před tebou je volný.

Ahoj, neviem kam to plesknuť tak to hodím sem, niekde si pametám že sa riešil subor signcfg ohladom pomalej jazdy AI vlakov. Prosím vas viete mi poradiť kde sa to dá eše stiahnuť prípadne čo za hodnoty treba zmeniť ? Diki moc

Stáhnout můj balíček, mam dojem poslední díl, nebo jednu z aktivit pro 321 a s úpravou na OR.

Ahoj, tak jsem při dnešní výuce s pendolínem narazil asi na chybku. Vlaková cesta nejprve ukazuje žlutou a pak mi najednou kousek před soupravou skočí přivolávačka 40 a to ze 100vky nubrzdím ani kdybych se... Postaveno rovně přes stanici směr Praha.
navestidlo kolin.jpg
Bílá pod červenou na screenu nějak nestihla naskočit :-)

Dane, počkej do zítra, dám ti upravu sigcfg.dat Ono starej už neplatí, páč tam měl Martin úpravu a nepotěšil mě, Deterio bude dělat další opravu návěstidel, tedy další zhruba hodina.

Zdravím,
také přidám své postřehy s Tratí 321 v OR.
1. dle obrázku:
01.jpg
je vidět, že samotná kolej nekončí na šturcu ale kousek za ním a při jízdě, které já říkám "berany, berany duc", zkrátka kdy to napálím do konce koleje se stane tohle.
2. dle obrázku:
02.jpg
je vidět, že někdo má na trati "trpasličí" návěstidla, tady jsou návěstidla "krtčí", jelikož jsou pod zemským povrchem.
PS: obrázky pořízeny ve stanici Mošnov, Airport.
3. při průjezdu libovolnou větší stanicí mi traťový monitor hodí vždy 40 a je jedno, jaká je v daném úseku rychlost, například jízda z Ústí hl.n. do Prahy před Lovosicemi naskočí 40 a nelze tedy projet stanici 100. Z tohoto důvodu při jízdě na autopilota je autopilot jakousi "továrnou na zpoždění", jelikož autopilot si bere rychlost z TM.
Tak to je zatím vše.

Vše co uvádíš není chyba tratě, ale tvoje. Mošnov je takhle schválně, aby šlo dojet až k zarážedlu aniž bys projel červenou, ale to by jsi měl vědět, pokud tady toto forum čteš. A 3 věc, určitě tam nemáš moji upravu co je u mě na webu, ale ta je stará pro aktualizaci 26. Já projíždím novou aktivitu z Prahy do Ostravy a ani jeden problém. Dokud nebudu mít nové úseky, tak opravu dávát ven nebudu.

alcapone: Po přečtení tvého příspěvku mi to došlo a s těma rychlostma, nahrál jsem do složky s tratí složku Openrails s sigxxx.dat soubory pro trať 321 a návěstidla a rychlosti se chovají již dobře, mým nejčastěji projížděným územím je trať 130 a 090 a mepočítám, že tam byly nějaké velké zásahy do tratě, když nepočítám prodloužení tratě do Chebu na trati 140, jinak díky za vysvětlení.

Jen mezi Drahotišemo až Prosenicemi nejsou pendolínové rychlosti, platí tam ty nižší pro vlaky a já nabírám sekyru. Pokud překročím na pendolínovou, záchranná brzda a konec. Nic, dnes mám s Joskou Openrails sraz u mne doma... Tak se uvidí co pořešíme. :-)

Pokud překročím na pendolínovou, záchranná brzda a konec
Dane, ale tam je právě tolerance překročení asi 40km/h. Pendolínové rychlostníky v tratích jsou statické a nejsou aktivní k jízdě vlaku. Takže pokud na trati bude 120 a pojedeš 160, tak by to mělo být OK. Ale nutné vyzkoušet, já už si přesné číslo nepamatuji. Tenkrát jsem to vyhodnocoval podle trati 260.

Jo v OR tohle nefunguje, ten si tvrdošijně hlídá rychlost tratě. To že tam máš ještě pendolinovou, on nevidí. Musí se vypnout monitoring jak v engu tak i v OR.

A nebo tam nasázet rychlosti pro Pendolino a pokud jedu s něčím jiným řídit se rychlostníky které patří pro mě.
Tak jak to mám třeba u sebe.

Pak jedině v pendolínu překročení rychlosti deaktivovat. Však to jde i odděleně jen pro OR. Ale i tak, s pendolínem se přece nedá v OR jezdit. Stejně se divím, že do pendolína se nikomu nechtělo. Máme milion verzí brejlovců či peršingů, ale vlajkovou loď ČD, do toho se nikomu nechce. Ale chápu, komukoli tvořícímu, komu se cokoli nelíbí, tak to modelovat nebude. A poručit se jednoduše nedá, ani sám sobě.

Stačí vyhodiť tie nezmyselné rychlobrzdy s eng a nechať len vz a konštrukčnú rýchlosť a nejaké tm ťa nemusí zaujímať. Jazdí sa na rychlostníky nie na tm.

Dem: Tak to zkus vyhodit :D Schválně, kolik toho uděláš, než Tě to přestane bavit :D Já si pamatuji, že přepsat dva řádky v eng a wag pro OR byla jen v TBP práce na týden od rána do večera. A TBP je jen špička ledovce všech vozidel, co existují. :D Tohle byla šablona od Ppoolllla. On tam měl ještě nastavenu penalizaci. Tedy po zásahu rychlobrzdy to šlo povolit až po nastaveném čase. 60 sekund, 90 sekund. Ještě nedávno jsem to někde, kde to zůstalo, nuloval, když jsem dělal úpravy pro OR. :D

Back
Nahoře