Modeláři a Honza Švec

Čouda napsal:
Taxi já jsem odmazal ty polygony ze spodku objektu :lol: někde jsem udělal asi něco špatně. Kdybyste se na to chtěl nědko podívat, můžu poslat
Poslať môžeš, ale ja nemám gmax :lol:
Ináč pri takomto jednoduchom objekte je to prakticky jedno, dva poly hore alebo dole ... ide skôr o to, aby si sa vyvaroval zbytočných polygónov, ktoré nie je vidieť, na zložitejších objektoch ( jako bude to chrochtadlo 860, ktoré sa chystáš vymodelovať ) to už bude dosť závažné. Samozrejme, samotné polygóny, to ešte nie je všetko ... ale k tomu sa časom dostaneme. Včil to hlavne otextúruj a vyexportuj.

Naposled editoval moderátor:
Chválím oba začínající modeláře. Hrabovka vypadá až na zmíněný detail velmi pěkně. Pokud budete chtít něco prokonzultovat, klidně mi pošlete zdrojáky a koukneme na to společně.

Tax: Čouda možno nabral "zbytočné" poly pri výrobe šikmej rampy. Ale ja sám som niekedy volil riešenie kde je radšej 5 poly naviac, ako stráviť pol hodinu nejakým rezaním a zváraním. Hlavne keď som v tom nemal predtým prax. :lol:

nebulus napsal:
Tax: Čouda možno nabral "zbytočné" poly pri výrobe šikmej rampy. Ale ja sám som niekedy volil riešenie kde je radšej 5 poly naviac, ako stráviť pol hodinu nejakým rezaním a zváraním. Hlavne keď som v tom nemal predtým prax. :lol:
Stejně tak můžou být 4 "v hřebeni" střechy, pokud jsou to 2 boxy přiložené k sobě. To se ze screenu nepozná.
Souhlasím s tím, že je někdy lepší mít o pár polygonů víc, než se s tím dlouho patlat. Chce to cit. Třeba původní cedule VZ měly přes 2000 polygonů a to je opravdu příliš. :D A jestli nové mají 30 nebo 50, to už je opravdu jedno. Někdo si s tím vyhraje, jiný ne - dle chuti.

Omazal jsem všecky co nejsou vidět. I ty v hřebeni střechy.Já to otexturuju a potom dám k dispozici i se zdrojákem na zkritizování :lol:

Čouda měl dva polys v hřebenáči a zadní stěnu rampy měl složenu ze dvou rovin - 4 poly.
Stavědlo je krásné, jó Vršovice, to je klasika.
Jen by mě zajímalo, kde ti dementní sprejeři ukradli tolik barvy.
Přejetej sprejer, dobrej sprejer, nebrzdit, nehoukat :) .

Pawlik napsal:
Čouda měl dva polys v hřebenáči a zadní stěnu rampy měl složenu ze dvou rovin - 4 poly.
Stavědlo je krásné, jó Vršovice, to je klasika.
Jen by mě zajímalo, kde ti dementní sprejeři ukradli tolik barvy.
Přejetej sprejer, dobrej sprejer, nebrzdit, nehoukat :) .
Hezký stavědýlko.

Ta barva neni nijak extrémě drahá, tohle semi taky nelíbí, ale asi tak před 5-6 lety jsem na jednom našem vagoně tušim v Hranicích na Moravě viděl "Uřižování krista" a to byla nádhera.

Ukázky modelů jsou vážně moc pěkné. Jestli je to práce začátečníků, tak tím spíš je to paráda. Jen tak dál !
Koukám, že sebou budu muset hodit a vytvořit ty slibované stránky pro vzájemnou komunikaci fotografů a modelářů :)
Naše řady se rozrůstají.

Dokončil jsem další objekt pro Masaryčku a to budovu strojmistrů u točny. Model vznikl pouze na základě 2 fotek a protože předloha dnes již neexistuje, prosím ty co vlastní nějaké materiály které by upřesnily jeho vzhled, tak sem s nimi.... :lol: :lol:
6496a1e22cf19b3f6425fa675fe3ad36.jpg

Tak už mám postavený základy u budovy:
9847727286b7d080b9c518cba2171f15.jpg
Mimochodem Prahy-Vyšehrad St.1 :wink:

Tak uz mám z části jednu budovu hotovu:
9847727286b7d080b9c518cba2171f15.jpg
Mimochodem,jedná se o Praha-Vyšehrad St.1 :wink:
Pusťte se do kamenování :!: :!: :!:

Moc pěkné, tam jsem jako malý kluk občas chodil na čumendu.
To je hned pod Nuselákem, že?
Jenom bych zlikvidoval tu římsu (na textuře to bohatě stačí, výsledný zrakový vjem je v podstatě nerozeznatelný) a schody stačí bohatě jako rovná plocha o dvou polygonech. Nezapoměň, že jsi v centru města a každý polygon je znát :) .

Jak říka Pawlik je ot zbytečně moc detailní, kolik to má poly? odhaduju nad 150 určitě...

Já Vás taky za nedlouho potěším nějákým tím objektem z Prahy, konkrétně mi Honza Mikolášek poslal fotky baráku z Nádražní ulice u Smíchovského nádraží, už pracuji na plné obrátky....

Tak už mám kastli prvního baráku hotovou:
11943669239b71def51bbc1e2c69f40d.jpg
(Dům z Nádražní ulice)
typycká otázka začátečníka:
není 78 poly na takový barák moc?

Back
Nahoře