Veľká debata z 12. stretnutia MSTS o viac aj menej pálčivých témach.

Pajavlaky

Průvodčí
Tak velmi krátce v bodech můj pohled, speciálně pro Taxe:
1) V MSTS je už z vozidel skoro všechno vymodelováno, tak je přirozené, že v této oblasti chybí motivace.
2) Modelovat objekty je jistě třeba, na druhou stranu má i jen toto prosté modelování objektů nemalé nároky například na geografickou polohu. Úroveň objektů navíc dospěla do tak vysoké kvality, že věřím tomu, že tato kvalita může být pro začátečníka odrazující. To ostatně platí i o modelech vozidel.
3) Ani tomuto fóru ani slezinám neprospěl smutný odchod Ppoollla, zabanování Boba57_cz a zanechání aktivity dalších významných lidí. Jednak jsou tím zákonnitě sleziny i fórum nerovnoměrně zaměřené, druhak tím chtě nechtě vzniká názorový monolit, který nevede k ničemu konstruktivnímu. Pamatuju si člověka, který na slezině před deseti lety naprosto v klidu a otevřeně řekl, že nemá cenu dělat aktivity, dokud nebudou všechna vozidla řádně odladěna a bralo se to jako seriózní názor... To taky bylo ještě v dobách, kdy Tax seděl na slezinách někde v zadní řadě.
4) Problémy dneška jsou aktivity a trainset, neboť zde je nějvětší deficit ze všech oblastí. Bohužel, pseudonástup OR zde značně komplikuje zájem o jakýkoliv smysluplný vývoj, což se samozřejmě týká i otázky zapojení a generování nových spolupracovníků z řad nejmladší generace.
5) Taxi, jako správce bys mohl mít na myšlení uživatelů větší (pozitivní) vliv než si myslíš. To bys ovšem nesměl jen banovat a paušálně dávat mladý generaci najevo despekt.

Pokud k tomu někdo něco máte, pak:
charleetone@seznam.cz
nebo https://www.facebook.com/groups/580924228704438/?fref=t

Pajavlaky: Boba57 jsem se mnohokrát ptal, jestli půjde na slezinu a jeho odpověď byla "co bych tam dělal". Ale to už bylo dávno. Bob57 je určitě výborný ladič, velmi inteligentní a chytrý člověk, ale bohužel se chová, jak se chová. Ale jen na sociálních sítích. Osobně jsme nikdy neměli problém.
A pročpak jsi tam nebyl Ty ? Zabanovaný nejsi. ??? Brzdy vyřešeny nemáme.

... chtě nechtě vzniká názorový monolit, který nevede k ničemu konstruktivnímu ...
Na papír a sociální sítě lze napsat cokoliv, lze používat i slova a slovní spojení, která nic neznamenají. Kritizuje se snadno, ale skutek utek. Podívej se Pájo nejprve na sebe. Vymyslels nový brzdový model, což Tě velmi šlechtí, ale co dál? Kde si stáhnu mašiny a vagony (nebo alespoň engy a wagy), které ho mají implementovaný?? Někde jsem se dočetl, že si to mám udělat sám. No dobře, zvládl bych to asi. To je ale nějaký konstruktivní přístup? Je to asi tak konstruktivní, jakoby třeba Mates či Deterio řekli: "Tak jsem dokončil nový model olomouckého nádraží. Máte ho k dispozici a do tratí si jej, pokud chcete, vložte sami."

A kdyby ten MSTS či OR dorost na slezinu dorazil, tak by se přesvědčil, že ujo Tax, ujo Pikku, ujo Miran, ujo PepeQ a další vůbec nejsou nějaká příšerná individua, před kterými je třeba mít na pozoru nebo je s posvátnou úctou obcházet desetimetrovým obloukem. Tož tak.

PS: A Boba57 jsem se ptal i letos

... ...
PS: A Boba57 jsem se ptal i letos
Potvrzuji:
> Od: "Jiřík.TK"
> Komu: "bob57_cz"
> Datum: 18.02.2016 20:20
> Předmět: Re: Korektní Praga
>
... ...
A dorazíš na slet příznivců MSTS a OR do Dejvic?
--
Měj se fajn, Jirka
.
> Od: "bob57_cz"
> Komu: "Jirik.TK"
> Datum: 18.02.2016 20:41
> Předmět: Re: Korektní Praga
>
... ... ...
Vzhledem k tomu, že jsem před pár hodinami dorazil domů z IKEMu po ablaci srdeční síně, tak je nevyloučitelně jisté, že na slezinu nedorazím, musím být nějaký čas v klidu a nešmatlat na procházky, měli mne původně propouštět až zítra, ale lůžek je málo a tak mne vykopli už dnes po víc jak dvouměsíčním odkladu zákroku.
... ... ...
Měj se zdravě.
Robert

Tohle naopak nepotvrzuji!:
Pajavlaky: Boba57 jsem se mnohokrát ptal, jestli půjde na slezinu a jeho odpověď byla "co bych tam dělal". .
A speciálně pro "kazimašinu": přestaň si už jednou pro vždy mne brát do huby (klávesnice). Jakoby nestačilo, co jsi tu naprasil, když jsi nepochopil, jak je dělaný Kraken 470 a začal ses blbě montovat do jeho kabin. Chyba byla jenom a pouze na tvém přijímači. Všem ostatním to fungovalo a funguje správně. O ostatních tvých výkřicích vůči mně se nemusím rozepisovat.
Že tu na blbé plky nereaguji, neznamená, že to nevidím. A dále opět odcházím do ilegality ...

Bob57 si dokonale přizvukuje s asi svým kamarádem, od kterého jsem měl včera nechutný telefonát, kdy mě nazval pánským a následně v sms dámským víte čím. Zkrátka asi žiji jen v iluzích, že jsem pro MSTS něco vůbec někdy udělal. Asi se mi jen zdálo, že 13 let stavím jakési tratě, kdy se ostatní těší na další aktualizace. Mám to vůbec zapotřebí ? Soboty, neděle, v práci tisíce hodin a to vše nonstop celou dobu, určitě kvůli MSTS jsem i trochu zanedbával svou hlavní práci a k čemu to vlastně bylo ? 13 let života pryč. Konečný výsledek je, že musím číst jen podobné plky. Já osobně chápu a poznal jsem, že takto v písemné komunikaci vznikají nedorozumění, něco je kolikrát myšleno žertem, ale druhá strana to pochopí jinak. Také jsem v minulosti zbytečně zbrkle reagoval. Ale nepochopím, že někdo se nad starými rozepřemi s odstupem času nedokáže pousmát, vždyť to byly jen virtuální vláčky, jenom hračka, v životě jsou přece důležitější a prioritnější věci. Já jsem bobovi dávno odpustil, život jde dál, klidně si s ním podám ruku na usmířenou, ale jak je vidět, z jeho strany je nulový zájem a kvůli takové hlouposti jako jsou vláčky dokáže být k určitým lidem nepříjemný po zbytek života.

Nemusel som mazať nič. Ja som ho nikde nespomínal, on nemal dôvod riešiť ma. Nakoniec opýtaj sa Mirana, on vidí v logoch čo som mazal a čo nie. Ale to je jedno. Platí ži a nechaj žiť. A platí to aj v tomto prípade.

A pročpak jsi tam nebyl Ty ? Zabanovaný nejsi. ???

Časové důvody. Příští rok už by mělo být veseleji.

Brzdy vyřešeny nemáme.

Popravdě jsem si dosud nevšiml, že by se mnou někdo chtěl brzdy nějak řešit. :) Pokud tomu tak ale skutečně je, rád se o tom pobavím.

Podívej se Pájo nejprve na sebe. Vymyslels nový brzdový model, což Tě velmi šlechtí, ale co dál? Kde si stáhnu mašiny a vagony (nebo alespoň engy a wagy), které ho mají implementovaný?? Někde jsem se dočetl, že si to mám udělat sám.

Nikde. Dosud totiž jediný modelář neprojevil zájem o použití brzd ve svých vozidlech. A vydávat engy/wagy samostaně pro daný typ vozidla by mělo smysl pouze při jednotném trainsetu, nikoliv při současném stavu, kdy dvě tatáž vozidla mohou (a často mívají) engy/wagy zcela odlišné. Jinými slovy mělo by určitě smysl vydat pro daný typ vozidla (a k příslušnému .s souboru!) vzorový eng/wag soubor, ale pak by v něm musely být podchycené a revidované i ostatní části, nejenom brzdy, aby tak bylo zaručeno, že ona šablona eng/wag souboru je ta nejlepší možná - a to už je jaksi nad rámec, protože by to de facto znamenalo kompletní budování nového a jednotného trainsetu.

To je ale nějaký konstruktivní přístup? Je to asi tak konstruktivní, jakoby třeba Mates či Deterio řekli: "Tak jsem dokončil nový model olomouckého nádraží. Máte ho k dispozici a do tratí si jej, pokud chcete, vložte sami."

Mates a Deterio řeknou: "Tak jsme dokončili nový model, vážení stavitelé, pokud chcete vložte si jej do tratí." A já neřeknu nic jiného než: "Odladil jsem jednu část eng/wag souboru, vážení modeláři a správci archivů s vozidly, pokud chcete, použijte ji." V čem je tedy rozdíl? A samozřejmě podobně jako Mates nebo Deterio pak logicky nenesou zodpovědnost za to, jak už někdo jiný vymodeloval Českou Třebovou nebo Šumperk, tak ani já nechci nést zodpovědnost za to, jak třeba někdo jiný (ne)nastavil světla nebo trakční charakteristiku...

Poisone, termínem "projevit zájem" je míněno i to, že si správce vozidel modely aplikuje (=překopíruje) sám, podle velmi názorného návodu, a před uveřejněním mne zpraví e-mailem, jak žádám v Ctimne souboru...

Jinak, s Pikkem byla situace malinko jiná a složitější, už jsme si to vysvětlili.

PS: Skutečně by mě zajímalo, jaká racionální pohnutka tě přiměla Pikkův příspěvek opět olajkovat. Pokud se mnou máš nějaký problém, můžem to vyřešit po vzkazu.

Nu, já si své úzkorozchodné mašinky časem ošéfuju. Ale kdo je či má být správcem ostatních vozidel, to mi není zcela jasné. Správcem československého trainsetu je Honza Ungrman, správcem trainsetu na DVD s tratí BP je Zbyněk. Ale co vozidla již netvořících autorů, tj. jak modelářů, tak skinařů, po nichž zbyly už jen webové stránky s vozidly ke stažení? A mnohdy už ani to ne.

TOPIC OFF:

Čéče o lajcích jsme už psali několikrát k tomu se vracet nebudu, ale Pikku je jedinný kdo projevil zájem. Ty pláčeš, že to s tebou nikdo nechce řešit, a pak napíšeš:

že si správce vozidel modely aplikuje (=překopíruje) sám, podle velmi názorného návodu, a předuveřejněním mne zpraví e-mailem, jak žádám v Ctimne souboru...

Takže já to vymyslel, ty to udělej a já budu king. Tak jsem to pochopil já, že nikdo jiný z autorů se zde neozval. Že to Pikku dál neřeší je možná i tím, že do MSTS už netvoří, nebo mu Tvé nastavení nepřineslo překvapivý efekt.
EDIT:
Navíc lajky v těchto "debatách" přicházejí v odpadu často vniveč. ;-)

TOPIC ON:

Ale kdo je či má být správcem ostatních vozidel, to mi není zcela jasné. Správcem československého trainsetu je Honza Ungrman, správcem trainsetu na DVD s tratí BP je Zbyněk. Ale co vozidla již netvořících autorů, tj. jak modelářů, tak skinařů, po nichž zbyly už jen webové stránky s vozidly ke stažení?

Taková vozidla tedy zřejmě nespravuje nikdo. To akorát poukazuje na systémový nedostatek.

Poison: Byly doby, kdy jsem tě měl za chytrýho chlapa.

TOPIC OFF:

Byly doby, kdy si tu nekázal o systémech a o tom, jak je vše špatně, taky byly doby, kdy si to bral jako hru, ale pak přišly doby, kdy jsi začal vymýšlet. Začalo to grůpou strojvedoucích, nápad nebyl špatný, ale jako zakladatel jsi selhal a projekt brzo skončil, pak pauza a znovuzrození v podobě brzd, opět ne špatný nápad, ale hodně plků a málo činů, opět konec.
Osobně MSTS mám jako koníčka a relax jako snad všichni stále aktivní user, ale jakmile to začne přecházet v povinnost, balíme.

TOPIC ON:

Poisone, ty nemáš žádnou povinnost, dokonce nemáš ani povinnost oxidovat se svými lajky, kdekoliv se objevim já.

A zrovna tak můžeš ty, Jiříku, jít svojí cestou, která povede zcela mimo mě.

Back
Nahoře