Nejhezčí Slovenská trať

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku

klimi

Signalista
Zdravim.Jaká je podle Vás na Slovensku nejhezčí trať?Chystám se tam projet nejhezčí úsek.Popřípadě v jakém vlaku se dá cesta nejlépe vychutnat:)

Nevím jestli je nejhezčí ale TEZ (Tatranské elektrické železnice) stojí za to. Opravdu doporučuji.

Mě vždycky fascinovaly fotky z okolí Harmance na trati 170 Vrútky - Zvolen. Ale nevím, jestli je tak úchvatná celá trať, nebo jen blízké okolí Harmance...

Jednoznačne Banská Bystrica - Čremošné (22 tunelov), alebo Banská Bystrica smer Margecany, úsek pri Telgárte.

Jednoznačne trať 170 Banská Bystrica-Diviaky, potom asi 180 v úseku Liptovský Mikuláš-Spišská Nová Ves, ďalej 172 Banská Bystrica-Margecany, 160 v úseku Detva-Podrečany, ale aj 170 Hronská Dúbrava-Horná Štubňa.Ale samozrejme je u nás aj kopec iných pekných tratí v jednotlivých úsekoch, aj ŽSR130 je zaujímavá za Štúrovom pri prejazde štátnej hranice do Maďarska pri Kováčovských kopcoch.Ale jazda Detvanom na stanovišti 754 z BB do Diviak je zážitkom na celý život, to každému garantujem bez nadsázky.

Ja by som odporúčal to čo tu už padlo, čiže trate Zvolen - Vrútky ( cez Harmanec aj cez Kremnicu ). Pekný je je severný ťah Žilina-Košice. Južný ťah Zvolen-Košice, je tiež pekný, ale samozrejme sú tam aj niektoré nezáživné úseky. Potom je tu aj zaujímavý úsek Brezno-Margecany.

Podla mna trat medzi Banskou Bystricou a Margecanmi. mal som moznost ju par krat prejst aj ked som bol este maly ale spomienky na nu mam stale. Uz to chce len nasetrit peniaze a prejst sa po nej.

Nejlíp je projet všechno a to, co vám zůstane v hlavě ještě za dvacet let, je zaručeně nejzajímavější.

tak najkrajsia je podla mna trat 175 Margecany - Cervena Skala jednokolajova trat nelelektrifikovana trat, krasne prostredie, momentalne na nej jazdi 810 aj rychlik 754 http://spz.logout.cz/provoz/margecany.html

Trať ŽSR 170 konkrétne úsek Turčianske Teplice ► Banská Bystrica ak môžem odporučiť tak Os 7305 ktorý má odchod z T. Teplíc 16:55 a v B. Bystrici je o 17:46, toto je jednoznačne moje No. 1 :)

Ono to tu bylo již několikrát,celkem jednoznačně Bystrica-Margecany v celém úseku.Nádhera,pravda již cca 30let zpátky,to ještě jezdily osobáky v klasice pomeranč s baikami.Dobrá je i Bystrica-Martin přes tunel,tehdy na Ex540 byl brejlovec a měl postrk.Jinými tratěmi jsem nikdy necestoval,alespoň ne ve dne,ale nemyslím že by ty zmíněné mohla nějaká překonat.

Všechny slovenské tratě jsou velmi pěkné a každá má svá specifika. Měl sem tu čest už jich pár projet, ale když se řekne nejhezčí trať, tak je to jednoznačně Banská Bystrica - Margecany. Hlavně na jaře nebo na podzim, když se jede Horehroncem, tak to nemá chybu :D:D

Tak trať z Vrútek do Banské Bystrice je nádherná,měl jsem ji možnost několikrát projet,poněvadž jsem jezdil několik let na Červenou Skalu na dovolenou. Trať je vedena opravdu krásným prostředím i když stavebně to musel být pořádný nářez. Fascinující je když je zahalená do ranních mlh a ostrého vycházejícího slunce ach ta romantika,ale tady to ani jinak nejde. I trať z B.Bystrice až do Margecan mám projetou.Na této trati mi některé místa připadnou jako by se zde zastavil čas (Mlynky až Nálepkovo). A i díky vstřícnosti slovenských rušňovodičů jsem měl možnost na stanovišti lokomotivy projet úseky Brezno - mesto - Č.Skála a Dobšinská Laďová Jaskyňa - Č.Skala,jízda přes Telgárt byla pro mě zážitkem.

Podľa mňa 171 Zvolen-Diviaky.
Som s síce s Kremnice ale na tom sa môj výber nezakladá (ale musím uznať že pohľad dolu na mesto je fakt fasncinujúci).
A ešte aj 173.

Back
Nahoře