Kabiny pro X6X

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Díky, tedy kde je problém mezi klávesnicí a židlí ???
Zkusil jsem to ještě na stolním počítači, měl jsem tady ještě neopravený eng viz pár odstavců výše: MaxReleaseRate( 4 ) atd. Tak jsem to přepsal.
Spustím OR, po zvednutí sběrače kontrolka poruchy stále bliká, budiž, ale BSE už funguje. Opakovaně zabrzdím odbrzdím a ok. Tak jsem stejný eng zkopíroval na notebook, zkontroloval nastavení OR, aby bylo totožné, verze je stejná. Spustím to samé, po povolení brzdy zabrzdím a odbrzdím. Ručička padá k nule normálně, ale opět se zastaví na 1,3 barů v brzdovém válci. Odskočil jsem si na záchod a po návratu bylo v brzdovém válci stále 0.8 baru. Kde je problém ? Rozdíl je jedině v tom, že kde brzda funguje normálně mám grafiku AMD a tam kde brzda povoluje rychlostí minutové ručičky na hodinkách mám grafiku GeForce. U obou verzí mám směrování na úpravu v kabině dle odkazu v tomto vlákně.

Proč bych ukazoval eng, když je na videu vidět přesná velikost souboru? Nastavení PSI mám standart OR tj. 21 PSI/s tak, jak jsem psal výše. A vidíš, odbržďuju krásně.
OR umí TRI_STATE tak proč ho přepisovat. Pokud použije kabinu co jsem dával sem na stažení tak nemusí nic přepisovat.
Problém je, že na začátku máš něco jiného než má být a proto to bliká. Většinou tam je Multistate. a pak je problém. Třeba takhle te v cvf zapsané MultiState (
Type ( PANTOGRAPH TWO_STATE ) a te právě problém.

Dem, tak upřímně, ty už jsi u svých modelů začal a víš jak na to ? :)

Nie nezačal,pretože neviem ako na to......Do OR sa hrabať nebudem vôbec....Iba by som spravil poriadný mrdník okolo toho.....Skôr by som privítal vzorové mašinky,komplet....(kabína,cvf,eng) a po jednom voze s každého typu keby boli niekde vyložené na stiahnutie,aby som si to mohol vyskúšať......Momentálna situácia,keď si nájdem nejaký príspevok,ktorí píše urob toto(a neviem ako starí je a či už nemá niekto lepšie riešenie) nie je dostatočne prehľadná.......

Lciku, je fajn, že se do toho dal, ale nebuď tak zbrklej... Ty ostatní parametry, kterých ses ve svým přenastavení ani nedotk, taky nejsou pro okrasu.

Deme, to je právě ten problém, že do ladění pro OR se nechce nikomu. Ale nadšenec jako Alcapone do toho šel a právě mnoho vzorů s první vlaštovkou, aby se dalo alespoň jezdit, už má na jeho stránkách. Já jeho vzory rozklonoval na všechna vozidla v TBP. Proto jsem tady rozproudil debatu, pokud ještě někdo něco testuje pro OR, aby se přidal. Pokud se nikdo nepřidá, mohu předpokládat, že tuto práci nedělá nikdo, kromě Alcaponeho a Icika, pak nehrozí, že by v tom byl jak to označuješ "mrdník" Původní ladění MSTS zůstává zachováno, pro OR jsou samostatné složky.

Sice to bude trošku mimo mísu kabin, ale jeden upravený ENG pro lokomotivu mám na uložto. (upozornuji , že vložením do složky se přepíše origoš eng tak si to dyžtak upravte)
Zkuste to někdo porovnat s originálním ENG . Jinak ohledně ladění lokomotiv. Elektriky se až tak moc vyladit nedají. Dá se tam vložit akorát trakční charakteristika viz upravený ENG.
akorát se me zdá že jsem tam vyřadil z provozu živák. On sice bude řvát ale když ho nestisknete tak pojede mašina dál.
Jedná se o 362 021 od Hekla
http://www.ulozto.cz/xe3DsHK1/cd-362021-hk-eng

Odkaz na stránky kde sehnat origoš model i s ENG
http://modely-msts.cz/362363.html

a ohledně úpravy kabin ?
Je to těžký no, každou chvíli je venku nějaká novinka a nikdy nevíte co kdy kdo upraví a co přestane fungovat, ale vždy když se na to přijde tak se to většinou zas opraví.

Ale trošku si to rozeberme chyby v kabech:

1)Nefunkční animace přepínače sběračů
Pro řadu x6x apod: ! ! u řady x5x to jde taky akorát se me zdá to tam chodí bez jedné polohy nejsu si ted jistý)
v MSTS je to takto:

MultiState (
Type ( PANTOGRAPHS_4C TRI_STATE )
Position ( 127 376 39 40 )
Graphic ( ../../common.cab/Cab363cd/cd_363_zberace.ace )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 1 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)

A přepíšeme to takto : Pozor přepíšeme pouze červený řádek !

TriState (
Position ( 127 376 39 40 )
Graphic ( ../../common.cab/Cab363cd/cd_363_zberace.ace )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 1 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)

2)Nefunkční kontrolka stažených sběračů
Originální zápis přepíšeme Multistate na TriState

MultiState (
Position ( 337 315 11 11 )
Graphic ( ../../common.cab/cab163cd/cd_163_porucha2.ace )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 1 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)

A přepíšeme to takto : Pozor přepíšeme pouze červený řádek !

TriState (
Position ( 337 315 11 11 )
Graphic ( ../../common.cab/cab163cd/cd_163_porucha2.ace )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 1 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)

Zkuste jen lokomotivu, ale problém bude v nastavení vozů. Ty mají taky příliš malé hodnoty pro potřeby OR. Hodnoty se musí odladit a odsouhlasit většinou.
....
Vyzkoušel jsem u soupravy zavřít kohout za lokomotivou a vlaková brzda konečně funguje. Takže to není problém lokomotivy ale vozů.
Souprava je složená z vozů od Ondry Janiše cd_B, cd_A_int a cd_BDbmsee.
Podle vzorů, jak má Alcapone ke stažení jsem tyto naklonoval a spustil OR. Nic se nezměnilo, po prvním zabrzdění červená ručička spadne na 1.3 barů a konec. Jakmile zavřu za sebou kohout od hadice, mašina hned odbrzdí. Ale je zajímavé, že ty samé vozy na jiném počítači v OR odbrzdí. A jsou nastavené jen pro MSTS. Verze OR na obou počítačích je poslední.

Howky, vyzkouším. Ale já mám naopak kontrolku stažených sběračů funkční. Jen nezhasne, když sběrač zvednu. Doufám, že Tvůj zápis je myšlen takto.

Jinak jak zde bylo řečeno je potřeba vyladit jak mašiny tak vagony :-) jinak to testování moc nemá smysl.

Přesně tak. Chtělo by to alespoň základní trainset mít vyladěný takhle a potom postupně doplňovat i ostatní vozidla.

Alcapone mi poslal nějaké funkční vozy, tak mi to nedalo a zkopíroval jsem ze spacího vozu tyto řádky do mých 4 osých výše zmiňovaných vozů. Nutno poznamenat, že tam byly také klony od Alcaponeho, ale asi starší.
TripleValveRatio( 2.5 )
MaxReleaseRate( 4 )
MaxApplicationRate( 12.5 )
MaxAuxilaryChargingRate( 3 )
EmergencyResVolumeMultiplier ( 11 )
EmergencyResCapacity( 0.88 )
EmergencyResChargingRate( 1 )
EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 )
Takže když tohle zkopíruji do wagů a nahradím stávající zápis, tak souprava šlape jak hodiny. Testuji z Dolní Lutyně do Bohumína. Ideální trasa. Rozjedu se asi na 120 pak přibrzdit na 60 k návěstidlu a pak zastavit u peronu. Souprava brzdí úplně normálně, dobře povoluje, nemám žádný problém. Jedná se o consist z mých aktivit"cd_362168_R611Ohre.con"

Co se týká doporučení od Howkyho. Když stáhnu sběrače, mám zvukový signál poruchy, ale kontrolka na pultu stále bliká, když sběrač zdvihnu. Nehledě k tomu, že v cvf od Icika jsou kabiny pro 362 a 162 2s v jmenovaných zápisech různé, takže nevím , který je správně.
Bylo by dobré, kdyby někdo, komu vše funguje dal ven vzorový cvf pro x6x jeden sběrač a dva sběrače. Pak už si to rozklonuji.
Děkuji všem za spolupráci. Ještě dořešit v kabině blikající kontrolku a x6x budou 100%

Ahoj
Najdi si v cvf
MultiState (
Position ( 344 293 20 26 )
Graphic ( "..//..//common.cab//cab362//porucha_2s.ace" )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 0 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)
a začátek musí být stejně jako to co je v řádku PANTOGRAPHS_4C TRI_STATE jenom bez podtržítka.
TriState (
Position ( 344 293 20 26 )
Graphic ( "..//..//common.cab//cab362//porucha_2s.ace" )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 0 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)

Otázka, má OR rozšířenou diagnostiku jako MSTS, kde je přímo vidět, co se v jednotlivých brzdových prostorách děje? Pokud ne, pak se těžko někam pohnout.

Alcapone, mohl bys nahodit ještě screeny z průběhu zabrzďování? Jak provozního tak rychločinnýho... Nebo nahrát Bandicamem video. Z toho by se možná dalo vykoukat víc. Nemám teď sice čas OR instalovat a ani pro mě neni ideální doba na to začínat se mu věnovat, ale upřímně by mě to zajímalo... Tahle diagnostika vypadá moc pěkně.

Alcapone mi poslal nějaké funkční vozy, tak mi to nedalo a zkopíroval jsem ze spacího vozu tyto řádky do mých 4 osých výše zmiňovaných vozů. Nutno poznamenat, že tam byly také klony od Alcaponeho, ale asi starší.

Pane Šemora mně se zdá, že nesměrujete kabiny do mnou zde nabídnutého balíku. Protože Multistate se řešil už daleko dříve na fóru a tam to mám celé ošetřené. Pokud máte vše co mám já v balíku tzn. i texturu kontrolky poruchy tak to musí šlapat. Zkontrolujte si prosím tyto textury "porucha.ace" a "porucha_2s.ace", jestli tam nemáte jinou.

Podotýkám, že se jedná o originální nijak neupravené textury.

Lciku, je fajn, že se do toho dal, ale nebuď tak zbrklej... Ty ostatní parametry, kterých ses ve svým přenastavení ani nedotk, taky nejsou pro okrasu.

Ostatní parametry nemají anebo úplně minimální vliv na plnění válce a potrubí. Samozřejmě musí se doladit, aby zábrzdná dráha nebo jak tomu říkáte souhlasila:-).

Kdo chce může vyzkoušet upravené kabiny pro OR řady ČD 162, 163, 362 a 363.

http://uloz.to/xRu1hLs9/cab-x6x-rar
Ještě se vrátím k odkazu. Až nyní jsem se dostal k tomu, abych si prohlédl rozdíly mezi mými původními cvf a na soubory na odkazu. Konkrétně jsem porovnával 362.cvf . A zjistil jsem, že máš nějaký starý soubor, kde jsou prvotní chyby. Například každý pohled v kabině je v jiné výšce (2.5, 2.8 a 3.0) Správně má být všude 3.2. Dále každý pes jiná ves jsou řádky Dirction a Position máme také úplně jiné. Za poslední já mám všechny zápisy ohraničené uvozovkami. Už si nepamatuji důvody, proč jsou nutné. Je to už hodně dávno, co jsem to všude opravoval a vím, že všelijakých překlepů bylo opravdu hodně. Jelikož se jedná o stejnou kabinu, tak by neměly být rozdíly. Proto je lepší preferovat editovat jen změny v zápisech, nikoli si kopírovat celé soubory. Není to poprvé, co jsem si přepsal opravený soubor neopraveným. :) Teď se dívám do 362_rv.cvf souboru a ten máš správně, aktuální se správnými hodnotami i s uvozovkami. :)

Back
Nahoře