Poklesy FPS u trati 321

Percy 12

Začátečník
Zdravím, objednal jsem si trať 321, první 3 jízdy byly v pohodě, ale další jízdy už se mi sekají.
PC sestava:

Procesor: Intel(R) Core i3-4030U CPU 1.90 GHz

RAM: 8.00GB RAM, požitelných: 7.89GB RAM

Systém: 64bitový

Mohl by mi někdo pomoct?

V takových případech je jediná pomoc, hrát na mnohem lepším počítači. Pokud lepší není, smířit se s tím co je. Ale je pravda, že na nových počítačích tratě a vlaky chodí mnohem lépe a plynuleji v Open Rails a MSTS je na stejném počítači téměř nehratelné. Můj případ. Doporučuji vyzkoušet.

Už som písal niekoľko krát: Notebooky s procesorom Core i3/5/7 xxxU sú pre babičky na pozeranie fotografií vnúčat alebo na hľadanie receptov na Internete. Pre PC simulátory sú absolútne nevhodné. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam.

Pre porovnanie benchmark troch lowcostových procesorov Core i3 IV. generácie: zľava shitový procesor U, v strede normálny notebookový procesor M a vpravo desktopový procesor. Čísla netreba komentovať.

Core_ i3.JPG

Já tedy nevím, Taxi, ale já bych ty nové ultrabookové procesory neházel přes palubu. Já mám na notebooku ultrabookovou i7, kde sice MSTS šlape za 5 (FPS), ale Open Rails, viz mé poslední dvě videa s vláčky. Kam se na to hrabe velký stolní počítač, kde se jízda celou hru škube (v OR ne v MSTS).
Kamarád si nedávno koupil do práce jen pro kancelář tohle:
http://www.czc.cz/asus-f555ub-dm035t-cerna/178601/produkt
Byl omezený rozpočtem do 15 tisíc. A byl velmi překvapený jak to dobře šlape. Tento volil kvůli procesoru nové generace. On sice žádné vlaky nehraje, ale zkusil tam nainstalovat své oblíbené tanky jen tak ze zvědavosti a byl překvapený, že mu to šlape také lépe než jeho stolní počítač. A také je tam U procesor.

@Zbyněk Šemora: Na notebookovom monitore 1360x768 pix šlape všeličo. Daj tam 24" a uvidíš.
Skús porovnať nie starý desktop PC s novým noťasovým procesorom, ale procesory rovnakej generácie.

Já se nebavím o takovém monitoru, ale 1920x1080. Moje video je točené z velké fullHD televize připojené k notebooku jako zrcadlový monitor. Kamera byla zaostřená na televizi a já jezdil koukajíc na monitor na notebooku.
Můj PC, tehdy nadupaný na i5 čtyřjádru a grafická karta, HD6890, která mi pomalu nevlezla do skříně počítače je už také 4 roky stará záležitost. Tady je právě vidět, jak nové technologie výroby jdou dopředu.

Ještě dovětek, kupovat dnes notebook s monitorem 1360x768, to snad už působí jako sprosté slovo. Full HD je snad při nákupu podmínka. Neznám nikoho, kdo by vybíral jinak.

... kupovat dnes notebook s monitorem 1360x768, to snad už působí jako sprosté slovo. Full HD je snad při nákupu podmínka. Neznám nikoho, kdo by vybíral jinak.
No to by si sa čudoval. Takých ľúďov je milión. Poznáš? Tři vejce do skla!

Zdravím. Chtěl bych se tady zeptat, jestli se nemá v OR přepsat nějaký parametr. Mě to v OR při průjezdu Smíchovem a Ostrava hl. vždycky spadne. I při volné jízdě. Přitom v msts se stejnou soupravou naprosto v pohodě. Tak si myslím že v OR asi mám něco špatně nastaveno. Ale co?

OR umí i spadnout ? Tady se snad nic nenastavuje. Po nainstalování OR jen zatrhnu naklopení a nosné lano u troleje. Dohlednost mám 2500, jinak nic neměním a šlape to jak hodiny. Ostravou jsem při testech jezdil nesčetněkrát.

I OR ma své limity. Množství trafiku a dohledovost a i jak dlouho jedeš aktivitu. Tedy dokážeš odjet Praha - Bohumín, či opačně, ale musíš počítat s tim, že právě u konce se stane, že ti to padne či se začnou objevovat šedivé vozy.

Samozřejmě, občas uložit, naštěstí se ne jako u msts hra nesekne, jen se ti dole objeví řádek, tedy je to daleko příjemnější než v msts. Když vím, že se blížím někam do velkoměsta tak si předem uložím.

Chtěl bych navázat na tuto korespondenci...mám PC dvoujádro 2 x 2,80 Giga, Ram 8 Giga, operační pamět od grafiky 1 GIGA.. Podrobnosti mého nastavení v příloze.

Přesto , když pustím vlak, tak jede jak na kšandách... Nechci kupovat jiné PC. Myslím, že mám dost silné jádro.. Je ten problém v grafice ? GTX550 nvidia... Mám si sehnat ATI grafiku a pak to bude chodit plynule??

Děkuji za info.. FPS se mi pohybuje od 37 -62 při jízdě...
This is a log file for Open Rails. Please include this file in bug reports.
--------------------------------------------------------------------------------
Date/time = 28.10.2016 10:59:41 (2016-10-28 08:59:41Z)
BIOS = BIOS Date: 03/31/15 09:21:46 Ver: V1.9B0 (American Megatrends Inc.)
Processor = Intel(R) Celeron(R) CPU G1840 @ 2.80GHz (2 threads, 2 cores, 2,8 GHz) (CPU Internal L2 512 KB) (CPU Internal L1 128 KB) (CPU Internal L3 2048 KB)
Memory = 7,9 GB
Video = WinFast GTX 550 Ti(NVIDIA) (1,0 GB RAM) (nvlddmkm 8.17.12.6671)
Display = \\.\DISPLAY1 (1920 x 1080, 32-bit, primary, 0 x 0)
Sound = Realtek High Definition Audio (rtkvhd64 6.0.1.7534)
Sound = Zvukové zařízení USB (usbaudio 6.1.7601.18208)
Sound = NVIDIA High Definition Audio (nvhda64v 1.1.13.0)
Disk = C: (Local Fixed Disk, NTFS, 175,9 GB, 114,4 GB free)
Disk = D: (Local Fixed Disk, NTFS, 755,6 GB, 512,0 GB free)
Disk = E: (CD-ROM Disc, UDF, 3,8 GB, 0,0 GB free)
Disk = F: (Removable Disk, FAT32, 60,1 GB, 17,9 GB free)
OS = Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1.7601)
Runtimes = 2.0.50727 SP2 3.0 SP2 3.5 SP1 4 Client 4 Full 4.0 Client
Runtime = 2.0.50727.5485 (32bit)
--------------------------------------------------------------------------------
Version = 1.1.1.3487
Build = 0.0.5934.37820 (2016-03-31 21:00:40Z)
Logfile = C:\Users\Radek\Desktop\OpenRailsLog.txt
Executable = RunActivityLAA.exe
Argument = -start
Argument = -explorer
Argument = D:\Hry\MSTS\Trat 321\ROUTES\Trat 321\PATHS\Pradubice - Praha.pat
Argument = D:\Hry\MSTS\Trat 321\TRAINS\CONSISTS\RJ 71 Gustav Mahler.con
Argument = 14:00
Argument = 2
Argument = 0
AdhesionFactor = 130
AdhesionFactorChange = 10

S pozdravem
RP

A jak daleko se koukáš, pokud víc jak 2 km, tak se nediv. Jinak RJ je pěkně poligonově náročné, to také něco sebere. Jinak nic nenormálního, mě to klidně ve velkých stanicích padne pod 20. Prostě musíš na vývojáře OR ať s tim konečně něco udělaj. A na ATI zapomeň, ja třeba s timhle na noťasu nepustím jak BP tak i 321, ostatní tratě ano.

jo, mám tam 2500 m zobrazovací vzdálenost...sníženo na 1900 m...hory vzdálenost 25 km, ze začátku znovu to jede trhaně, ale méně a ve 120 km/hod. už to není poznat, že se to mírně trhá.

pokusím se ještě zobrazovací vzdálenost snížit na 1500. uvidím, co to udělá, anebo do toho vložím GTX 630 nvidia.. třeba to ten problém vyřeší...

Díky

Back
Nahoře