ladění 842 - brzdy

Pajavlaky

Průvodčí
Pokusil jsem se nastavit brzdy řadě 842 do nějaké přijatelné podoby. Byl bych moc rád, kdyby se mi na to někdo zkušenější podíval, přestože se vůz chová podle mne bezproblémově. Na požádání mohu zaslat e-mailem, netroufnu si vypustit veřejně něco, co by mohlo způsobit zbytečný chaos a problémy.

Pajavlaky napsal:
Pokusil jsem se nastavit brzdy řadě 842 do nějaké přijatelné podoby. Byl bych moc rád, kdyby se mi na to někdo zkušenější podíval, přestože se vůz chová podle mne bezproblémově. Na požádání mohu zaslat e-mailem, netroufnu si vypustit veřejně něco, co by mohlo způsobit zbytečný chaos a problémy.

Leda jak sem ti psal na foru lide.cz :) :wink:

Pajavlaky napsal:
Tak teda jestli si to nastavení chcete někdo zkusit http://www.pajavlaky.webz.cz/842035.eng .
? ? ? ?
Engine (
Comment ( EngineBrakesControllerDirectControlExponent ( 1 ) )
EngineBrakesControllerDirectControlExponent ( 1 )
TrainBrakesControllerEmergencyBrakeTimePenalty ( 60 )
Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87
EmergencyStopMonitor (
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 0 )
VigilanceMonitor (
comment ( Max tazna sila - neznam, odhadnu podle tihy a treni na suchu: 460.000 * 0.3 = 138kN, trochu snizim )
MaxForce ( 55kN )
MaxContinuousForce ( 70kN )

Wagon (
MaxReleaseRate( 2 )
MaxApplicationRate( 1.1 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 53 )

Naposled editoval moderátor:
Pravda děkuji, nechtěně jsem zveřejnil eng s vypnutím té rychlobrzdy při překročení rychlosti ( osobně si to vypínám u všech mašin ). Opravím to až potom najednou s dalšími nedostatky.
TrainBrakesControllerEmergencyBrakeTimePenalty ( 60 ) - na to jsem zapomněl tam má být 10, opravím.

Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87 - nevím co je zde špatně.

Rychlosti napouštění a vypouštění brzdových válců by měly odpovídat normám. Myslím, že takto se mašina chová i v reálu, ale jel sem na ní už dávno, možná se pletu.

BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 53 ) - Vzhledem k TripleValveRatio ( 2.5 ) se do válce napustí právě tento tlak při provozním zabrždění. Mašina tak brzdí zhruba 52,5 t. Bohužel tady nevím jak je to v reálu, zda-li je této síly vůbec dosaženo.

Co se týče tažné síly, to jsem neměnil, zabýval jsem se jenom brzdami. Ale podaří-li se mi sehnat materiály tak to dodělám.

Pajavlaky napsal:
Pravda děkuji, nechtěně jsem zveřejnil eng s vypnutím té rychlobrzdy při překročení rychlosti ( osobně si to vypínám u všech mašin ). Opravím to až potom najednou s dalšími nedostatky.
TrainBrakesControllerEmergencyBrakeTimePenalty ( 60 ) - na to jsem zapomněl tam má být 10, opravím.

Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87 - nevím co je zde špatně.

Rychlosti napouštění a vypouštění brzdových válců by měly odpovídat normám. Myslím, že takto se mašina chová i v reálu, ale jel sem na ní už dávno, možná se pletu.

BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 53 ) - Vzhledem k TripleValveRatio ( 2.5 ) se do válce napustí právě tento tlak při provozním zabrždění. Mašina tak brzdí zhruba 52,5 t. Bohužel tady nevím jak je to v reálu, zda-li je této síly vůbec dosaženo.

Co se týče tažné síly, to jsem neměnil, zabýval jsem se jenom brzdami. Ale podaří-li se mi sehnat materiály tak to dodělám.
Vozidlo, které nebude mít definovánu Emergency_brake ( a není jich v TBP zrovna málo ) při nastavení
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
nebude nejspíš vůbec brzdit, zatímco při aktivaci obou parametrů na (1) ano. V msts jsou EmergencyBrake a FullBrake definovány jako dvě nezávislé brzdy, zatímco v reálu je Emergency jakoby nadstavbou nad Full.

MaxContinuousForce může být nejvýše rovna MaxForce
nějaké parametry máš třeba tu
ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/rozumy/str.html
( ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/rozumy/D21.html )

Já jsem se laděním eng souboru pro 842 před časem taky zabýval, nejen brzdami, ale komplet vším. Tady http://jacek-msts.ic.cz/Cd_842_V1.0.ace to je. V cvf se musí upravit animace brzdiče a dále zvuky brzd.
Verze pro postrk jsem zrušil, s novým binem nejsou potřeba

Nevím, jestli to patří přímo sem, ale nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak jsem to napsal sem. Mám takový problém. Začnu brzdit na 842 a až mám třeba rychlost 40 km/h, tak dám brzdu opět do polohy "vypnuto", abych zůstal tak na rychlosti těch 40 km/h. Jenže mně 842 stále brzdí do té doby, než úplně zastaví. Co s tím?

LuděkD napsal:
Nevím, jestli to patří přímo sem, ale nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak jsem to napsal sem. Mám takový problém. Začnu brzdit na 842 a až mám třeba rychlost 40 km/h, tak dám brzdu opět do polohy "vypnuto", abych zůstal tak na rychlosti těch 40 km/h. Jenže mně 842 stále brzdí do té doby, než úplně zastaví. Co s tím?
Musíš nastavit brzdič do polohy odbrzdění, sledovat stoupání tlaku brzdového potrubí.

Back
Nahoře