Používáte zastaralý prohlížeč. Ten nemusí zobrazovat tuto nebo jiné webové stránky správně. Měl(a) byste si jej zaktualizovat nebo použít alternativní prohlížeč.
Hlásím, že už jsem půl hoďky doma. Zapózoval jsem si u Albatrose a vůbec netušil, že se chystá odjet. Asi 10 sekund na to, když jsem slezl, zasyčela pára a lokomotiva se dala do pohybu. Asi být v ten okamžik u těch rozvodů, nevím nevím, jak bych reagoval.
Lůžková část zbytku skvělé session těsně před ulehnutím. Poděkování všem zúčastněným a Taxovi za organizaci.
Jo a special thanks Deteriovi za zapůjčení klobouku k focení.
Ja už som tiež doma. Gumokolo bezpečne prešlo tých 6 km bez zbytočného stretu so známymi podivnými mužíkmi v uniformách. Všetkým účastníkom ďakujem za účasť a za príjemnú atmosféru.
Ahoj,takže já si už koupu nohy v lavóru, zatímco Dvacka s největší pravděpodobností vyjíždí z Olomouce a Poison si v jídelním voze poroučí asi čtvrtou, ??pátou?? Plzeň.
Děkuji Taxovi za perfektně zorganisovanou slezinu a Josefovi za to, že nás naučil krást lodě.
Mirek
@Miki945: zabudol si ale podotknúť, že kto by chcel ukradnúť takú menšiu morskú nákladnú loď tak na naštartovanie motora bude potrebovať tak asi 6 - 8 hodín Takže takých inštruktáží rozhodne bude musieť absolvovať troška viac než my. A samozrejme nepiť pri tom plzeň
Ahoj,
tak i já se již hlásím ze Severní Moravy. Cesta domů utekla, ranní gulášovka a Plzeň chutnala a teď již jen čekat na další sleziny
Děkuji všem zúčastněným za skvělou atmosféru, poznal jsem další nové tváře ze Slovenska, které jsem znal jen přes nick na fóru a děkuji moc Taxovi za skvělou organizaci
@Miky945:
Dal jsem si opět sázené vejce s parmazánem a v Praze skončil na čísle 8, ten sýr je žízňomol. Pěkně jsem pokecal s číšníkem a teď si krátím cestu v krtkovi do Holešovic, kde zahájím předposlední cestu. (Deterio já vím, že na Linz je to kratší)
V 11:12 start houm z Holešek, jen nevím jak to na SK dělají, tam azuro a tady hnůůůs.
Vdaka za prijemne prostredie a novych znamych, ktori ma srdecne prijali medzi seba.
Na doplnenie k simulatoru strojovne - to, co som zabudol doma. Je to zobrazenie a animacia klukoveho mechanizmu hlavneho motora. Motor je kriziakovy, dvojtaktny diesel, konkretne na lodi Harriett ma nasledovne parametre: priemer valca 500 mm, zdvih 2050 mm, spaluje tazke palivo - 30 ton za den, to je 1 krigel za 1,4 sekundy. Vykon ako 7-valec 13600 koni, menovite otacky 120 1/min. Stupacky v kartri sluzia masinakom pri opravach a udrzbe. A to je jeden z malych motorov, najvacsie maju priemer valca okolo 1000 mm a vykon ako 10-valec vyse 100000 koni.
1 krígel za 1,4 sekundy nedá ani poison pri dobrej dvanástke plzni, tak to už je fakt dobrý ťah
Takto nejako podobne by mal pracovať motor na sergejovi, akurát ten spaľuje normálnu motorovú naftu a má iný pomer vŕtania k zdvihu. Pekné video.
Taxi, nenašla se tam myš Logitech VX NANO ? Teď jí hledám a nemám. Byla v černém obalu. Zapomněl jsem si doma USB příjmač, tedy jsem jí nepoužil a dal jí do tašky. Jenomže v autě jsem zjistil, že mám otevřenou jednu kapsu a asi mi vypadla. Jestli venku, tak smůla. Přitom jsem kabelu prohledával, jestli mi něco nechybí.
Tak to mám smůlu, já tušil, že něco někde zapomenu, ale že ztratím drahou myš, kterou jsem bral zbytečně která je bez příjmače každému k ničemu, to mne nenapadlo. Za blbost se platí.