Trať Bratislava Nivy a jej vlečky

Projekt vypadá zajímavě a určitě musí být docela porod shánět podklady, ale obávám se že trat zasazená tolik let dozadu zrovna v RW nemá moc užitku zkrz naprosté minimum použitelných vozidel. Něco takového by bylo mnohem lepší v OR, kde je na to vytvořeno spousta ČSD mašin a vozů. Každopádně vím že ne každý to řeší a vesměs si každý může jezdit s čím chce, že :D

Projekt vypadá zajímavě a určitě musí být docela porod shánět podklady, ale obávám se že trat zasazená tolik let dozadu zrovna v RW nemá moc užitku zkrz naprosté minimum použitelných vozidel. Něco takového by bylo mnohem lepší v OR, kde je na to vytvořeno spousta ČSD mašin a vozů. Každopádně vím že ne každý to řeší a vesměs si každý může jezdit s čím chce, že :D
Tá doba je moja srdcovka. Bratislavu som mal od detstva okukanú spoza všetkých možných staničných plotov, znamenité vozidlá vytvoril majster Pikku, niektoré významné objekty zasa majster Nebulus. Musím s vďakou spomenúť aj nebohého Laca Zemana, ktorý ma veľmi povzbudzoval, aby som sa nebál stavať ďalej, keď som si myslel, že ten kúsok Bratislavy už stačí. Samozrejme, som vďačný aj mnohým ďalším tvorcom, ktorí majú tiež svoj podiel na tom, že trať má - verím - tú svoju atmosféru.

Má atmosféru, měl jsem tu čest zkouknout, když si ji prezentoval na posledním srazu v Bratislavě. Nádherné dílo.

Bratislava - Šenkvice
Ještě jako študák, chodící do hudebky, měli jsme družbu s hudební školou v Modre. A já tam jednou jel vlakem. Tenkrát lokálka z Hustopečí nejezdila ke každému vlaku, proto se chodilo k některým spojům pěšky do Šakvic. A do Modre vlak nejezdí, tedy se muselo do stanice Šenkvice. Tak to bylo kuriózní, že jsem si v pokladně kupoval jízdenku Šakvice - Šenkvice. A odtud opět pěšky do Modre. Kde jsou ty časy, když jezdily přímé osobní vlaky z Brna do Bratislavy. Většinou pantografy SM488.

Back
Nahoře