Nové zvuky v OR

Ono to zas tak jednoduché nebude. V sms souborech je nastavení pro výchozí volnoběh. Pro výchozí stop bude třeba to předělat. A otázkou je uložení pozice, teď není možné uložit a načíst stav stopu, protože se načte stoplá mašina se zvukem volnoběhu. Ale 99% všech situací v misích člověk uloží v nastartovaném stavu, v jízdě, atd., takže to až tak nevadí. Obrácený systém by byl problém. Muselo by to umět rozlišit stavy

Taky by mohli konečně opravit ozvučení parních lokomotiv. Je tam možnost ozvučit jednotlivé výfuky podle skutečných otáček kol. Ale vynechává to.

O to tu právě jde. Stačila by stejná možnost jako u páry - v OR si zvolit s nebo bez roztopeného kotle. V tom nevidím žádný rozdíl. Hračičkové a echtrealisti si potom mohou promazávat a startovat své rabachory či roztápět kotle. Hráči si to vypnou, aby je to nezdržovalo v aktivitách (vsadím se, že řada z nich začíná jízdu i kombinací "SHIFT + -").

Jak na zavolanou. Připomněl jsem totiž na vývojářském foru OR (ET), že diesel-elektrická trakce nepotřebuje žádná privilegia při spuštění v aktivitě nebo jízdě. Pára i elektriky začínají z nuly (u páry lze použít obezličku v nastavení a začít z roztopeným kotlem, nicméně je volitelná), jen motorové loko a motoráky chrochtají na volnoběh už při načtení. V aktivitách se přitom používají všechny tři trakce stejným způsobem.
Podrážděná reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Tak si myslím, že bude dobré tu myšlenku podpořit i videem se zvukovými projevy.
No s tím že je lokomotiva při spuštění hry nastartována počítám, ale problém je, že se žádným způsobem nedá zvuk motoru zastavit...

@Josef Vogeltanz Dobrý den,
doufám, že správně chápete můj problém. Kdyžtak se omlouvám za špatný popis. Jde mě jen o to, že potřebuji zastavit zvuky motoru. Je však možné že dělám něco špatně. Mohu tedy poprosit o podrobný návod jak to udělat?

Pokud na to nejsou přizpůsobené zvuky (zpravidla zvuky určené pro OR), STOP motoru nezafunguje protože MSTS tuto funkci neznal. U nových zvuků (obsahují-li stop/start motoru a to zpravidla ano) problém není. Motor jde "chcípnout" i nahodit, tj. otáčkoměr spadne dolů a motor ztichne. A obráceně. A pokud si s tím mistr zvukař pohrál, je tam i zvuk čerpadla mazání před nastartováním.
A že je lokomotiva při spuštění hry nastartována je právě blbě. Ráno mě na parkoviště taky neběhá žádný sluha zahřát šádé, než se uráčím nastoupit a vyrazit do práce. Alespoň kdyby byla stejná volba jako u párovek.

Pokud na to nejsou přizpůsobené zvuky (zpravidla zvuky určené pro OR), STOP motoru nezafunguje protože MSTS tuto funkci neznal. U nových zvuků (obsahují-li stop/start motoru a to zpravidla ano) problém není. Motor jde "chcípnout" i nahodit, tj. otáčkoměr spadne dolů a motor ztichne. A obráceně. A pokud si s tím mistr zvukař pohrál, je tam i zvuk čerpadla mazání před nastartováním.
A že je lokomotiva při spuštění hry nastartována je právě blbě. Ráno mě na parkoviště taky neběhá žádný sluha zahřát šádé, než se uráčím nastoupit a vyrazit do práce. Alespoň kdyby byla stejná volba jako u párovek.
Jasně, to chápu, právě že třeba u 742 mám nejnovější Jackovi zvuky, kde je v .sms správný kód s platným směrováním pro zvuk start/stop motoru, ve hře se motor však „chcípnout” dá, ale zvuky běží beze změn.

MSTS taky znalo start a stop motoru. Konkrétně tento Ragulin 132 512-3, stažený z The-Train.de, se kterým jsem natočil video na podporu šumavských tratí Plzeňsko. "Budík" k tomu sice animovaný nebyl, zvuky ale fungovaly obstojně (začátek a konec videa).

MSTS taky znalo start a stop motoru. Konkrétně tento Ragulin 132 512-3, stažený z The-Train.de, se kterým jsem natočil video na podporu šumavských tratí Plzeňsko. "Budík" k tomu sice animovaný nebyl, zvuky ale fungovaly obstojně (začátek a konec videa).

Opravdu? Nešlo jen o pouhý zvukový efekt? Aby to bylo možné považovat za funkci, musí otáčky do nuly a při venkovním pohledu zmizet exhalace výfuku. Což je na začátku a konci videa decentně skryto. Jinak je bouda i ozvučení tagulina pěkné.

vše je děláno s ohledem na snadnou instalaci. Stáhnout balík zvuků, stáhnout balík eng souborů, ve kterých jsou správné odkazy. Engy je třeba dát kám patří, není to instalačka. Co s tím uživatel udělá je na něm. Balík zvuků obsahuje sms soubory pro MSTS a verze pro Openrails mají index "-OR". Pouštíte v OR verze pro MSTS... Pro identifikaci, nové zvuky 842 do OR mají i zvuky dveří, MSTS verze jsou zcela původní staré nekvalitní zvuky bez úprav

Používám Jackovu 742.451 a zvuky mám nasměrované normálně do common.snd.
Tahle mašina jede i se zvuky bez jediné chyby, kromě problémů s animací ručiček u kabiny v RV verzi, kterou ale Josef nalezl a vyřešil. Teď s ní dělám aktivitu. Takže vytastovaná je mezi Opavou a Olomoucí až až.

Back
Nahoře