Jonášův pláč z MSTS Bin

Jonáš Jsem začátečník,nerozumím ničemu novému za poslední 3 měsíce zde udělané,ale proč dělat ze sebe ještě většího blba tím,že se budu navážet do lidí,kteří pro nás dělají zadarmo zábavu.Ber to jaku zábavu a nerozčiluj ostatní úletama.Buďme rádi,že je to v hratelném stavu,počkat si na vylepšení v klidu,pokud s tím nedokážeme pomoci,se vyplatí-autoři budou mít klid na práci a nepřijdou o chuť do další.Proto tě za nás začátečníky prosím,neprovokuj,nech žít a bav se hrou.Díky za pochopení...

Naposled editoval moderátor:
Jonáš:
Takéto hacky sa musia robiť po častiach. A musia sa vydávať, lebo inak sa neotestujú. Viď posledný prípad s ladením 130. Keby nebol patch vydaný a nemala by ho konkrétna osoba nainštalovaný, nikdy by sa na to neprišlo, resp. by sa na to neprišlo tak skoro.

Informatika je priemysel produkujúci výrobky objektívne nekontrolovatelnej kvality a spolieha sa len a len na testovanie. Takéto niečo nie je nikde inde a je to fakt, s ktorým nikto nič nenarobí.

A tu si musíš hlavne uvedomiť, čo je to výroba softvéru zadarmo a čo je za peniaze. MS (resp. Kuju) keď vyrábal MsTS, mal zaplatené náročné nástroje pre formálnu validáciu (resp. ich mal zdarma k dispozícii, keďže ich za inými učelmi naprogramovali na iných pracoviskách), mal zaplatený team betatesterov a hlavne mal k dispozícii dokumentáciu originál zdrojáku a nie assembler a obsah toho krásneho screenu z debuggeru ako tu poslal BOB. Teda vedel zhruba na čo sa má zamerať a na čo nie. Napriek tomu mu ušlo veľa bugov a bolo zamknutých mnoho vlastností (ktoré teraz čiastočne Džordž odomyká, resp. opravuje).

Toto Džordž k dispozícii nemá, teda mu nezostáva nič iné než vydávať čiastkové verzie o ktorých si ON myslí, že sú dobré (resp. má ich u seba otestované) a následne sme testermi MY VŠETCI. Tak ako je jeho podiel to, že to nakódil, je podielom ostatných, že to TESTUJÚ.

Dtto autori modelov, zvukov, kabín, ladiči fyziky, aktivitári ... pustia do komunity niečo čo je otestované buď u nich doma, alebo vo veľmi úzkom okruhu testerov a čakajú kto sa ozve s tým, že našiel chybu. Ak ju niekto nájde začne sa riešiť či je to chyba, koho/čoho je to chyba a ako ju odstrániť. Napokon sa snáď chybu podarí odstrániť a výsledok je funkčný. Potom možno niekto príde s ďalšou chybou a zasa sa hľadá ako odstrániť tú. Možno sa príde, že chyba nie je vo výrobku a jej zistiteľovi sa odporučí iný spôsob ako ju u seba odstrániť.

A to všetko dokola a dokola a dokola až kým
a) Nepríde koniec sveta
b) Produkt sa neopustí s tým, že ho už nie je potreba, resp. je k dispozícii niečo lepšie

Takéto sú pravidlá komunitného a open-source vývoja. Kto sa im nechce podriadiť usí sa ísť obzrieť po niečom inom. Môžem ti odporučiť TRS alebo ZUSI. Tam žiadny bin neni.

Tak hele začátečník nejsem páč už simulátor mám rok a něco takže úplnej začátečník nejsem. Jo abyste si zase nemysleli. Já to chápu já to tak beru jako zábavu ten simulátor to já s Vámi musím souhlasit.
Já jsem si žádnou 854 neoblíbil. Nevim kde bych s ní po hlavním tahu jezdil to je váš výmysl že jsme si jí oblíbili.
Dle mého názoru jsou potřebnější mašiny typu 162, 163, 122, 123, 363, 742,
které uplatníme daleko více než nějaký 730, 854, a modrý šípy a slovenský strely. Jako nechápu k čemu když to už dávno dneska nejezdí to je jako zbytečný a materiály shánět je v dnešní době čím dál tím víc složitější.
Jako mně to je jedno. Ale když Vám tady řeknu svůj názor tak se okamžitě začnete rozčilovat a nechte si nechat říct pravdu. Nojo pravda bolí.

Př: Někdo tady vynadal Poisonovi že dal na Mn do Rudy postrk 740 to je samozřejmě blbost jenomže co mohl dělat když žádný jiný 742 nejsou než 134 a 274. Tak přednostně říkám dle mého názoru je lepší dělat věci co se víc potřebujou.
Já bych klidně dělal 163, 163, 122, 123, 363, ale jak když jsem z Plzně a nemám kde si to tady nafotit.
Samy vidíte že těch mašin je málo a pak se ty mašiny několikrát opakujou že je potkáte více krát.

Jonáš: Najprv porozmýšľaj ty, či ten tvoj "názor" niekoho nenaštval ... nikto tu nikomu nič za robotu neplatí (ak nerátame /veľmi zriedkavé/ zaplatenie rundy pri nejakom stretnutí) a teda nikto nemá žiadne morálne právo nikomu nakazovať čo má robiť.

No zrovna v Plzni máš 363 milión osem ... a tých laminátok čo tam je ... a brílovcov ... a 74x ... miesto tohoto nariekania už mohol byť hotový prvý zástupca manipulákového turnusu na 183 ... priestoru a priestoru ... by si skôr mal byť rád, že sa ostatní zaoberajú "blbosťami" - napr. ani mňa taká Taxova historická tvorba moc neoslovila, ale nenariekam tu - a nechávajú priestor práve TEBE aby si sa mohol realizovať v "potrebných" oblastiach.

P.S.: Poznám osobu, čo má simulátor 4 roky a vie v ňom spraviť tak ...

Jano: Tak isto ako ma nezaujímajú niektoré modely (jednoducho ich nesťahujem a som ticho), tak isto ma nezaujíma, čo tu píše Jonáš. Neviem načo ešte reagujete.

Jonáš napsal:
Tak hele začátečník nejsem páč už simulátor mám rok a něco takže úplnej začátečník nejsem. Jo abyste si zase nemysleli. Já to chápu já to tak beru jako zábavu ten simulátor to já s Vámi musím souhlasit.
Já jsem si žádnou 854 neoblíbil. Nevim kde bych s ní po hlavním tahu jezdil to je váš výmysl že jsme si jí oblíbili.
Dle mého názoru jsou potřebnější mašiny typu 162, 163, 122, 123, 363, 742,
které uplatníme daleko více než nějaký 730, 854, a modrý šípy a slovenský strely. Jako nechápu k čemu když to už dávno dneska nejezdí to je jako zbytečný a materiály shánět je v dnešní době čím dál tím víc složitější.
Jako mně to je jedno. Ale když Vám tady řeknu svůj názor tak se okamžitě začnete rozčilovat a nechte si nechat říct pravdu. Nojo pravda bolí.

Př: Někdo tady vynadal Poisonovi že dal na Mn do Rudy postrk 740 to je samozřejmě blbost jenomže co mohl dělat když žádný jiný 742 nejsou než 134 a 274. Tak přednostně říkám dle mého názoru je lepší dělat věci co se víc potřebujou.
Já bych klidně dělal 163, 163, 122, 123, 363, ale jak když jsem z Plzně a nemám kde si to tady nafotit.
Samy vidíte že těch mašin je málo a pak se ty mašiny několikrát opakujou že je potkáte více krát.
Jonáši,
nedostal jsi peskováno za to, že si nechceme nechat říct pravdu, ale za to, jakým způsobem to podáš - způsobem hodným burana - a už tím docela nasíráš....

ad 854....nebyl jsi to právě ty, co sis stěžoval že sice 854 je, ale bez cabu a že se s ní tedy nedá jezdit?

ad historické vozy a to, co je potřebnější .....jak tady kdysi psal Tax - řadovou tabulku už dneska dokáže vyměnit i cvičená opice, ale staré motory, které už v podstatě nikde neuvidíš, sice nejsou potřeba pro běžné ježdění, ale i tak je dost milovníků historie (viď Churchile), kteří Pikkovo a Taxovo snažení 100% ocení ..... ne každému se tento kus slavné české historie zavděčí ..... a hlavně, autoři staví to, co je baví....

a to, že potkám na štrece stejnou mašinu? Pokud se opravdu liší jenom v řadové tabulce a nemá žádný jiný viditelný rozdíl, tak je ten skin zbytečný, protože traffic se kolem jenom mihne....

Takže podle Tvého přístupu máš co dělat, protože musíš naskinovat i každý vagon solo, aby se Ti nesešly 2 čísla :lol:

Martens napsal:
Jonáš napsal:
Jonáši ... Takže podle Tvého přístupu máš co dělat, protože musíš naskinovat i každý vagon solo, aby se Ti nesešly 2 čísla :lol:
Nakoniec, Jonáši, vieš aký je rozdiel medzi modelárom a skinárom ( teraz ich nebudem rozdelovať na skutočných skinárov, ako bol volakedy Pikku alebo dnes sa pomaly, ale iste stáva Duuso alebo líčitelov - nemenujem, aby sa neurazili ) ?
Modelár si urobý akýkoľvek model, ktorý sa mu zachce, presne taký, na aký má chuť. Skinár môže len do istej miery mierne modifikovať to, čo mu modelár umožní, inak musí čakať, kým niektorý modelár ten "jeho" vytúžený model vytvorí.
Ver tomu, že na peršingoch, brejlounoch či bangliach neni moc čo obdivovať, je ich ja nas*atých všade, kam len pozreš. Až niekedy urobíš čo len jeden trocha exotický alebo historický model, na ktorý nemôžeš nacvakať foťákom a nalepiť fotky na existujúce textúry, tak potom môžeš povedať to, čo ti tu v diskusii odpadlo od huby.
Kým len líčiš tabulky a lepíš častokrát surové, nespracované fotografie do hotových šablón, ktoré už niekto pred tebou pracne vyrobil, tak by si sa mal podobných hlúpych rečí vyvarovať.
Dráčik napsal:
Jano: Tak isto ako ma nezaujímajú niektoré modely (jednoducho ich nesťahujem a som ticho), tak isto ma nezaujíma, čo tu píše Jonáš. Neviem načo ešte reagujete.
Miro, svätú pravdu máš ! Čo myslíš, koľko zelených peršingov, bastardov alebo hrbatých 130-tok mám na harddisku ? Počul niekto, že by som bliakal p. Starému alebo J. Skůrovi že na čo ich vôbec urobili, jak to tu urobil Jonáš ?

Jonáš napsal:
... Ale když Vám tady řeknu svůj názor tak se okamžitě začnete rozčilovat a nechte si nechat říct pravdu. Nojo pravda bolí.

Vycházíš ze zajímavého základu a to sice z toho, že máš pravdu. A proto že se lidi na tebe zlobí. Ale ty nemáš pravdu, ty máš jen svůj názor. Jestli se někdo na tebe zlobí je to jen proto, jak se umíš slušně vyjadřovat, resp. jak se neumíš slušně vyjadřovat. A mezi námi, pokud něco v MSTS moc chceš, tak si to vytvoř sám, nebo si objednej a zaplať požadovanou práci. Každý jsme jiný a někomu třeba řada 163/263/363/372 nic neříká (ještě jsem nepochopil, co je na krabici s podélnými prolisy zajímavého :roll: ) Přitom vím, že je zde hodně lidí, pro které to je vzorová lokomotiva. Má mi to snad vadit? :wink:

Jonáš napsal:
Kecy, na kde asi jsem fotil 730 601 a 628, pak spoustu Es a i nějaký Apolla s vložákem a řidičákem. Nechce to být líný a zjistit si jak, kdy a kam přijedou. To víš mazánkovi se nepoštěstí přijít a mít to tam naservírované jako zlaté prase na zlatém podnosu.

PS: Výmluva se vždycky najde, viď

Jonáš napsal:
Tak tady si to můžete stáhnout vždyť já jsem udělal nějaký skiny který potřebujem. http://www.loko.boletice.cz/msts.htm
Opravdu si myslíš, že je potřebujem? Kdepak, udělal sis jenom to, co jsi chtěl dělat a stejně tak je to s historickými motory ...

Ale upřímně řečeno, alespoň něco děláš....

Naposled editoval moderátor:
Kecy, na kde asi jsem fotil 730 601 a 628, pak spoustu Es a i nějaký Apolla s vložákem a řidičákem. Nechce to být líný a zjistit si jak, kdy a kam přijedou. To víš mazánkovi se nepoštěstí přijít a mít to tam naservírované jako zlaté prase na zlatém podnosu.

Jo to víš když ti jí pošle Esterle tak to se to potom dělá.

No tak když je nepotřebujem tak neni problém já řeknu Čoudovy ať moje mašiny zlikviduje ty co potřebujem a jezděte si a potkávejte pořád jenom a ty samý čísla několikrát v jedné aktivitě.
Konec hotovo.

Vrbam napsal:
To víš mazánkovi se nepoštěstí přijít a mít to tam naservírované jako zlaté prase na zlatém podnosu.
Sakra chlape, přitvrdil jsi......stříbro už Ti není dobré? Ani se nedivím....už musí být docela ošmatlané od častého používání :lol:

Jonáš napsal:

Jo to víš když ti jí pošle Esterle tak to se to potom dělá.
Ty jsi z prominutím debil na en-tou, pokud ti to nedošlo tak fotky co nafotí někdo jiný z 99% nejdou použít, musel jsem lezt v kolejišti a fotit si ji sám. Stála tam u nakládky uhlí. Od Štepána ty fotky jsou z podhledu, tak pak si podle toho skinu chytrolíne.

PS: Všem se omlouvám za nespisovná slova, ale jinak to nešlo se zabedněncem dělat

Martens napsal:
Sakra chlape, přitvrdil jsi......stříbro už Ti není dobré? Ani se nedivím....už musí být docela ošmatlané od častého používání :lol:
Nejradši mám ocel

Vrbam napsal:
Jonáš napsal:
... tak fotky co nafotí někdo jiný z 99% nejdou použít ...
Tak toto je takisto svätá pravda. Keď chce mať človek dobré textúry, musí si to nafotiť sám ... česť výnimkám, ale to išlo takmer vždy o spolupracujúcich modelárov.

Vrbam napsal:
Martens napsal:
Nejradši mám ocel
A broušenou ze dvou stran? :lol:

Někde jsem četl toto - je pravda, že je pero ostřejší meče, ale za splnění dvou základních podmínek :

1) Pero je dostatečně ostré
2) Meč je dostatečně krátký

Tax napsal:
Tak toto je takisto svätá pravda. Keď chce mať človek dobré textúry, musí si to nafotiť sám ... česť výnimkám, ale to išlo takmer vždy o spolupracujúcich modelárov.
Výjimku tvoří hydra co fotil paolo3, ale to byly sáhodlouhé diskuze co a jak se má vyfotit, aby to šlo použít a ještě to bylo foceno několikrát a ze všech možných stran a navíc jeho focení baví. To samé je u jednoho tajného zatím neveřejného modelu.

PS: Tímto chci ještě jednou poděkovat Pavlovi (paolo3) za trpělivost a za pořízení fotodokumentace na model a i proto byla vymodelována jeho oblíbená Kristýnka 854 029-6.

Martens napsal:
A broušenou ze dvou stran? :lol:

Někde jsem četl toto - je pravda, že je pero ostřejší meče, ale za splnění dvou základních podmínek :

1) Pero je dostatečně ostré
2) Meč je dostatečně krátký
Chirurgickou ocel - antialergická, tvrdší než zlato a stříbro

Dobré přísloví

Jonáš napsal:
No tak když je nepotřebujem tak neni problém já řeknu Čoudovy ať moje mašiny zlikviduje ty co potřebujem a jezděte si a potkávejte pořád jenom a ty samý čísla několikrát v jedné aktivitě.
Konec hotovo.
Nejhorší jsou urážliví ješitové (jenom se aplikovat Tvůj postoj k motorům na Tvoje skiny v rámci jednoho metru - a vidíš, jak to dopadlo) .....

BTW jak se jmenoval ten japonec z Jáchyme hoď ho do stroje? UKO JEŠITA?

Mně se ty modely od Vás samozřejmě líbí to je nádhera. Ale říkám třeba ta 730 ta je jako k čemu jezdit se sní nedá protože tam nejsou k ní originál zvuky a kabina, takže je to k ničemu. Aktivitu s ní nikdo neudělá protože jezdit se skanskou nebo 628 nějakej pracovní vlak tak nevim kdo by tu aktivitu jel.
Tak třeba kdyby jí někdo udělal v laku Čd a bylo by k ní všechno jak má být tak budu mlčet. Může se třeba používat na Mn a na posun atd.
854 Model je špičkovej nemá to chybu mně se taky líbí, ale zase kabina nic.

Takže jestli to chápu tak já si nechám postavit barák oni mi udělají základy a obvodové zdi střechu mi ale neudělají tak si jí nakonec musím udělat sám aby se ten barák dal používat. to je Př: 854, 730,

Back
Nahoře