SCREEN + úvod

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pitt
  • Datum začátku Datum začátku

pitt

Cestující
Chcel by som sa opýtať na dve otázky

1. V akom súbore sa dá nastaviť do ktorého priečinku a do akého formátu sa mi budú ukladať screeny z trate ? Ukladajú sa mi totiž vo formáte .cpt, majú slabé rozlíšenie a vždy ich musim v programe prerobiť na .jpg.

2. ako môžem zmeniť obrázok pri spúštaní trate ? load.ace sa mi nedá zmeniť

pitt napsal:
Chcel by som sa opýtať na dve otázky

1. V akom súbore sa dá nastaviť do ktorého priečinku a do akého formátu sa mi budú ukladať screeny z trate ? Ukladajú sa mi totiž vo formáte .cpt, majú slabé rozlíšenie a vždy ich musim v programe prerobiť na .jpg.

2. ako môžem zmeniť obrázok pri spúštaní trate ? load.ace sa mi nedá zmeniť

Nejsem si jistý, ale v MSTS se nedá nastavit, kam printscreen budeš ukládat....po sejmutí obrazovky zůstává v clipboardu a zřejmě jej dále zpracováváš v Corel PhotoPaint, protože přípona cpt je přípona nativních souborů z Corelu.

ad 2) Obrázek při spuštění tratě je právě v souboru load.ace, takže to musí jít......

No mě se obrázek ukládá jako .PCX ač je to divné je to tak. Teď jsem na tol :eek:

Naposled editoval moderátor:
Tady bych souhlasil s Martensem, obrázek po stisku PrtScr se uloží co Clipboardu a potom si otevřeš libovolný grafický editor a pomocí Ctrl+V ho tam pastneš a uložíš si ho kam chceš a v libovolném formátu, který podporuje onen garafický editor. O tom že by někam MSTS automaticky ukládal screeny nic nevím,

Miran napsal:
Tady bych souhlasil s Martensem, obrázek po stisku PrtScr se uloží co Clipboardu a potom si otevřeš libovolný grafický editor a pomocí Ctrl+V ho tam pastneš a uložíš si ho kam chceš a v libovolném formátu, který podporuje onen garafický editor. O tom že by někam MSTS automaticky ukládal screeny nic nevím.

Omyl. Simulátor screeny ukládá automaticky do adresáře simulátoru pod připonou *.pcx.

Miran napsal:
Tady bych souhlasil s Martensem, obrázek po stisku PrtScr se uloží co Clipboardu a potom si otevřeš libovolný grafický editor a pomocí Ctrl+V ho tam pastneš a uložíš si ho kam chceš a v libovolném formátu, který podporuje onen garafický editor. O tom že by někam MSTS automaticky ukládal screeny nic nevím,

To musíš stlačiť Alt+PrtScr aby si to mohol volakde vložiť cez Ctrl+V

train.msts napsal:
Miran napsal:
Tady bych souhlasil s Martensem, obrázek po stisku PrtScr se uloží co Clipboardu a potom si otevřeš libovolný grafický editor a pomocí Ctrl+V ho tam pastneš a uložíš si ho kam chceš a v libovolném formátu, který podporuje onen garafický editor. O tom že by někam MSTS automaticky ukládal screeny nic nevím.

Omyl. Simulátor screeny ukládá automaticky do adresáře simulátoru pod připonou *.pcx.
Přesně tak. Pokud při simulaci stisknete n-krát PrtScr, budete mít v hlavním adrsáři MSTS vytvořeny soubory scrgrb0 - scrgrbn-1.pcx
Po vypnutí simulátoru a následném spuštení MSTS se printscreeny číslují zase od nuly dochází tedy k přepisování starých.

Naposled editoval moderátor:
zsBpeer napsal:
Miran napsal:

To musíš stlačiť Alt+PrtScr aby si to mohol volakde vložiť cez Ctrl+V
To samozřejmě víme - to je elementární vlastnost wokem, ale asi i Miran i já používáme možnost přenosu přes schránku a ne přímo práci s formátem pcx, pokud to MSTS umí takto ukládat - jako, že to psal train.msts.

Tou automatikou bylo myšleno automatické uložení screenu někam na disk po stitku kláves.

Na scereen u mňa stačí stlačiť iba "PrtScr". Obrázky sa ukladajú vo formáte pcx ( sú dosť veľké cca 3MB). Zdá sa mi že sa dá spraviť iba 10 snímkov, potom sú prepisované. Ak sa mýlim, opravte ma. Snímky sa ukladajú v hlavnom adresáry MSTS.

Back
Nahoře