Dynamické počasí v aktivitách

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, ale... Mom komplet dynamické počasí v aktivitě hotové a vše běhalo, jak mělo, do té dony, než jsem se rozhodl udělat v podzim sněžení přes Orlické hory. Vše jde jak má, celé počasí je založeno na čase, nikoliv na pozičních událostech a za Brandýsem má přejít déšť za mlhy ve sněžení, ten plynule přejde, i když jsem neměl deaktivaci deště a rovnou přešel na "začne sněžit". Pak jsem dal časovou událost znova déšť, ale sněžilo vesele dál, až do události ukončení deště. Tak jsem myslel, že dělám chybu a dal jsem události:
začne pršet
přestane pršet
začne sněžit
přestane sněžit
začne pršet
přestane pršet
Výsledek byl, že přestávalo sněžit a když měl nastat déšť, tak se znovu rozchumelí a přestane až na zprávu ukončující déšť, další událost deště pak každá aktivující jen sněžení. Dávám zde počasí z celé aktivity, je to moje chyba nebo chyba OR? Bez sněžení mi všechny události fungují jak mají.

Výpis počasí z act. (modře to funguje, červeně kritické místo):
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 3 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "prestane prset" )
Time ( 300 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 4 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "skonci mlha" )
Time ( 1556 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 1000 80)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 5 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "mlha vzd kopce" )
Time ( 1558 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 20000 15)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 6 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne prset" )
Time ( 1560 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0.015 30)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 7 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Time ( 2160 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 8 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "vyjasni se" )
Time ( 1800 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSOvercast ( 0.05 1800)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 9 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zatahne se" )
Time ( 4200 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSOvercast ( 0.7 1800 )
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 10 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne prset" )
Time ( 5700 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0.015 30) - funguje

)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 11 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne mlha" )
Time ( 7020 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 1000 40)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 12 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Time ( 7080 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0.015 30) - funguje

)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 13 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne snezit" )
Time ( 7110 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationLiquidity ( 0 60) - Zde mi déšť plynule přejde do sněžení.

)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 14 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "prestane snezit" )
Time ( 7380 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30) - Je vidět, jak chumelení ustává.

)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 15 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne prset" )
Time ( 7410 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0.015 30) - Znovu se rozchumelí, namísto aby začalo pršet a toto pokračuje na každou událost s deštěm (která předtím fungovala).

)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 16 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "skonci mlha" )
Time ( 7440 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 1000 40)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 17 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Time ( 7444 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 20000 15)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 18 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Time ( 7680 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30) - až tato zpráva zarazí namísto deště zarazí sněžení.

)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 19 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "vyjasni se" )
Time ( 7380 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSOvercast ( 0.05 1200)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 20 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zatahne se" )
Time ( 13500 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSOvercast ( 0.7 1620 )
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 21 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne mlha" )
Time ( 14680 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 1000 80)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 22 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "skonci mlha" )
Time ( 15390 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 1000 80)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 23 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Time ( 15394 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSFog ( 20000 15)
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 24 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne prset" )
Time ( 14580 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0.015 30) - Zde má začít zatím naposledy pršet, namísto toho se opět rozchumelí. Jasno, mlha a zatažení fungují normálně.

)
)
)

Další věc, jak docílit, aby chumelilo míň, zkoušel jsem kde co, ale asi dělám něco blbě, který parametr upravit?
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationLiquidity ( 0 60)

Dan

Ahoj Dane, příkazem ORTSPrecipitationIntensity zapneš nebo vypneš déšť/sníh. To jestli to bude déšť nebo sníh určuješ příkazem ORTSPrecipitationLiquidity.
ORTSPrecipitationIntensity
také ovlivňuje jak mohutný bude déšť/sněžení.

Ahoj, ale jak mám upravit tu hodnotu? v závorce, je tam (0 60) to druhé číslo je čas trvání rozsněžení ale když chci aby sníh jen poletoval? Co s tou první hodnotou? Jinak proč mi po sněžení nechce začít znova pršet, ale vždy jen sněží? Když sníh zruším všechno šlape jak má.

Ahoj Dem, to by si se divil, Z Ostravy do Pardubic jezdím skoro každý týden a v podzim, v Prdubicích svítí slunko, za Chocní přes Třebovou chčije, v Zábřehu polojasno, v Olomouci vymeteno a nádherně. Pak jedeš do Oder a zase se zatáhne, kolikrát v Lipníku chčije a v Hranicích zase svítí slunko, do Ostravy vjíždíš a zase chčije a k tomu je kolikrát inverze jako prase. Mimo jiné, jsem zažil to, že přes Brandýs sněžilo (déšť se sněhem). Takže normální realita rozmarů podzimního počasí.

Musíš kombinovat příkazy ORTSPrecipitationIntensity a ORTSPrecipitationLiquidity.

EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 14 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "prestane snezit" )
Time ( 7380 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30) - Je vidět, jak chumelení ustává.
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 15 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne prset" )
Time ( 7410 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationLiquidity ( 0.5 30) - tímto změníš sníh za déšť, ale zatím nic nevidíš
)
)
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 16 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes ( )
Name ( "zacne prset" )
Time ( 7411 )
ORTSContinue ( 15 )
ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationIntensity ( 0.005 30) - tímto spustíš déšť, první číslo určuje intenzitu a ta může být od 0 jasno do 0.020 liják popř. sněhová bouře :)
)
)

Ahoj, aby se vám nestalo to comně, u tvorby aktivity, hned to tady napíšu. Pokud máte poziční zprávu s počasím s aktivací 0 a chcete ji aktivovat jinou zprávou s počasím s úkolem zvýšit aktivační úroveň události, tak na to zapomeňte, po dopsání do act. a dodání dvou závorek, toto zadání zmizne. :-)

Ahoj, včera jsem chtěl v Hrušově nasimulovat létající popílek u chemičky Dukla (jemné poletování sněhu) a povedlo se, dokonce i potom prší a nepadá opět sníh, jak se mi to kdysi nedařílo, ale ejhle, OR mi vyrazil dech novinkou (Nebo už je to dýl?). Když dám podzim a zatáhne se, pak zadám sněžení, některé objekty chytnou zimní texturu. Plochy, některé stromy a vzdálené kopce. Koleje jsou beze sněhu a některé stromy taky, takže to vypadá tak brutálně, že jsem musel od úmyslu ustoupit. Dokonce i když přestane sněžit, vše se vrátí do normálu, až když aktivuji liqidity pro dášť krajina "zpodzimní" celá. :-)

Další zajímavá věc k pošasí. V trati Dvoukolejka pro OR mám v aktivitě dynamické počasí, aktivita je se začátkem podzim a jasno. Počasí funguje, celá aktivita se dá dohrát do konce, ale v momentě, kdy jsem v místě kde je počasí zataženo, déšť s mlhou už se aktivita po vypnutí OR nedala nahrát. Předtím ano, ale po nějakém update začalo při pokusu loadnout od onoho místa kdy prší se zatažením amlhou vyskakovat toto:
Počasí.jpg
Před výše zmíněnou změnou počasí (než začalo do zatažení pršet a mlha) se aktivita loadnout normálně dá. Poté OR prostě hledá soubor, ketrý v trati není a pří jízdě bez pokusu load se nic neděje. Vzal jsem z ENVFILES z tratě 310 soubor "AutumnSnow" (v DVK není) a přejmenoval jej na "Asnow" a světe div se, OR aktivitu z uložené pozice načte už bez problému. Zajímavé je, že i když jsem na "Asnow" přejmenoval jakákoliv soubor, třeba Autumn Rain, či Clear, OR se načte taky z jakékoliv uložené pozice. V počasí se nic nemění, jen jako by OR chtěl z loadu soubor Asnow jinak spadne.

Ahoj.
Poněvač si fakt vyhrávám s počasím v aktivitách a zjistil jsem, že OR umi fakt hodně variant, jak od jemného deště, tak po průtrže mračen s nízkou viditelností, která se může opět změnit v jemný deštík se světleji zataženou oblohou, což je paráda. Ale jedena věc mi v simulátoru jak kdysi MSTS, tak nyní v OR, který umí dynamické změny počasí chybí a to letní bouřka s hromobytím. Kdyby se to vývojářům povedlo, tak už je počasí v OR dokonalost sama.
Dan

No jo. Ty naznáš vyjmenovaná slova po "B": "Být , bydlit, hromobytí..." :-) :-), Jo jo, tříská, jak to má u hrmů být :-), ale stejně by mne zajímalo jestli by to šlo nějak udělat, tenhle stav v počasí fakt chybí.

Ahoj, tak až dnes jsem přišel na to, že dělám celou dobu chybu dle rady s mlhou. Je zde popsaný jeden úkon navíc. Takže:
Pokud chci mlhu a její odeznění stačí jen:
1. nástup mlhy
2. zadat úkon vzdálená mlha
Tím mlha odezní a je na vzdálených kopcích, meziůkon odeznění mlhy a pak zadat mlhu vzdálenou je zbytečný.

Pochopil jsem správně když udělám liquidity 0 60 tak začne sněžit a pod to musím udělat další event na intensity? Jinak se ten sníh nespustí?
Takže další event by měl mít v řádku intensity 0.008 60 nebo už musím v řádku liquidity napsat 0.8?

Back
Nahoře