Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
ještě pár věcí k aktivitě "Regiojet Praha - Košice " :
1. staniční hlášení v Praze hl.n. je zkreslené (zpomalené).
2. přes pokusy o různé nastavení je max. FPS 45 a obraz "cuká". Snad mám dostatečně silné PC - viz podpis.
3. je někdo ochotný mi poslat "ČD 75X.XXX vrak" ?

Pozn.: kabinu jsem roztáhl na nastavení "50%" a již nemá místo kulatých budíků oválné.

Bod 1: je někde úprava hlášení pro trať.
Bod2: opak, musíš ponížit a na to je tu program, kde zadáš maximální fps 30, pokud to neumí tvá karta v nastavení.
Bod 3: tak tam dej jinou 754. Te odstavena asi na šroťaku v Třebové.
Opak mít na nule a použít správné rozlišení.

Zdravím,
Bod 1. : Vyřešeno zkopírováním souborů "ticho" z Trat-BP\Routes\Breclav - Praha\SOUND\Openrails\ do SOUND trati 321. Moje chyba, že jsem víc neprohledal toto forum - omluva. :confused:
Bod 2. : podařilo se vyřešit nastavením karty.
Bod 3. : nahrazeno.
Děkuji za rady a budu vždy podrobněji procházet předchozí odpovědi na konkrétní téma.

podklad2.jpg
V této aktivitě povezete v zimní pracovní den roku 2019 motoráček z Javorníka ve Slezsku do Šumperka. Aktivitu stáhnete zde.

Technické informace:
- Poněvač je tato trať situována do let dřívějších, ze stanice Lipová Lázně až do Hanušovic je traťová rychlost nižší než je uvedena v SJŘ, naberete malé zpoždění, ale do Hanušovic už by jste měli dojet načas. NEPŘEKRAČUJTE traťovou rychlost. Aktivita je stavěna tak, že s tímto omezením počítá.
- V aktivitě je třeba přesně dodržovat instrukce v písemných zprávách.
- Aktivitu jsem jel podle tachometru, nikoliv traťového monitoru. Tachometr je malinko podkalibrovaný, takže malinko překračujete rychlost a dle TM budete pomalejší.
- Aby aktivita nebyla zas až tak nudná, je po cestě plánována jedna událost, která je fiktivní.
- Šumperk - Bludov a Zábřeh na Moravě je dnes již pod dráty, ač v této trati nejsou, je nasazen jeden vlak s jednotkou RegioPanter, jako že dráty jsou...
Přeji příjemnou zábavu. Dan J.​

Ahoj, nevíte prosím, proč mám u Jackovy mašiny v kabině u rv verze u ČD 742.451 pohled bez ručiček a všeho animovaného?
742451rv.jpg
U verze 742 normální vše je. Na tyhle opravy fakt nemám a když se mi tohle stane u tvorby aktivity, nejradějí bych comp vyhodil z okna...
742.451 normální:
742451.jpg

Jo, de o kabinu: cab742_OR, když jsem použil kabinu od Josefa, tak mám zase rozhozený pohled ale animované prvky tam jsou. Jinak:
Když začnu aktivitu s normální a přejdu v kabině, animované prvky jsou.
Když začnu aktivitu s RV verzí, prvky tam nejsou, ale po přechodu v kabině jsou.
Nechi začínat s normální verzí, poněvač tam jsou zase rozhozené venkovní výhledy z okna.

Tak jsem zatím zapřáhl Neznamsebeho brněnskou 742jku, kterou pro OR upravil Josef, ale chtěl bych tam dát olomouckou od Jacka, ta kabina mně fak se..e.
Os3510.jpg

Tak použij eng od Josefa. Jen pokud nebude svítit, tak použít původní nastavení světel a popřípadě i spřahel.

Rád bych, ale to je jiný model a mi blbne výhled z kabiny, který je přímo na model. Tyhle úpravy fakt neumím, člověk nemůže dělat a umět vše.

Rád bych, ale to je jiný model a mi blbne výhled z kabiny, který je přímo na model. Tyhle úpravy fakt neumím, člověk nemůže dělat a umět vše.
Vyřešeno. Problém se skrýval v definici kabiny 742rv.cvf, kde na začátku parametrů (v originále mezi řádky č. 21 a 22) animací přístrojů chyběl celý řádek Dial (
Následkem toho se rozhodilo závorkování a OR nebyl schopen přístroje načíst. Popasoval se jen s pohledy.

g857.jpg

Back
Nahoře