Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Nedávno jsem s nimi vyřešil hlášky po odpojení vozu na pozici. Sestavit vlak umí jen jedním směrem, to máš pravdu. Zkouším to s nimi vyřešit také.

Ahoj, tak sestavení vlaku by mělo už fungovat obousměrně od update X4012. :-)

Ahoj Dane, jak máš nastavený (resp. na jak dlouho) traffic ve stanicích? V Bohumíně vše v pohodě a když jsem odjížděl z Ostravy, vozy už se hýbaly a začaly mi odjíždět. Mašinku jsem hnal až skoro na hranici možností, do červené zóny ampérmetru. Takovýto případ v každé stanici a do Třebové jsem přijížděl dokonce už do prázdné stanice.

Hm, to je zřejmě tím, že výpočet sil nebo vstupní hodnoty výkonu a tažné síly pro fyziku OR jsou špatně nastavené.
Když jsem si dělal srovnání rozjezdu OR vs video youtube na jednotce 451 (stejná souprava, stejný zařazený rychlostní stupeň) zjistil jsem, že nastavené hodnoty výkonu a sil dle tabulek je úplně mimo. V OR jsem se rozjížděl šnečím tempem.

Experimentováním jsem došel k závěru, že vstupní hodnoty pro výkon a síly musím zdvojnásobit, abych kopíroval rozjezd z youtube videa!

Nevím, jak to OR počítá a ani do toho nechci šťourat. Buďto přehání s třecími a dalšími odporovými silami nebo něco děláme špatně my.
Plexi pak se nediv, že nestíháš reálný jízdní řád.

Ahoj Dane, jak máš nastavený (resp. na jak dlouho) traffic ve stanicích?
4 - 5 minut před a 4-5 minut po, nevím, kterou aktivitu jedeš. Ale určitě by ti neměly mizet vozy před xichtem a jestli jedeš Hutník, tak ten jsem jel několikrát a stíhal jsem vše. Jen doufám, že OR nebude chytat neduhu MSTS. Že jel MSTS na každém PC jinak a neseděly jízdní doby v závislosti na zatížení počítače.

@Dan J. Promiň, zapomněl jsem upřesnit, že jde o Ex 544 "Hutník". A je to opravdu tak, jak to popisuju - tj. společně se mnou se rozjíždí vozy, které pak mizí a já přijíždím do zaplněné stanice, půlminuta až minuta pobytu a odjíždím už z prázdné stanice. Do Třebové jsem dojel, až když byla úplně prázdná, a to jsem ani ty pomalé jízdy nějak extra nedodržoval (+- 5 až 10 km/h navíc) a hned za každým rychlostníkem přidával, ani jsem nenechal projet celou soupravu.

@Icik Jinak není možné, abych mašině ve hře šlapal na krk a v Polance, kde v reálu i sobotní prodloužený Hutník už doslova "letí" 150 - 160, ve hře teprve "krokoval" někde okolo 40. - 50. stupně někde na rychlosti 115 - 120.

Co máš za eng? K aktivitě byl přiložen eng loko hráče pro OR? Jinak já mašince docela dával a nejel jsem ani podle TM, jen dle tachometru. Je tu ještě nekdo kdo to nedává? Z mých testů (tvorby) aktivity:
sjř_001.jpg
sjř_002.jpg

@Dan J. Musel jsem vyměnit 151.007 za 151.008 od Doda, na 007 mi nešla kabina, přestože byla správně nastavená. Každopádně na 151.008 jsem použil přibalený eng pro OR. Jinak jak tak vidím z tvého JŘ, v O-vě na hlavním bych měl být 6:31 - 32, ale já dojel až v 34 a co se tak ještě dívám, ty jsi všude na zpoždění někde okolo 30 minut, ale já jsem na těch pomalých jízdách a šnečích rozjezdech něco okolo 35 minut, někde jsem snad měl i +40. Do Třebové jsem taky měl podle toho dojíždět už v 8:58, ale byl někde okolo 9:04 - 05.

Za jiný eng neručím, mně to jede bezchybně, pošli mi mejla na SZ a pošlu ti kabinu i lokomotivu. Zpoždění narůstá, v Třebové tě ještě podrží a do Prahy dojedeš skoro s hodinou.
Dan

Bohužel, OR má neduh MSTS, tedy co PC to jinak funguje. Icik nestíhá moje aktivity i když má proti mě dělo. Za další, jako AI trafik je rychlejší než já. Zkus si rozjezd na automat a pak ty. Automat nebere věci z engu. Největší rozdíl je s nákladama, kdy jedu kopec Choťovice-Převyšov a já jsem rád, když mam na hoře 40 km/h, ale automat tedy i AI jede maximálkou.

Dobre rano chci se zeptat preco mi nejdu pripojit vozy na supravu v aktivite Ex 544 SC Hutník, v Bohuminu tie tri co sa maju napojit na supravu

Ondro. netuším, mně je posun nahodil vždy na první dobrou. S tím neduhem by měli tedy vývojáři něco udělat, nějaký strop, aby jely traffic na všech PC když už alepoň hodně shodně, né li stejně. Když jsou schopni udělat "hlídacího psa" na pokles FPS, tak by měli udělat to, aby na vkonějších PC nejel OR rychleji.

smišený vlak - plagát3.jpg

Né jen vážení příznivci dob ČSD, ale i ostatní příznivci mých aktivit manipolačních vlaků, jako opožděný vánoční dárek vydávám u Alcaponeho: http://www.mojevlacky.cz/ moji první složitější sedmihodinovou "posunovací" aktivitu pro OpenRails. V aktivitě doporučuji čist velmi pozorně instrukce v písemných zprávách a dodržovat instrukce. V žádném případě neměňte vozidla a nijak nezasahujte do aktivity samotné, traffic spolupracuje se soupravou hráče a po těchto zásazích neručím za korektní chování aktivity. Při posunech doporučuji aktivitu průběžně ukládat a jezdit tak, aby jste byli schopni zastavit dle instrukcí. Naštěstí u "Karkulky" v OR funguje velmi dobře lokomotivní brzda, kterou jsem u manipolací používal. :-) Aktivita jela pod klasickým OR, ale měsíc mám nahozenou Monogame verzi teď momentálně poslední a tam jede vše spolehlivě:
OR X4018: http://www.interazioni-educative.it/Varie/OR4018_MG.zip.

K aktivitě samotné:
Je zima roku 1980. Vy se nacházíte na turnusu vlaku, který vozí na trati Křížany - Káčov v pracovní dny smíšený vlak v čele s lokomotivou ČSD T444.0, která nedávno nahradila v turnusu lokomotivu ČSD 524.1, která již jako "studená" čeká na svůj osud na odstavné koleji u depa v Káčově. Pak přechází na vlak lokomotivní podle potřeby, aby přetáhla jako manipulák podle potřeby, vozy z Nové Lhoty do Káčova a vrátila se zpět jako vlak smíšená do stanice Křížany. V nočních hodinách buď zajede do Káčova do depa jako Lv, nebo jako Mn pp, aby následujícího pracovního dne pokračovala ve stejném turnusu.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.​

Dan J.​

Bohužel, OR má neduh MSTS, tedy co PC to jinak funguje. Icik nestíhá moje aktivity i když má proti mě dělo.

Já mám problém s pokročilým fyzikálním modelem, kdy na standardní hodnoty výkonu a tažné síly nestíhám jízdní doby. Problém je se šnečím rozjezdem, který trvá nerealisticky velice dlouho. Pokud tam dám dvojnásobné hodnoty, vše je v pořádku a i podle videa na youtube můj rozjezd je velice podobný.
Takže to prostě vyřeším takto.

Jinak, to co jsi psal s tou 451čkou, to můžu potvrdit. Pokud mám aktivitu Kralupy - Mas. n., tak mám někde jízdní dobu mezi 2 zastávkami podle JŘ 2 a půl minuty a ve hře skoro 4 - 4 a půl minuty - a to ještě jedu jak prase - na ampérmetru lezu tam, kam se ještě žádná ručička nikdy nevydala, brzdím na poslední chvíli a ještě si k tomu dopomáhám EDB, kde to jde. Ale pojďme se přesunout jinam, do vlákna o OR.

Ahoj všem, tak než mi dorazí trať ŽSR, začal jsem u maďarských kolegů pro mne nejtěžší úsek aktivity Hungarie 1969/70. Uvítám každou pomoc, radu, co se pohybovalo na trati Budapešť Nyugati - (Szob) - Štúrovo. Vůbec nemám povědomí, co bych tam mohl v těch letech potkat, něco už mi poradil Tax. Jde mi o:
Co zařadit na osobní vlaky a rychlíky.
Co zařadit n nákladní (manipolační) vlaky.
Mohu dát na osobák za páru, pokud tam v té době jezdila třeba toto:
MAV Bp29 05.jpg
Pokud se najde někdo kdo chce pomoct, tak sem hoďte obrázek, popřípadě, odkaz na web pokud víte kde se nachází model skin.
Předem díky za pomoc.
Dan

Back
Nahoře