ad #842:
Dane, aby ti správně fungovalo nastavení 30 FPS (Řízení snímkové frekvence), musíš jej mít nastaveno nejen v profilu Openrails, ale i na základní kartě Global. A toto nastavení je nutné obnovovat po každé aktualizaci / reinstalaci ovladače AMD Radeon Settings. Používám též MG-OR a protože mi z neznámých příčin nereaguje nastavení vyhlazování, mám v OR parametrech (Obraz) nastaveno Enable multisampling a v ovladači Radeon RX u profilu Openrails zase nastaveno Režim vyhlazení - Použít nastavení aplikace.
Psal jsem jinde - korektní zobrazování tratí a jejich prvků v AE (nástupiště, výhybky, trasové body...) opět vyžaduje v profilu MSTS nastavit Použít nastavení aplikace. Jenže pozor - poslední verze ovladače Radeon, která toto dovolí, je 18.9.3., všechny vyšší verze způsobují při spuštění MSTS AE / MSTS chybové hlášení, že karta neumožňuje 16 bitové zobrazení.
Dobrou pomůckou pro karty AMD Radeon RX je tzv. Overlay - překrytí, přístupné klávesami Ctrl + R. Umožňuje, kromě jiného, během jízdy plynule nastavovat hodnotu FPC s okamžitou reakcí obrazovky (záložka FRTC). Tak lze poměrně rychle nastavit optimální parametr snímkování. Klávesová zkratka se dá předefinovat v předvolbách, pokud CTRL + R nevyhovuje.