Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak a z opačného konce,. Závěrečný test aktivity na trati ŽSR 130, R17 GVD 1969 s odklonem přes Nové Zámky:
Komárno - Bratislava Nové Mesto v čele s ČSD 498.0:
130-R17_001.jpg130-R17_002.jpg130-R17_003.jpg130-R17_004.jpg130-R17_005.jpg130-R17_006.jpg130-R17_007.jpg130-R17_008.jpg130-R17_009.jpg130-R17_010.jpg

130-R17_031.jpg130-R17_032.jpg130-R17_033.jpg130-R17_034.jpg

Do rozestavěné stanice Bratislava NM jsem musel zajet kvůli obratu soupravy a avy mohli přestoupit cestující z náhradního spoje z Dunajské Stredy. Při té příležitosti se vymění i lokomotívy, a R17 si přebere Laminátka ČSD S499.0, která pokračuje směr hlavní a na trati BP ve 2. díle do Kutné Hory :
130-R17_035.jpg130-R17_036.jpg130-R17_037.jpg130-R17_038.jpg130-R17_039.jpg130-R17_040.jpg

Pepo, ty T478.1001 jsou dvě verze, jedna je v nátěru s ČD (ČSD T478.1001) a jedna jako ČSD (ČSD T478.1001 1964), ta tam jaksi v tom balíku není.

Tak přesně naopak, je tam ta s hvězdou 1964 a není tam varianta ČD, jsou prohozené názvy eng., prosím tě, vždy když děláš tyhe úpravy,stáhni si balík od Jardy a podle toho udělej varianty, jinak v tom vznikne strašný brajgl. :-)

Teď tomu nerozumím. Jarda má v balíku jedničku jako ČD - csd_t4781001_12.s a jako ČSD - csd_t4781001_64.s Ty jsi psal, že chceš tu ze 68. Pochopil jsem tedy, že ti jde o tu csd_t4781001_64.s a ta právě v balíčku je.

Právě tím, že eng pro OR pojmenuji jinak než ten originální pro MSTS se snažím předcházet tomu brajglu. Už jsem si s tím naběhl u 141/121.
Jarda má právě původní MSTS engy pojmenované stejně jako model .s. Proto jsem ty své pro OR pojmenoval odlišně záměrně (zachován je pouze odkaz na model).

Jenže tím vzniknou duplicity, udělej to tak, že uživatel stáhne a při kopírování přepíše stávající eng a wag pro MSTS a nic víc, kdo stahuje mašiny pro OR nebude používat dva eng a wag soubory, navíc tím engem v balíčku přebiješ eng pro verzi ČD. Jenoduše, udělej stejnou strukturu jak to je v balíku a hotovo, jinak super a dík moc, už to testuji.

udělej to tak, že uživatel stáhne a při kopírování přepíše stávající eng a wag pro MSTS
To pěkně děkuji za takový zmetek. Podadresář OR je k tomu, aby bylo zachováno fungování originál MSTS bez nebezpečí přepisu a pro OR nové vlastnosti stejnojmenného souboru v podadresáři.

Podadresář OR je k tomu, aby bylo zachováno fungování originál MSTS bez nebezpečí přepisu
Mašina žádný podadresář OR nemá a je dělaná napřímo jen pro OR, takže buď uživatel použije ladění od Jardy pro MSTS, nebo od Josefa ptro OR, takže žádný kompromis pro oba simulátory.

Ono totiž, když stáhneš balík Bardotek pro OR, tak ten obsahuje pouze soubory doplňků a Eng + Wag soubory. Takže je stejně musíš hodit do složky Jardova modelu a tím se v tom stane zmatek. Poněvač zrovna v tomto pžípadě:
Eng pro T478.1001 je tam ve dvou verzích:
csd_t4781001_12: tento Eng soubor pro mašinu odkazující na s. soubor pro Bradotku z roku 2012 s logem ČD
csd_t4781001_64: tento Eng soubor pro mašinu odkazující na s. soubor pro Bradotku z roku 1964 s hvězdou na čele a logem ČSD

Pepa má v balíku na dokopírování:
CSD_T4781001 s odkazem na s soubor pro Bradotku z roku 1964 s hvězdou na čele a logem ČSD

Takže pokud to tam lajk nakopčí, bude mít dvě Bardotky a navíc se bude bít ta ČSD s ČD.

Nic, já to opravím a Josefovi pošlu. Nevím jestli jede Josef do Prahy na slezinu, já tam budu a mohli by jsme spoustu věcí pořešit.

Skutečnost je poněkud jiná.
Když jsem se rozhodoval jakou formou budu zveřejňovat svá nastavení vozidel pro OR, musel jsem vzít v potaz autorská práva. Uvědomil jsem si, že nemohu zasahovat autorům modelů a repaintů do jejich již vydaných balíčků. I když jsou dány veřejně ke stažení, určitá práva mají.
Postavil jsem tedy koncepci mnou vydávaných nastavení pro OR následovně:
1) Pokud v současnosti není model nebo jeho repaint již veřejně dostupný bez záměru autora nebo pokud jsem s autorem přímo dohodnut, vydám balíček kompletně. Tj. vč. modelu i textur. V takovém případě ale nejsem ničím vázán a protože tvořím nastavení pro OR zcela nová, mohu si dovolit použít i vlastní názvy (složky s vozem, modelu textur nastavení apod.).
2) Pokud je repaint nebo model stále "živý", byť pro MSTS, nemohu jeho autoru do jeho balíčku ajkkoliv zasahovat. Dávám tedy k dispozici vlastní balíček. který obsahuje vše, co v originálu není. A na chybějící věci odkazuji. V praxi to znamená, že dávám uživateli k dispozici svoje nastavení a počítám u toho, že si jej doplní o původní model a textury. K tomu účelu má dokonce na mém webu k dispozici i návod, jak se staženými balíčky naložit.
Podle stejným pravidel postupuji i s kabinami a se zvuky.

Na rovinu přiznávám, že nejsem přívržencem obojetného trainsetu rpo MSTS i OR. Oba simulátory jsou dost specifické, že je spolehlivější pokud má každý vlastní trainset.
Ale taky chápu problém aktivitářů, kteří jsou nuceni z důvodů absence kvalitního editoru pracovat s tím původním pro MSTS. Ten se ale zase neumí popasovat s modely a nastavením pro OR. Pro mě je to ale patová situace.

Na slezinu dorazím, mám i zabukovanou cimru v Internationalu (jsem už přeci jen starší a pohodlnej). Můžeme tam toto probrat v širším kruhu.

Takže pokud to tam lajk nakopčí, bude mít dvě Bardotky a navíc se bude bít ta ČSD s ČD.
Není vůbec důvod, aby se něco s něčím bilo. Trainset může být bezpečně obojetný a to nejediným způsobem.
1.Původní trainset MSTS, jehož soubory.eng jsou původní a k tomu doplnění o stejnojmenné soubory v podadresáři pro OR.
2.Druhá možnost se nabízí paralelně vedle původního souboru.eng přidat nový soubor.eng, který bude mít ve svém vlastním názvu rozšíření o příznak OR a zároveň toto vyjádřeno i uvnitř v položce "Name". Takto to pak může poplést už jen úplný hlupák, který by do consistu pro MSTS dal vozidlo s vlastnostmi OR. Opačně to nevadí, jen nebude fungovat rozšíření vlastností.
V editorech se sice objeví totéž vozidlo 2x, ale na první pohled je jasné, do které skupiny které patří.

Naprosto souhlasím Bobe souhlasím, takhle to udělal někdo do jedné aktivity s plecháčem snad Joska Alcapone a není s vytvořením con. žádný problém

Já už to tu rozebárat nebudu, vím o co jde, prostě se vyruší jedna mašina (verze), takže v Praze a kdo chce může se zůčastnit diskuse tam.

takže v Praze a kdo chce může se zůčastnit diskuse tam
To je samozřejmě úplně špatný přístup. Všichni, kdož k tomu mají co říct, tam být nemusí a nebudou.
Mají-li se nastavit nějaké nové standardy, mělo by se to dít na širším hřišti než ve skupince pár jednotlivců na slezině. A z minulosti víme, že tahle chyba se už takhle odehrála a výsledkem nebylo uspokojivé řešení, které stejně mnozí tvůrci záměrně sabotovali.

Back
Nahoře